zondag 11.11.2018 14:30 #ANDGNT
Einde
(1-0)
93'

EINDE
Het is afgelopen. Anderlecht wint met 2-0 van AA Gent na twee goals van ex-Gentenaar Kums. De bezoekers eindigden de match met negen man na rood voor Verstraete en Plastun.

In
Rode kaart
90'

RODE KAART
AA Gent gaat de wedstrijd met negen spelers eindigen. Dimata is alleen op weg naar doel, maar Plastun gaat nadrukkelijk aan zijn shirt hangen. Scheidsrechter Lambrechts heeft geen andere keuze dan een rode kaart te trekken.

In
86'

Trebel draait een vrije trap verrassend richting de korte hoek. Kalinic staat goed op te letten en duwt de poging in corner.

84'

Het is niet de wedstrijd van Dimata. De spits rukt zich los van zijn verdediger en scoort door de benen van Kalinic. De vlag voor buitenspel ging echter ook de lucht in.

83'

Daar is Saief al meteen. De invaller duikt op aan de tweede paal, maar hij trapt recht op het lichaam van Kalinic.

In
In
82'

Kums mag onder luid applaus richting de zijlijn gaan. Hij wordt vervangen door Saief. Bij AA Gent is Dompé in de plaats van Limbombe gekomen.

79'

Trebel krijgt tijd en ruimte om uit te halen. Zijn afstandspoging gaat een dikke meter over het doel van Kalinic.

In
75'

Thorup gooit David in de strijd. Dejaegere moet naar de kant.

Doelpunt
73'

DOELPUNT
Kums heeft zijn tweede doelpunt van de middag dan toch te pakken. De middenvelder haalt uit vanop de rand van het strafschopgebied. De bal gaat enig mooi in de verste hoek binnen: 2-0.

69'

Trebel zet voor richting de tweede paal. Rosted en Dimata vechten een robbertje uit, maar Dimata krijgt zijn voet toch nog tegen de bal. Via Kalinic wordt het een hoekschop voor Anderlecht.

67'

Het publiek van Anderlecht is duidelijk niet tevreden met het geleverde spel van de thuisploeg. Het gemor en gefluit zijn steeds duidelijker hoorbaar.

63'

Souquet en Amuzu liggen tegen de grasmat na een stevig duel. Beide heren hebben verzorging nodig. Intussen lijkt AA Gent terug beter in de match te komen. De bezoekers eisen het balbezit op.

In
58'

Vanhaezebrouck haalt Dauda naar de kant. In zijn plaats komt Gerkens.

Gele kaart
56'

En daar zijn de bezoekers opnieuw. Amuzu mist zijn interceptie waardoor Limbombe de trekker kan overhalen. Hij schiet de bal vanuit de draai een dikke meter naast.

56'

Aan de overkant legt Lokonga achteruit tot bij de inlopende Dimata. De spits jaagt de bal in één tijd over het doel van Kalinic.

55'

Yaremchouk laat de gelijkmaker liggen. Souquet mag zomaar oprukken tot in de zestien. De rechtsachter legt opzij tot bij zijn spits, maar Yaremchouk trapt onbesuisd over.

51'

Bij Anderlecht blijft Kums de meest gevaarlijke speler. Dauda brengt de bal nogal onorthodox tot bij de spelmaker. Zijn schot is vervolgens te centraal om Kalinic in de problemen te brengen.

50'

AA Gent is gretig uit de kleedkamer gekomen. Rosted wordt helemaal vergeten op een hoekschop. Na veel flipperkastspel levert het uiteindelijk geen gevaar op.

48'

Souquet slingert zijn voorzet ver richting de tweede paal. Asare gooit zich vol overgave naar de bal, maar hij kan de bal enkel over de achterlijn duwen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
We gaan rusten met een 1-0 voorsprong voor Anderlecht. Kums zette de thuisploeg al na vier minuten op voorsprong. AA Gent staat intussen wel met een man minder na rood voor Verstraete.

45'

Daar zijn de bezoekers opnieuw. Chakvetadze haalt de achterlijn en legt achteruit tot bij Esiti. De middenvelder trapt te slap in de handen van Didillon.

45'

Ditmaal staat het doelkader in de weg voor AA Gent. Yaremchuk wordt op het juiste moment voorbij de laatste man van Anderlecht geloodst. Hij lift de bal over Didillon, maar zijn poging strandt tegen de deklat.

43'

Kums is opnieuw dicht bij zijn tweede doelpunt van de middag. Hij krult zijn schot opnieuw richting de verste hoek. De bal gaat via de buitenkant van de paal over de achterlijn.

42'

Chakvetadze kapt zich vrij in het strafschopgebied. Hij draait zijn schot richting de verste bovenhoek. De poging van de Georgiër gaat een dikke twee meter over.

Gele kaart
40'

Didillon bezorgt Vanhaezebrouck bijna een hartverzakking. Najar speelt terug op zijn doelman, maar Didillon laat de bal gevaarlijk voorbijrollen. Uiteindelijk kan hij de bal toch wegwerken.

38'

Amuzu snijdt vanop zijn linkerflank naar binnen. Hij viseert de korte hoek, maar zijn schot strandt in het zijnet. Kalinic was ook op tijd ter plaatse.

36'

Anderlecht duwt het gaspedaal meteen even in na de rode kaart voor Verstraete. Dimata probeert het spectaculair met een omhaal, maar de bal eindigt in de grijparmen van Kalinic.

Rode kaart
33'

RODE KAART
Verstraete moet met een rode kaart naar de kleedkamers. Na het bekijken van de beelden verandert Lambrechts de kaart van geel naar rood. AA Gent moet een uur met een man minder verder.

32'

Verstraete plant zijn voet op de enkel van Dauda. Scheidsrechter Lambrechts geeft een gele kaart, maar gaat op advies van de VAR wel even naar de beelden kijken.

31'

De bezoekers knutselen nog eens een leuke combinatie in elkaar. De laatste pass van Limbombe is echter niet op maat voor Chakvetadze.

Gele kaart
28'

Dauda laat de kans op 2-0 liggen! Sanneh kopt een vrije trap richting de tweede paal. Daar duikt Dauda op, maar de jonge spits knikt vanop een metertje naast.

26'

Anderlecht zorgt nog eens voor gevaar. Kums draait zijn schot richting de verste benedenhoek. Kalinic gaat goed plat en duwt de bal uit zijn doelvlak.

19'

De Gentenaren beginnen beter in de wedstrijd te komen. Het schot van Limbombe gaat de mist in, maar in de herneming kan Dejaegere op doel besluiten. Hij knalt naast, maar stond ook buitenspel.

16'

Didillon houdt Limbombe van de gelijkmaker. De flankspits van AA Gent komt plots alleen voor de doelman, maar Didillon brengt uitstekend redding.

12'

Plots vallen er veel gaten in de defensie van AA Gent. Dauda kan met de bal gaan hollen. Ook Dimata is mee, maar Souquet kan net op tijd terugkeren om de bal in corner te verwerken.

9'

De bezoekers hebben voorlopig geen antwoord in huis. Anderlecht staat goed en lijkt de wedstrijd onder controle te hebben.

Doelpunt
4'

DOELPUNT
Kums schiet Anderlecht op voorsprong vanop vrije trap. De middenvelder draait zijn schot proper over de muur. Kalinic staat aan de grond genageld: 1-0.

3'

Rosted wordt afgetroeft door Dimata. De spits wacht uiteindelijk te lang waardoor zijn schot op een Gents been eindigt.

2'

De eerste poging richting het doel komt van AA Gent. Souquet knalt een aflegger meteen richting de kooi van Didillon, maar zijn poging gaat volledig de mist in.

1'

AFTRAP
Scheidsrechter Lambrechts fluit de partij tussen Anderlecht en AA Gent op gang.

Wedstrijdstatistieken

AND
GNT
56
Balbezit
44
7
Hoekschoppen
4
13
Inworpen
23
3
Reddingen
6
2
Buitenspel
1
19
Fouten
19
8
Schoten op doel
3
13
Doelman uittrappen
12
8
Schoten naast doel
7
20
Vrije trappen
21

Huidige vorm

AND
GNT
+
+
-
x
x
+
+
+
+
x

Laatste 10 wedstrijden

AND
GNT
8
Doelpunten
11
1
Tweede gele kaarten
1
19
Gele kaarten
15
1
Gewonnen wedstrijden
3
6
Verloren wedstrijden
6
1
Rode kaarten
0
19
Doelpunten tegen
14
3
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
29
Verloren
8

46

Gespeeld
Gelijk

9

Gewonnen
8
Verloren
29

Recente ontmoetingen