zaterdag 08.12.2018 20:30 #STVSTA
Einde
(1-0)
93'

EINDE
Het is voorbij. STVV en Standard houden elkaar in evenwicht na een 1-1 gelijkspel.

In
88'

Beide ploegen moeten fysiek diep gaan om elkaar bij te kunnen benen. Het spel gaat voortdurend over en weer, maar voorlopig blijft een echt slotoffensief van een van beide ploegen wel achterwege.

In
In
81'

De daaropvolgende corner valt pardoes voor de voet van Oulare. De spits schiet in allerijl over het doel van Steppe.

Gele kaart
80'

Lestienne rent de linkerflank af en brengt de bal scherp voor doel. Teixeira kopt de bal in extremis in hoekschop. De slotfase is losgebroken.

74'

STVV begint opnieuw sterker te worden. Kamada houdt opnieuw enkele Luikenaars aan de praat. Hij legt achteruit tot bij De Sart, maar de middenvelder knalt van dichtbij onbesuisd over.

Gele kaart
Gele kaart
69'

Garcia gaat nogal nadrukkelijk aan het lichaam van Cimirot hangen. Het levert de Spaanse verdediger een geel karton op.

67'

Boli blijft naarstig op zoek naar een doelpuntje. Zijn plaatsbal is ditmaal te hard en slecht geplaatst.

65'

Ochoa houdt Standard op de been. De Norre knalt stevig op doel, maar de Mexicaanse doelman bokst het schot weg.

Gele kaart
62'

Fai komt stevig in contact met Bezus. Het levert de Kameroener een gele kaart op.

Doelpunt
59'

DOELPUNT
Daar is de gelijkmaker voor Standard. Fai stuurt Oulare voorbij de laatste man. De spits omspeelt Steppe en legt de 1-1 in een leeg doel binnen.

56'

Standard gaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Fai slingert de bal richting de tweede paal. Tomiyasu werkt de bal voor de neus van Emond in hoekschop.

55'

Bastien bedient Oulare in de zestien, maar de spits heeft nog met enkele lastige klanten af te rekenen. Uiteindelijk puurt de bonkige spits er nog een hakje uit, maar dat levert niets op.

52'

Aan de overkant trekt Fai de turbo nog eens op gang. Via het been van Teixeira gaat zijn schot in hoekschop.

51'

Kamada draait Laifis helemaal het bos in. De Japanner creëert op die manier opnieuw een schietkans voor zichzelf, maar zijn schot wordt nog afgeblokt.

Doelpunt
46'

We spelen amper enkele seconden of Boli wordt alweer in de diepte gestuurd. Hij moet uitwijken voor Ochoa waardoor de kans verloren gaat.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We voetballen opnieuw op Stayen.

45'

RUST
Ref Lambrechts fluit voor de rust. STVV gaat met een 1-0 voorsprong rusten na een knappe goal van Kamada.

45'

DOELPUNT
Kamada zet STVV vlak voor de pauze op voorsprong. Vanheusden moet de Japanner laten gaan, waardoor hij alleen voor Ochoa verschijnt. Met een geweldige sleepbeweging werkt hij de bal voorbij de Mexicaanse doelman: 1-0.

42'

Het wordt opnieuw warm voor de kooi van Steppe. Na veel flipperkast komt Bastien net niet tot een schot. De bal wordt dan maar weggeknalt door een Truiense verdediger.

37'

De kansen stapelen zich op. Bastien krijgt ruimte om uit te halen, maar hij krult zijn schot te slap in de armen van Steppe.

36'

Wat een kans voor De Sart. De middenvelder krijgt plots een zee van ruimte om alleen op Ochoa af te stormen. Onder druk van Vanheusden schiet de ex-Luikenaar de kans een metertje naast.

34'

Kosanovic laat zijn gevaarlijke linkervoet opnieuw spreken. De Serviër draait een hoekschop rechtstreeks op doel. Steppe moet alle zeilen bijzetten om de bal uit zijn doelvlak te duwen.

26'

Kosanovic wapent zijn linker voor een stevige vrije trap. De bal gaat, gedragen door de wind, over het doel van Steppe.

25'

En opnieuw moet Ochoa redding brengen op een poging van Boli. De spits knikt naar de verste hoek, maar Ochoa zorgt met een knappe kattensprong voor een uitstekende redding.

24'

Boli wordt op het juiste moment het straatje ingestuurd. De spits moet in één tijd trappen, maar Ochoa verkleint zijn hoek uitstekend en duwt in hoekschop.

18'

Bezus wordt aangespeeld op het middenveld, maar ziet niet meteen een afspeelpunt. De Oekraïner neemt dan maar meteen het doel van Ochoa onder vuur, maar daar haalt de Mexicaan zijn neus voor op.

16'

Een afgeslagen corner belandt tot bij Bastien. De middenvelder moet snel handelen waardoor zijn schot ruim naast gaat.

12'

Boli schiet tegen de paal! De spits haalt vanop ruime afstand de trekker over, maar zijn schot belandt tegen het doelhout. De Norre gooit zich nadien nog naar de rebound, maar zijn kopbal eindigt recht in de armen van Ochoa.

12'

Het spel gaat goed op en neer. Na uitglijden van Asamoah kan Agbo met de bal aan de haal. Het schot van de middenvelder is vervolgens wel te slap om Steppe te verslaan.

9'

Oulare kopt de bal door tot bij Lestienne. Hij neemt de bal prima mee en haalt meteen uit. Steppe duwt het schot in hoekschop.

7'

We kijken momenteel naar een leuke openingsfase. Standard legt een knappe combinatie op de mat. Teixeira werkt in laatste instantie weg.

5'

Aan de overkant zorgt STVV meteen voor een gepast antwoord. Kamada gaat op wandel in het strafschopgebied. Hij vindt geen ploegmaat en besluit dus zelf op doel te schieten, maar Ochoa gooit zich uitstekend in de baan van de bal.

5'

Oulare legt een voorzet prima achteruit tot bij Lestienne. De flankspits haalt meteen uit, maar zijn schot gaat volledig de mist in.

2'

Sint-Truiden schiet meteen stevig uit de startblokken. Boli wordt voorbij de verdediging geloodst, maar de spits stond ook ruim buitenspel.

1'

AFTRAP
Standard brengt de wedstrijd op gang.

0'

SELECTIE STANDARD
Ochoa, Laifis, Vanheusden, Luyindama, Fai, Agbo, Bastien, Cimirot, Lestienne, Sa, Emond, Gillet, Goreux, Kosanovic, Miangue, Marin, Balikwisha, Patoulidis, Carlinhos, Oulare. Geblesseerd: Bokadi, Cavanda, Mpoku, Pocognoli. Geschorst: Carcela, Djenepo.

0'

SELECTIE STVV
Steppe, Tomiyasu, Teixeira, Garcia Tena, Botaka, Asamoah, De Sart, De Norre, Bezus, Boli, Kamada, Pirard, Herbots, De Petter, Ceballos, Mmaee, Acolatse, Endo, Turay. Geblesseerd: Sekine.

Wedstrijdstatistieken

STV
STA
47
Balbezit
53
3
Hoekschoppen
13
13
Inworpen
29
7
Reddingen
7
2
Buitenspel
2
15
Fouten
15
8
Schoten op doel
8
15
Doelman uittrappen
8
5
Schoten naast doel
7
17
Vrije trappen
17

Huidige vorm

STV
STA
+
x
+
+
+
+
+
x
x
x

Laatste 10 wedstrijden

STV
STA
17
Doelpunten
18
0
Tweede gele kaarten
0
14
Gele kaarten
21
4
Gewonnen wedstrijden
6
4
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
0
17
Doelpunten tegen
13
2
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
9
Verloren
10

27

Gespeeld
Gelijk

8

Gewonnen
10
Verloren
9

Recente ontmoetingen