zaterdag 08.12.2018 18:00 #GNKKVK
Einde
(1-1)
96'

EINDE
Einde van de wedstrijd. Genk geraakt niet voorbij een stug KV Kortrijk. Gano kreeg in de slotfase nog dé kans op de overwinning, maar het eindigt op 1-1.

96'

En nu nog een afstandspoging van Nastic, maar de linksachter draait de bal nipt naast het doel.

Gele kaart
95'

Wat een enorme kans voor Gano. Bij Genk pompen ze de bal blind in de zestien. Dewaest kopt de bal terug tot aan de tweede paal, maar Gano krijgt de bal niet over de doellijn gekopt.

Gele kaart
92'

Het wordt nog even warm in de zestien van Genk. Dewaest knalt de bal tegen een ploegmaat waardoor Azouni bijna met het leer aan de haal kan. Vukovic staat echter goed op te letten.

91'

Nastic schildert een voorzet op de knikker van Gano. De spits krijgt zijn kopbal niet tussen de palen gemikt.

Gele kaart
90'

Er komen vijf minuten bij.

In
88'

Bij KV Kortrijk wordt de laatste wissel doorgevoerd. Batsula staat zijn plaats af aan Hines-Ike.

85'

De laatste vijf minuten zijn aangebroken. Genk is aan het ploeteren om voorbij KV Kortrijk te geraken, maar de bezoekers lijken de zaakjes goed op orde te hebben.

Gele kaart
81'

Kumordzi maait Pozuelo met de botte bijl onderuit. Een gele kaart is op zijn plaats.

79'

Genk komt nog eens in de buurt van Kaminski. Een hoekschop valt op het hoofd van Dewaest, maar hij knikt enkele meters naast.

In
76'

Chevalier laat dé kans op de voorsprong liggen. De spits staat plots helemaal vrij voor Vukovic. De invaller schuift de bal een metertje naast het doel.

In
74'

Vanderhaeghe gooit Chevalier in de strijd. Ezekiel moet naar de kant.

73'

Daar is KV Kortrijk opeens. Een afgeslagen corner valt voor de voet van Van Der Bruggen. De middenvelder haalt in één tijd uit, maar Vukovic bokst de bal weg.

Gele kaart
69'

Heynen en Aidoo laten de voorsprong liggen. In eerste instantie komt Heynen alleen voor Kaminski, maar hij schuift de bal voorlangs. In de herneming schiet Aidoo vanuit een scherpe hoek naast.

69'

Batsula gaat nogal nadrukkelijk aan de trui van Maehle hangen. Het levert de centrale verdediger een gele kaart op.

In
66'

Vanderhaeghe haalt Avenatti naar de kant. In zijn plaats komt Stojanovic in de ploeg.

64'

Genk krijgt een vrije trap op een iets verdere plaats en dus mag Malinovskyi zijn linker opnieuw wapenen. Zijn schot is echter te centraal om Kaminski te kloppen.

In
62'

Clement voert een tweede wissel door: Heynen komt in de plaats van Berge.

59'

KV Kortrijk staat momenteel goed te verdedigen. De West-Vlamingen geven weinig ruimte weg waardoor Genk voorlopig niet meer aan grote doelkansen komt.

In
53'

Bij Genk wordt de eerste wissel doorgevoerd. Ndongala moet naar de kant voor Gano.

52'

De videoref vraagt nu toch aan scheidsrechter Alen om naar de beelden te gaan kijken na het handspel van Kumordzi. Ook na het bekijken van de beelden gaat de bal niet op de stip.

51'

De Limburgers combineren zich opnieuw een baan richting Kaminski. Opnieuw haalt Pozuelo de trekker over, maar hij mikt opnieuw niet tussen de palen.

50'

Een voorzet van Trossard komt pardoes tegen de arm van Kumordzi. Bij Genk willen ze graag een penalty, maar zowel de scheidsrechter als videoref laat begaan.

49'

De Sart heeft vertrouwen getankt na zijn doelpunt vlak voor de pauze. De middenvelder besluit nog eens op doel te proberen. Ditmaal kan Vukovic wel eenvoudig klemmen.

46'

Genk schiet meteen stevig uit de startblokken. Een schot van Pozuelo wordt afgeblokt, maar Samatta kan de rebound nog op doel verwerken. Zijn schot strandt recht in de handen van Kaminski.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Scheidsrechter Alen fluit de tweede helft op gang.

Doelpunt
45'

RUST
We gaan rusten met een 1-1 tussenstand. Genk kwam op voorsprong via Samatta, maar vlak voor de pauze zorgde De Sart voor de gelijkmaker.

45'

DOELPUNT
KV Kortrijk hijst zich vlak voor de pauze op gelijke hoogte. Rolland zet zich knap door voorbij twee Genkenaren. Hij legt achteruit tot bij De Sart, die met een strak schot voor de gelijkmaker zorgt: 1-1.

43'

Vukovic moet een eerste keer ingrijpen op een schot van De Sart. De poging mist echter kracht en overtuiging om de Australische doelman van Genk in verlegenheid te brengen.

40'

Opnieuw een doelpoging van Genkse zijde. Maehle neemt het doel van Kaminski onder vuur, maar mede door het wegglijden vormt zijn schot geen gevaar.

38'

Genk krijgt opnieuw een vrijschop op een interessante plek. Opnieuw eist Pozuelo de bal op. Het schot van de Spanjaard gaat een metertje naast.

34'

Rolland kapt zich tot twee keer toe vrij om op doel te kunnen besluiten. De kapbewegingen waren knap, maar het schot van de middenvelder gaat een metertje over.

30'

De daaropvolgende vrije trap is een klusje voor Pozuelo. De Spanjaard draait zijn schot gevaarlijk richting de kruising, maar mikte net iets te hoog.

Gele kaart
29'

Het Genkse combinatiespel gaat even te snel voor Van Der Bruggen. De middenvelder haalt Trossard onderuit en krijgt een gele kaart.

28'

Genk is duidelijk ontketend. Pozuelo bedient Trossard in de rug van de Kortrijkse defensie. Trossard lepelt de bal knap in doel, maar wordt wel teruggefloten voor buitenspel.

27'

Plots gaat de zee open voor Maehle. De rechtsachter legt in laatste instantie nog opzij tot bij Pozuelo, maar de Spanjaard schiet te centraal.

22'

De thuisploeg drukt meteen door na de openingsgoal. Pozuelo lijkt te lang te treuzelen om te schieten, maar haalt alsnog verwoestend uit. Zijn poging vliegt tegen de paal.

Doelpunt
20'

DOELPUNT
Samatta schiet Genk op voorsprong. Ndongala lepelt de bal tot bij Trossard, die op zijn beurt meteen voorzet tot bij Samatta. De Tanzaniaan schiet via de lat raak: 1-0.

19'

KV Kortrijk steekt de neus aan het venster. Rolland haalt de trekker over vanop ruime afstand. Vukovic duikt naar de hoek, maar ziet de bal enkele meters naast zijn doel botsen.

16'

Kaminski komt goed weg op een Genkse corner. Dewaest kan voor de doelman koppen, maar hij knikt de bal naast.

Gele kaart
12'

Malinovskyi vliegt als eerste speler op de bon van scheidsrechter Alen. De Genkse middenvelder smoorde een counter in de kiem met een sluwe overtreding.

11'

Trossard stuurt Ndongala met een knappe bal de diepte in. De flankspits neemt de bal prima uit de lucht, maar zijn schot wordt vervolgens wel afgeblokt.

7'

De eerste doelpoging tussen de palen komt van Malinovskyi. De Oekraïner wapent zijn linker op een vrije trap, maar glijdt op het moment van de waarheid onderuit. De bal eindigt zo ongevaarlijk in de armen van Kaminski.

5'

Het balbezit in deze openingsfase is voornamelijk voor de thuisploeg. Voorlopig is er wel nog geen doelpoging uit voortgevloeid.

1'

AFTRAP
De bal rolt in een regenachtige Luminus Arena.

0'

SELECTIE KV KORTRIJK
Kaminski, Kagelmacher, Kumordzi, Azouni, D'Haene, Van der Bruggen, De Sart, Stojanovic, Mboyo, Avenatti, Chevalier, Bruzzese, De Smet, Golubovic, Charisis, Ajagun, Ouali, Ezekiel, Rolland, Hines-Ike, Batsula. Geblesseerd: Rougeaux, Hoxha, Kanu, Toualy.

0'

SELECTIE KRC GENK
Vukovic, Maehle, Aidoo, Dewaest, Uronen, Ndongala, Berge, Pozuelo, Malinovskyi, Trossard, Samatta, Vandevoordt, Jackers, Seigers, Wouters, Nastic, Seck, Heynen, Paintsil, Zhegrova, Gano, Ingvartsen. Geblesseerd: Sreciu.

Wedstrijdstatistieken

GNK
KVK
62
Balbezit
38
4
Hoekschoppen
2
18
Inworpen
17
3
Reddingen
5
3
Buitenspel
1
7
Fouten
18
6
Schoten op doel
4
6
Doelman uittrappen
14
10
Schoten naast doel
3
19
Vrije trappen
10

Huidige vorm

GNK
KVK
+
+
x
+
-
x
-
x
+
-

Laatste 10 wedstrijden

GNK
KVK
12
Doelpunten
20
0
Tweede gele kaarten
0
16
Gele kaarten
29
3
Gewonnen wedstrijden
6
3
Verloren wedstrijden
4
0
Rode kaarten
0
14
Doelpunten tegen
14
4
Gelijke spelen
0
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
14
Verloren
8

25

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
8
Verloren
14

Recente ontmoetingen