93'

EINDE
De wedstrijd, die er nooit echt één was, zit erop! Standard verslaat een slap Zulte Waregem makkelijk met 4-1!

In
Doelpunt
89'

DOELPUNT
De fauw probeert het met een halfmislukte Panenka, maar Ochoa redt. Ook in de herneming pakt de doelman het schot van De fauw. Op de derde poging van Soisalo heeft de Mexicaan geen verhaal. 4-1, zo is de eer toch wat gered...

88'

STRAFSCHOP
Na ingrijpen van de VAR krijgt Zulte Waregem nog een strafschop na handsspel van Lestienne. Kan Zulte Waregem nog de eer redden?

82'

Bürki kan eens koppen aan de tweede paal, maar zijn poging mist alle richting. Het is voor Zulte Waregem vooral zaak van de forfaitcijfers te vermijden, want dat zit er toch echt wel in.

In
78'

Ook man van de match Carcela mag nu vroegtijdig gaan rusten. Maxime Lestienne krijgt nog een kwartiertje om zich te bewijzen.

In
In
74'

Een warm applaus voor Emond, die mag gaan rusten met twee extra doelpunten op zijn teller. Orlando Sa is zijn logische vervanger voorin.

Penalty
69'

RODE KAART
Alsof de penalty en de 4-0 nog niet genoeg waren, wordt Zulte Waregem ook nog herleid tot tien. Baudry bleef zijn ongenoegen uiten, waardoor Smet hem vroegtijdig naar de kleedkamer stuurt met een tweede gele kaart.

Gele kaart
Tweede gele kaart
68'

DOELPUNT
Mpoku geeft het leer aan Emond, die zo wat extra vertrouwen kan tanken. De Luikse spits twijfelt niet en zet Bossut op het verkeerde been: 4-0!

67'

STRAFSCHOP
Djenepo krijgt een duw van Baudry in de grote rechthoek en gaat neer. Wim Smet twijfelt niet en legt de bal terecht op de stip!

64'

Emond bedient Carcela. Die wil graag een hattrick achter zijn naam zetten, maar zijn gekruist schot gaat voorlangs.

Gele kaart
61'

Nog een half uurtje op de klok. Doet Standard er nog wat bij of kan Zulte Waregem de schade beperken? Een vierde doelpunt hangt toch wat in de lucht.

Doelpunt
57'

DOELPUNT
Geweldig doelpunt van Emond! Vanheusden met een goede interceptie en vervolgens een slimme pass richting Marin. Die zet het leer voor doel en daar vlamt Emond het leer in één tijd droog in de winkelhaak: 3-0!

53'

Even balverlies bij Standard, waardoor Zulte Waregem gevaarlijk komt opzetten. Soisalo gooit de bal voor doel, maar kan Harbaoui net niet bereiken. Een tegentreffer zou natuurlijk terug wat hoop brengen voor Essevee.

49'

Beide ploegen steken een eerste maal de neus aan het venster in deze tweede helft. Sylla kan zijn kopbal niet echt kadreren, aan de overkant heeft Bossut weinig moeite met een afstandsschot van Marin.

In
In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Dury heeft reeds ingegrepen bij de rust. Buffel en Walsh zijn in de kleedkamer gebleven, Faik & Soisalo zijn hun vervangers.

45'

RUST
Emond mist nog dé kans op de 3-0, maar het hoeft niet persé voor Standard. De Rouches gaan met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in.

43'

Een hoge en lange bal kan nog net worden binnengehouden door Fai. Bossut stond opnieuw niet echt goed opgesteld, maar gelukkig voor hem trapt Fai de voorzet in het zijnet.

Gele kaart
39'

Nog zo'n vijf minuten tot de rust. De partij lijkt al snel gespeeld... of kan Zulte Waregem toch nog iets terugdoen voor de pauze?

Doelpunt
Gele kaart
35'

DOELPUNT
Carcela neemt een vrije trap vanop een moeilijke afstand. Toch slaagt hij erin om het leer opnieuw in doel te krullen. Bossut is opnieuw geklopt in de korte hoek: 2-0!

28'

Bijna de 2-0! Carcela bedient Mpoku, die het leer goed aanneemt met de borst en vervolgens zijn kans wil gaan. Heylen kan hem nog net het schieten beletten met een goede tussenkomst.

26'

Heel sporadisch kan Zulte Waregem eens het veld oversteken. Buffel zet voor vanop links, maar hij vindt geen ploegmaat voor doel.

22'

We zijn halfweg de eerste helft. Na de openingstreffer van Standard, komen de bezoekers er helemaal niet meer aan te pas. Een tweede doelpunt lijkt al in de lucht te hangen.

Gele kaart
17'

Heylen verliest wat knullig de bal aan Carcela. Die kan oprukken richting doel, maar Heylen trekt hem vervolgens tegen de grond. Terecht geel voor de verdediger! De daaropvolgende vrije trap van Mpoku wijkt af in de muur.

14'

Standard heeft bloed geroken! Djenepo vindt eerst geen ploegmaat voor doel, in de daaropvolgende fase is het Mpoku die op doel kan trappen. Ditmaal is Bossut wél alert.

Doelpunt
11'

DOELPUNT
Te vroeg gesproken! Carcela neemt een lange bal handig mee en in plaats van het leer voor te zetten, knalt de Luikse nummer 10 meteen naar de korte hoek. Bossut is helemaal verrast en ziet de 1-0 tegen de netten vliegen!

8'

Bij de thuisploeg staat het trio Djenepo - Carcela - Mpoku achter diepe spits Emond. Toch wel wat mannen waar heel wat gevaar vanuit kan komen. Momenteel raken ze echter nog niet door de Waregemse defensie.

5'

Standard durft soms wel eens als een komeet uit de startblokken te schieten op Sclessin, maar dat is vanavond niet het geval. We krijgen een rustig begin waarbij beide ploegen het leer moeilijk in de eigen rangen kunnen houden.

1'

AFTRAP
Standard en Zulte Waregem sluiten speeldag 19 af! Wurmt Standard zich opnieuw bij de topzes? Of komt Zulte Waregem, na de zege in Brugge, ook winnen in Luik?

Head to Head

Gewonnen
12
Verloren
13

31

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
13
Verloren
12

Recente ontmoetingen