zaterdag 01.12.2018 20:00 #KVKMOU
Einde
(1-0)
94'

EINDE
De wedstrijd is afgelopen. KV Kortrijk pakt zijn tweede thuisoverwinning van het seizoen. De Kortrijkzanen hadden genoeg aan een vroeg doelpunt van De Sart om de drie punten thuis te houden.

In
In
90'

Er komen drie minuten extra tijd bij.

87'

Kaminski stompt een voorzet voor de neus van Pierrot in hoekschop. Benson verkwanselt vervolgens de corner.

83'

De slotfase is intussen aangebroken. Moeskroen moet nog steeds op zoek naar een goal, maar een doelpuntenmachine is de ploeg van Storck niet dit seizoen. De bezoekers scoorden dit seizoen amper 12 doelpunten in 16 wedstrijden.

78'

Pierrot slingert zich voorbij Kumordzi en legt achteruit tot bij Benson. Het schot van de jonge Belg wordt afgeblokt door D'Haene. Meteen daarna kan de thuisploeg counteren, maar Ajagun talmt te lang.

Gele kaart
In
In
71'

Mboyo gaat liggen in de zestien na contact met doelman Butez. De thuisploeg hoort een fluitsignaal en hoopt op een penalty, maar Mboyo wordt teruggefloten voor buitenspel.

70'

Opnieuw ontbreekt de precisie in de laatste pass bij de thuisploeg. Chevalier kan zowel Mboyo als Avenati bedienen, maar de voorzet is net niet op maat waardoor Dussenne nog kan ingrijpen.

67'

De Kortrijkzanen steken de neus nu toch eens aan het venster. D'Haene zwiept de bal van vrij ver richting het penaltypunt. Daar komt Mboyo inlopen, maar hij komt enkele stappen te laat om de bal te kunnen beroeren.

65'

Chevalier trekt de motor nog eens op gang, maar zijn passing is vervolgens weer slordig. Het blijft wachten op de eerste poging van KV Kortrijk na de pauze.

In
62'

Bij KV Kortrijk moet Stojanovic naar de kant. In zijn plaats komt Ajagun tussen de lijnen.

59'

Dussenne krijgt het hoofd van Kumordzi hard in zijn nek. De verdediger van Moeskroen moet even naar de kant om te bekomen.

56'

Daar zijn de bezoekers opnieuw. Boya haalt de trekker over vanuit de tweede lijn. Kaminski duwt het schot uit zijn doelvlak.

53'

Moeskroen lijkt in deze tweede helft toch een versnelling hoger te schakelen. Pierrot zet een knap nummertje op, maar zijn voorzet bereikt Boya net niet. De omhaal van Olinga vormt vervolgens geen bedreiging voor Kaminiski.

Gele kaart
50'

Gulan rukt hoog mee op en schildert zijn voorzet op de kruin van Leye. De invaller troeft zijn verdediger af, maar kopt centraal in de armen van Kaminski.

48'

Olinga brengt een vrije trap tot op het hoofd van Boya. De beresterke Kameroener wordt echter afgevlagd voor buitenspel.

In
46'

Bij Moeskroen wordt een extra aanvaller in de strijd gegooid. Leye komt in de plaats van Chibani.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
Van Damme fluit voor de rust. KV Kortrijk gaat de kleedkamers in met een 1-0 voorsprong na een vroege goal van De Sart.

Gele kaart
44'

D'Haene gaat te laat in de tackle bij Boya. Het levert de derde gele kaart van de wedstrijd op.

Gele kaart
40'

Godeau gaat neer in het strafschopgebied en vraagt om een tussenkomst van de VAR. De videoref bekijkt de beelden nog eens opnieuw, maar besluit terecht dat er niets aan de hand is.

39'

De Sart gaat zeer nadrukkelijk aan de schouders van Boya hangen. De scheidsrechter kan bijna niet anders dan een gele kaart tonen.

35'

Azouni dribbelt knap in het vijandelijke strafschopgebied. Hij legt prima achteruit tot bij Stojanovic, maar de Serviër schiet de uitgelezen kans onbeholpen over.

33'

Mboyo ontsnapt op het juiste moment aan de buitenspelval. Hij kan alleen richting Butez lopen, maar Mboyo tikt de bal net te ver voor zich uit. Weg kans.

28'

Na een goede periode van Moeskroen is de wedstrijd intussen terug in evenwicht. De bezoekers hebben het steeds moeilijker om tot een doelpoging te komen.

24'

KV Kortrijk legt een knappe combinatie op de mat. Avenati zoekt vervolgens de inlopende Stojanovic, maar de Serviër was al te ver doorgelopen.

Gele kaart
22'

Chibani glijdt de bal voor de neus van Rolland weg, maar raakt zijn tegenstander vervolgens wel. Scheidsrechter Van Damme is streng en deelt meteen een gele kaart uit.

19'

Na het vroege doelpunt heeft KV Kortrijk nog maar weinig klaar kunnen krijgen. De thuisploeg komt er nu via Mboyo toch even uit, maar de kopbal van Avenati is te zwak om Butez in de problemen te brengen.

14'

Na een lange dribbel van Olinga krijgt de flankspits de bal ook nog tot bij Pierrot. De spits kraakt echter zijn poging waardoor Kaminski niet in actie moet komen.

12'

De bezoekers hebben de partij intussen in handen genomen. Benson haalt de trekker over. Zijn schot valt centraal in de armen van Kaminski.

11'

Deze wedstrijd is meteen ook de eerste thuismatch van Vanderhaeghe. De nieuwe Kortrijkse trainer weet dat er in thuiswedstrijden nog ruimte voor verbetering is, want KV Kortrijk pakte dit seizoen amper vijf punten in eigen huis.

6'

Daar is Pierrot opnieuw. Hij neemt een voorzet meteen in de vlucht, maar de bal hobbelt ongevaarlijk naast.

5'

Het antwoord van Moeskroen laat niet lang op zich wachten. Pierrot krijgt zijn hoofd tegen een vrije trap, maar de spits knikt van dichtbij over het doel van Kaminski.

Doelpunt
2'

DOELPUNT
We spelen amper twee minuten en KV Kortrijk hijst zich meteen op voorsprong. Een afgeslagen voorzet valt voor de voet van De Sart. De middenvelder trapt via de handen van Butez raak: 1-0!

1'

AFTRAP
De bal rolt in het Guldensporenstadion.

Wedstrijdstatistieken

KVK
MOU
2
Hoekschoppen
4

Huidige vorm

KVK
MOU
+
+
x
-
x
x
-
+
-
-

Laatste 10 wedstrijden

KVK
MOU
24
Doelpunten
19
0
Tweede gele kaarten
1
16
Gele kaarten
23
7
Gewonnen wedstrijden
2
3
Verloren wedstrijden
6
0
Rode kaarten
1
13
Doelpunten tegen
22
0
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
8
Verloren
7

15

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
7
Verloren
8

Recente ontmoetingen