vrijdag 07.12.2018 20:30 #WBEBRU
Einde
(0-0)
95'

EINDE
Waasland-Beveren pakt de volle buit tegen een bijzonder zwak Club Brugge: 2-1!

94'

De antiheld Decarli krijgt nog een kopkans, maar zijn poging belandt op het dak van het doel.

92'

De ingevallen Openda krijgt in de toegevoegde tijd nog een goede kans op de gelijkmaker, maar net als in de Champions League, blijkt hij niet trefzeker te zijn.

In
Gele kaart
Gele kaart
In
Own Goal
85'

DOELPUNT
Decarli kopt een vrij ongevaarlijke voorzet gewoon in eigen doel: 2-1 voor Waasland-Beveren!

80'

Club was vandaag al niet aan zijn beste wedstrijd bezig, nu moet het de laatste tien minuten ook nog eens met zijn tienen verder. Waasland-Beveren ruikt bloed en gaat op zoek naar de winst.

In
In
Penalty
78'

DOELPUNT
De bordjes staan terug in evenwicht. Forte trapt de gelijkmaker tegen de netten, met nog een kwartier op de klok.

Rode kaart
75'

STRAFSCHOP
Strafschop voor Waasland-Beveren! Poulain voorkomt een doelpunt met zijn hand en dus terecht penalty voor de thuisploeg! Na tussenkomst van de VAR krijgt Poulain ook nog rood.

Gele kaart
Gele kaart
69'

Hoekschop Club Brugge! Vanaken vindt het hoofd van de aanstormende Mechele en die kopt het leer voorlangs. Dit had de dubbele voorsprong kunnen zijn.

67'

Even een heet standje voor het Brugse doel! Caufriez staat plots oog in oog met Horvath, maar de doelman brengt goed redding. Intussen is er ook wel gefloten voor buitenspel. Club heeft zijn schaapjes zeker nog niet op het droge.

63'

Club komt even goed weg! Denswil komt te laat bij Ampomah en tikt hem aan in het strafschopgebied. Zowel ref Van Driessche als de VAR zien er geen graten in.

In
62'

Leko grijpt een eerste keer in. Ngonge mag gaan rusten en het is Rits die hem komt vervangen.

Gele kaart
58'

De eerste gele kaart komt op naam van de ongelukkige Decarli. Hij zet zijn studs op de voet van Bizimana en wordt terecht geboekt.

55'

De voorsprong heeft Club wel goed gedaan. Niet dat het nu plots begint te combineren, maar het lijkt toch allemaal wat beter te staan nu. Waasland-Beveren moet nu natuurlijk gaan komen en zo krijgen de bezoekers wat meer ruimte.

51'

Wesley wordt het straatje ingestuurd. Die ziet Roef uit zijn doel staan en probeert het vanop afstand. Ditmaal ligt de thuisdoelman wél goed in de korte hoek.

Doelpunt
48'

DOELPUNT
En daar is zowaar toch de 0-1! Amrabat bedient Wesley. Die houdt zijn tegenstander goed af en steekt vervolgens perfect door op Vormer. Die trapt, oog in oog met Roef, rustig in de korte hoek de 0-1 binnen!

47'

Amrabat probeert het eens zelf te forceren met een stevige dribbel, maar hij liep net voorbij de achterlijn, en zo is de kans verkeken.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Club-coach Ivan Leko heeft zowaar nog niet ingegrepen en komt met dezelfde elf uit de kleedkamer.

45'

RUST
Eindelijk het rustsignaal. Het beste moment uit de partij voorlopig...

42'

Er wacht de Club-spelers een serieuze uitbrander van Leko. Vormer, Nakamba, Decarli... de ene slechte pass na de andere. Waasland-Beveren ziet het met plezier gebeuren.

38'

Wesley zet Vormer alleen voor doel, maar hij mist compleet zijn controle. Dat was dé kans voor de Bruggelingen, maar het is tekenend voor de partij die Club hier vandaag speelt.

36'

De jongste minuten komt Club iets meer opzetten. Alleen loopt het telkens stroef in de beslissende fase. Vooral de voorzetten van Decarli belanden telkens in de verkeerde voeten.

33'

Nog zo'n tien minuten tot de rust. Waasland-Beveren houdt bijzonder makkelijk stand tegen een mak Club Brugge. Meer zelfs, het toonde al meer dan de kampioen. Leko zal zich ongetwijfeld al beginnen beraden voor de tweede helft.

28'

Ngonge laat zich te makkelijk ringeloren door Verstraete, waarna de middenvelder nogmaals op doel mag knallen. Opnieuw moet Horvath niet in actie komen. Waasland-Beveren is zowaar de gevaarlijkste ploeg vandaag.

26'

Ampomah wint het in een één-tegen-één duel van Decarli en trapt dan op doel. Zijn schuiver belandt naast de kooi van Horvath. Een minuutje later mag ook Verstraete het proberen, hij trapt recht in de armen van de Brugse doelman.

24'

Wesley wordt duidelijk gezocht door de thuisploeg. Ze zitten er kort op en proberen zijn kort lontje aan te wakkeren door kleine fouten. Voorlopig kan de Braziliaanse spits zich nog in toom houden.

23'

Het gemis van flankspelers is vandaag wel erg duidelijk bij Brugge. Ngonge zit niet echt in de wedstrijd, terwijl Decarli aanvallend helemaal niets brengt.

20'

Ook de thuisploeg komt eens piepen. Ampomah heeft een goede actie in huis en vindt dan Forte voor doel. Die kan er nog net bij met het hoofd, maar kan er niet echt richting aan geven.

16'

Amrabat is sterk in duel en verovert de bal op een interessante plek. Vervolgens legt de Marokkaanse Nederlander slim achteruit op Vanaken, maar zijn schot wordt afgeblokt. Eerste echte prik van Club!

13'

We krijgen voorlopig een flauw Club Brugge te zien. Na een kwartier spelen werd er nog geen enkele deftige aanval in elkaar geknutseld. Anderzijds gaf het ook nog niets weg voor het eigen doel.

9'

De openingsfase heeft nog niet al te veel opgeleverd. Waasland-Beveren heeft grotendeels de bal, terwijl Club laat begaan.

5'

Club krijgt een vrije trap vanop de linkerflank. Vanaken vindt het hoofd van Poulain aan de tweede paal, maar die kan het leer niet goed raken.

4'

Het is stevig beginnen onweren op de Freethiel. Hopelijk kunnen de aanwezige supporters zich opwarmen aan een mooie pot voetbal. De netten blijven alleszins ook al niet droog...

3'

Waasland-Beveren doet het niet al te best dit seizoen... Toch mag de thuisploeg hopen, want vorig jaar kwam Club Brugge hier ook slechts 1-1 gelijk spelen. Bovendien werd het eerder dit seizoen in Brugge... ook al 1-1.

1'

AFTRAP
Waasland-Beveren en Club Brugge openen speeldag 18. Club heeft vertrouwen getankt na de zege tegen Standard, terwijl de Waaslanders dringend punten nodig hebben. Benieuwd wat het zal worden op de Freethiel!

0'

SELECTIE WAASLAND-BEVEREN
Roef, Morren, Vukotic, Massop, Schryvers, Keita, Foulon, Bizimana, Boljevic, Ampomah, Forte, Swolfs, Debaty, Caufriez, Lulic, Vanzo, Verstraete, Badibanga en Vellios.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Horvath, Poulain, Denswil, Mechele, Nakamba, Rits, Amrabat, Ngong, Vormer, Vanaken, Wesley, Letica, Decarli, Mitrovic, Openda, Fadiga, Baiye, Peres en Schrijvers.

Head to Head

Gewonnen
3
Verloren
10

13

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
10
Verloren
3

Recente ontmoetingen