zaterdag 20.10.2018 20:30 #GNKEUP
Einde
(1-0)
Gele kaart
94'

EINDE
De wedstrijd is afgelopen. Genk wint met 2-1, al bibberde de thuisploeg in het slot na de aansluitingstreffer van Keita. Trossard is de matchwinnaar met twee doelpunten.

Gele kaart
In
Gele kaart
90'

Er komen vier minuten extra tijd bij.

88'

Plots is de thuisploeg toch niet meer zo zeker van de drie punten. De zenuwachtigheid neemt zowel op als naast het veld toe.

In
84'

Opnieuw laat Keita enkele alarmbellen afgaan in de Genkse verdediging. De doelpuntenmaker mag opnieuw op doel besluiten. Vukovic tikt de bal over zijn deklat.

In
In
Doelpunt
81'

DOELPUNT
Eupen brengt opnieuw spanning in de wedstrijd. Keita krijgt veel ruimte in de zestien. Hij knalt de bal vervolgens via de onderkant van de deklat binnen. Worden het nog spannende slotminuten?

77'

De daaropvolgende corner levert nog een kopbalkans voor Aidoo op. De verdediger knikt aan de tweede paal naast.

77'

De motor van Genk slaat nog eens aan. Na een knappe combinatie komt de bal tot bij Malinovskyi. Zijn schot wordt nog in extremis afgeblokt.

75'

Daar is Eupen opnieuw. Blondelle knikt een vrije trap door richting de tweede zone. Daar staat echter geen ploegmaat.

74'

De concentratie bij Genk is even niet aanwezig waardoor Eupen tot een kansje kan komen. Fall trapt vanuit een scherpe hoek meteen op doel. Vukovic kan het schot naast laten gaan.

Gele kaart
70'

Molina schoffelt Trossard met de nodige portie frustratie onderuit. Het komt de rechtsachter op een gele kaart te staan.

Doelpunt
In
65'

DOELPUNT
Daar is nu toch het tweede doelpunt voor Genk. Samatta krult zijn schot eerst nog tegen de paal, maar in de herneming staat Trossard op de juiste plaats. Hij trapt zijn tweede goal van de avond feilloos binnen.

62'

Genk verzuimt om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. De thuisploeg kan counteren met Pozuelo en Maehle. Pozuelo moet afwerken, maar hij trapt te slap.

In
58'

Pozuelo draait een vrije trap ditmaal gevaarlijk richting de tweede paal. Daar staat Samatta klaar om te koppen, maar Gnaka knikt de bal in laatste instantie nog weg.

56'

De paal houdt Genk van 2-0. Pozuelo krult een vrije trap over de muur, maar vervolgens staat de paal in de weg voor de Spanjaard.

51'

Wat een ongelofelijke misser van Blondelle! Vukovic brengt in eerste instantie redding, maar in de herneming valt de bal voor de voet van Blondelle. De verdediger moet de bal vanop twee meter gewoon binnen leggen, maar hij trapt onbegrijpelijk naast.

50'

Plots valt ook een hoekschop goed voor de voet van Toyokawa. De spits knalt echter onbesuisd over.

47'

De tweede helft begint zoals de eerste periode is geëindigd. Samatta krijgt zijn hoofd tegen een hoekschop, maar hij kan de bal niet tussen de palen mikken.

Gele kaart
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We voetballen opnieuw in Genk. Bouwen de Limburgers hun voorsprong verder uit of knokt Eupen zich toch terug in de wedstrijd?

45'

RUST
Scheidsrechter Smet fluit voor de rust. Genk leidt verdiend met 1-0 dankzij een doelpunt van Trossard.

45'

Mulumba plant zijn voet recht in het kruis van Malinovskyi. De middenvelder van Eupen vliegt als eerste speler op de bon.

44'

Malinovskyi krijgt de gelegenheid om eens met zijn rechter te schieten. Die voet is duidelijk iets minder goed. Zijn schot gaat enkele meters naast.

42'

Genk zet de dominantie nog eens om in een doelpoging. Pozuelo schiet kruiselings, maar Van Crombrugge gaat uitstekend plat.

36'

Opnieuw zorgt een schot van Malinovskyi voor opwinding. Ditmaal moet Van Crombrugge wel in actie komen, maar de doelman doet zijn werk uitstekend.

34'

Malinovskyi wapent zijn zware linker. Van Crombrugge haalt opgelucht adem, want het schot van de Oekraïner valt net over de deklat.

31'

De bezoekers droppen enkele voorzetten in het strafschopgebied, maar er staat steeds een Genkse verdediger op de juiste plaats om het gevaar te ontmijnen.

29'

Bij Eupen lopen ze zich te pletter om ook eens in balbezit te komen. Het lukt de bezoekers bij momenten ook om de bal af te pakken, maar vervolgens spelen ze het leer ook snel terug kwijt.

26'

Genk laat het tempo even zakken, maar dat weerhoudt de Limburgers er niet van om opnieuw tot een schietkans te komen. Maehle zoekt de verste hoek, maar hij schiet voorlangs.

22'

Eupen prikt gevaarlijk tegen. Keita poort Maehle en zoekt vervolgens een ploegmaat. Fall komt dicht bij de voorzet, maar hij is een stapje te laat.

21'

Genk stoomt ook na de openingsgoal gewoon door. Pozuelo staat ditmaal aan het kanon, maar Van Crombrugge duwt zijn schot over het doel.

Doelpunt
18'

DOELPUNT
Trossard brengt Genk op voorsprong. Hij snijdt vanop zijn flank naar binnen en draait de bal prachting richting de verste hoek. Van Crombrugge is kansloos: 1-0.

15'

Genk houdt de druk hoog. Trossard mikt zijn schot richting de verste hoek, maar de bal botst een dikke meter naast.

13'

Van Crombrugge moet zijn eerste redding uit zijn mouwen schudden. Maehle snijdt naar binnen en draait de bal richting de verste hoek. Van Crombrugge gaat goed plat en duwt de bal weg.

12'

Heynen kopt de openingstreffer nipt naast. Malinovskyi zet prima voor richting de middenvelder, maar zijn kopbal gaat centimeters naast.

9'

Via Ndongala en Mulumba dreigt de bal gevaarlijk richting de deklat te dwarrelen. Van Crombrugge staat echter goed op te letten en plukt de bal net voor de doellijn.

4'

Nu steekt ook Genk de neus een eerste keer aan het venster. Trossard lepelt de bal tot bij Samatta, maar hij knikt enkele meters naast.

1'

De eerste voorzichtige poging richting doel komt van Eupen. Molina krijgt zijn hoofd tegen een hoekschop, maar zijn poging vormt geen probleem voor Vukovic.

1'

AFTRAP
De partij tussen Genk en Eupen wordt op gang gebracht.

Wedstrijdstatistieken

GNK
EUP
65
Balbezit
35
13
Hoekschoppen
5
23
Inworpen
22
1
Reddingen
6
0
Buitenspel
1
7
Fouten
14
8
Schoten op doel
2
7
Doelman uittrappen
10
11
Schoten naast doel
3
15
Vrije trappen
7

Huidige vorm

GNK
EUP
+
x
+
+
+
x
+
-
-
+

Laatste 10 wedstrijden

GNK
EUP
12
Doelpunten
13
0
Tweede gele kaarten
1
16
Gele kaarten
16
3
Gewonnen wedstrijden
3
3
Verloren wedstrijden
6
0
Rode kaarten
0
14
Doelpunten tegen
19
4
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
7
Verloren
1

8

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
1
Verloren
7

Recente ontmoetingen