vrijdag 26.10.2018 20:30 #GNTCHA
Einde
(1-1)
95'

EINDE
Het werd nog even bijzonder spannend op het einde, maar Gent pakt toch de verdiende zege: 2-1!

93'

En nogmaals een kans voor Osimhen! Opnieuw komt er een voorzet vanop rechts, ditmaal kopt de Charleroi-aanvaller voorlangs. Gent komt met de schrik vrij in de slotminuut.

In
92'

Charleroi krijgt nog een kopkansje via Osimhen. Het leer gaat wel naar de rechterbovenhoek, maar de kopbal krijgt te weinig kracht mee, waardoor Thoelen makkelijk kan plukken.

91'

Onder een oorverdovend applaus maakt Neto na 17 maanden zijn rentree bij Gent. Zijn naam rolde al minutenlang doorheen het stadion... Dat zal hem ongetwijfeld veel deugd doen.

Gele kaart
85'

De moegestreden Limbombe mag onder applaus naar de kant. Zijn vervanger heet Koita. Meteen erna een kansje voor Charleroi. De poging van Perbet is echter te zwak om Thoelen in de problemen te brengen.

In
In
Gele kaart
In
80'

In de laatste tien minuten komt Awoniyi Yaremchuk vervangen. Kan hij voor de definitieve bevrijding zorgen bij de Buffalo's?

77'

Eén tegenprik van Charleroi en zowaar bijna de 2-2! Osimhen wurmt zich voorbij de hele Gentse defensie en trapt vervolgens centimeters naast de kooi van Thoelen. Daar komt Gent goed weg!

74'

Limbombe is er al een paar keer dichtbij geweest, maar ook nu komt hij niet tot scoren. Oog in oog met Penneteau zoekt hij teveel het buitenkantje rechts, maar hij trapt recht in de ogen van de doelman. Zo is de wedstrijd, ondanks veel kansen voor de Buffalo's, nog steeds niet echt helemaal beslist.

Gele kaart
70'

Limbombe mag een vrije trap nemen vanuit een scherpe hoek. Hij krult het leer voorbij de muur, maar Penneteau laat zich ditmaal niet verrassen.

66'

De 3-1 wil er maar niet in. Opnieuw is het Andrijasevic die zijn kans gaat, maar zijn poging wijkt af in hoekschop. Charleroi ziet af, Gent ziet zijn kansen met de minuut groeien.

62'

Bij Charleroi wordt Perbet in de ploeg gegooid. Kan hij scoren tegen zijn voormalige werkgever?

In
59'

Gent ruikt bloed en wil de partij nu zo snel mogelijk beslissen. Andrijasevic krijgt een goede schietkans, maar hij knalt het leer over doel.

56'

Reuzekans voor Gent! Zwak uitvoetballen van Charleroi bezorgt Gent bijna de 3-1. Limbombe legt slim opzij voor Yaremchuk, maar die legt de bal onbegrijpelijk naast het lege doel.

53'

Charleroi lijkt toch even van slag. De onverwachte gelijkmaker net voor de rust leek hen een mentaal voordeel te geven na de pauze, maar niets is minder waar.

Doelpunt
48'

DOELPUNT
Gent komt meteen stevig uit de kleedkamer! Via Dejaeghere komt het leer voor de voeten van Limbombe. Die ziet Chakvetadze voor doel staan en hij trapt voor de tweede keer raak vandaag: 2-1!

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan! Bij Charleroi is er al gewisseld. Gholizadeh is in de plaats gekomen van Niane! Thorup wisselt voorlopig nog niet.

45'

RUST
We gaan rusten bij een 1-1 stand. Gent was de betere ploeg, maar liet Charleroi toch terug in de wedstrijd komen.

Gele kaart
Doelpunt
Gele kaart
42'

DOELPUNT
Plots valt het doelpunt uit de lucht voor Charleroi! Osimhen neemt het leer goed aan, draait vervolgens weg en knalt op doel. Zijn schot wijkt nog even af, waardoor Thoelen er niet meer bij kan: 1-1!

37'

Zowaar eens een schotje op doel van Charleroi. Bruno, nog geen enkele keer in beeld geweest vandaag, trapt een lage schuiver naar doel, maar daar heeft Thoelen geen enkel probleem mee.

Doelpunt
36'

DOELPUNT
Limbombe mag een vrije trap nemen een paar meter buiten de zestien. Penneteau doet het allesbehalve goed en duwt het leer centraal in de richting van Chakvetadze. Die hoeft de 1-0 maar binnen te koppen!

35'

De eerste gele kaart komt op naam van Diandy. Het is opnieuw Dejaegere die de tik moet incasseren en op de mat blijft liggen.

Gele kaart
32'

De doelmannen beleven alvast een rustige avond. Thoelen kwam nog geen enkele keer in actie. Aan de overkant was er wel al twee maal gevaar voor Penneteau, maar telkens stond de speler in kwestie buitenspel.

28'

We naderen intussen het half uur. Het tempo is wat gaan liggen, waardoor Charleroi even wat makkelijker stand houdt. Er zelf eens uitkomen daarentegen, zit er niet in.

23'

De wedstrijd ligt even stil nadat Dejaegere blijft liggen na een tik op de bil. Ook blijkt er intussen geen contact meer te kunnen zijn tussen de ref en de VAR, maar toch wordt er gelukkig verder gespeeld.

19'

Door de afwezigheid van Verstraete en Odjidja krijgt Dejaegere nog eens zijn kans. Hij krijgt de handen van de thuisfans alvast op elkaar na een knappe actie op het middenveld. Er hangt een doelpunt in de lucht voor Gent, maar voorlopig blijft dat nog even uit...

15'

Charleroi krijgt het leer niet weg in de eigen zestien, waarna Andrijasevic op doel kan knallen. Gelukkig voor de Zebra's kan zijn schot nog net worden afgeblokt.

12'

Opnieuw een grote kans voor de Gentenaars, maar alweer is er sprake van buitenspel. Andrijasevic staat plots oog in oog met Penneteau, maar ook hij wordt terecht afgevlagd.

9'

Charleroi komt maar moeilijk in zijn spel in de openingsfase. Gent neemt initiatief en gaat op zoek naar de vroege voorsprong.

5'

Gent domineert in de openingsfase en treft daarin ook meteen raak. Het doelpunt wordt echter terecht afgekeurd. Chakvetadze stond buitenspel en dat had de lijnrechter correct gezien.

2'

De eerste actie van Limbombe levert ook meteen de eerste hoekschop op voor de thuisploeg. Die zorgt echter niet voor het nodige gevaar, ondanks de aanwezigheid van de grote jongens van Gent.

1'

AFTRAP
AA Gent en Sporting Charleroi mogen speeldag 12 op gang trappen. Voor Gent-trainer Thorup is het zijn eerste kennismaking met de thuisaanhang. Charleroi bleek in het verleden wel al meermaals een lastige tegenstander voor de Buffalo's. Benieuwd of dat ook vandaag zo zal zijn!

Wedstrijdstatistieken

GNT
CHA
66
Balbezit
34
7
Hoekschoppen
2
28
Inworpen
34
4
Reddingen
6
4
Buitenspel
1
12
Fouten
22
8
Schoten op doel
5
2
Doelman uittrappen
9
6
Schoten naast doel
2
23
Vrije trappen
16

Huidige vorm

GNT
CHA
+
+
x
x
-
+
x
-
x
-

Laatste 10 wedstrijden

GNT
CHA
11
Doelpunten
21
1
Tweede gele kaarten
0
15
Gele kaarten
15
3
Gewonnen wedstrijden
8
6
Verloren wedstrijden
1
0
Rode kaarten
0
14
Doelpunten tegen
5
1
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
20
Verloren
12

36

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
12
Verloren
20

Recente ontmoetingen