vrijdag 05.10.2018 20:30 #CERCHA
Einde
(1-1)
94'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Een owngoal van Martos bezorgt Cercle de zege: 2-1!

91'

Powerplay nu bij Charleroi! De bezoekers vuren de ene voorzet na de andere richting de zestien, maar voorlopig wordt de juiste ploegmaat toch niet gevonden. De Brugse zege lijkt een feit.

86'

De Belder en Tormin knutselen nog een leuke aanval in elkaar aan de overkant. Deze laatste kan net niet voldoende worden aangespeeld in de zestien.

In
84'

Charleroi tracht nog wat aan te dringen in de slotfase. Gholizadeh kapt zich goed in schietpositie, maar knalt dan hard over doel. Hier zat toch ook meer in voor de bezoekers!

In
Gele kaart
79'

Niane kapt zich vrij in de zestien en probeert het dan vanuit een scherpe hoek. Nardi gaat goed plat om de gelijkmaker te voorkomen.

In
In
75'

We gaan het laatste kwartier in. Cercle lijkt stand te kunnen houden tegen een matig Charleroi. Kan de 'Vereniging' eindelijk nog eens de volle buit pakken?

70'

Eindelijk nog eens een geslaagde aanval van de bezoekers! Benavente tikt knap door tot bij Osihmen. Nardi is goed uit zijn doel gekomen, voordat Niane de voorzet kan binnentikken.

68'

Charleroi staat op achterstand, maar kan maar voor weinig gevaar zorgen. Benavente probeert het eens van ver, Nardi kan in twee maal klemmen. Nog een twintigtal minuten op de klok!

Gele kaart
Gele kaart
In
63'

Aan de overkant is het Gakpé die mag gaan rusten. Tormin is zijn logische vervanger.

61'

Een half uur voor tijd grijpt Mazzu een eerste keer in. De onzichtbare Bruno wordt naar de kant gehaald voor Gholizadeh. Kan hij Charleroi terug in de wedstrijd brengen?

In
59'

Mercier vindt De Belder met een geweldige pass. Die probeert de bal over Penneteau te wippen, maar slaagt daar niet echt goed in. Hier was toch meer mee te doen...

55'

Charleroi gaat wat meer aandringen en komt dicht bij de gelijkmaker. Benavente probeert een halve omhaal, maar zijn poging wordt nog van de lijn gekeerd door Omar.

53'

Een aanval van de Zebra's zorgt voor balverlies, waarna Cercle snel kan counteren. Mercier bedient De Belder, maar zijn schot mist de juiste richting.

Own Goal
48'

DOELPUNT
Droomstart voor Cercle in deze tweede helft! Mercier brengt de bal voor doel, de ongelukkige Martos devieert het leer met het scheenbeen in de verste hoek van zijn eigen goal: 2-1!

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Beide coaches hebben nog niet ingegrepen bij de rust. De vervangingen zullen dus straks moeten volgen. Wie trekt er straks aan het langste eind?

45'

RUST
We gaan rusten bij een 1-1 stand. Twee dolle minuten zorgden voor twee doelpunten, maar dat was ver het enige noemenswaardige in deze flauwe eerste helft.

44'

Toch nog een goede aanval van Charleroi. Benavente probeert het uiteindelijk met een listige dribbel, maar Taravel laat zich niet ringeloren. Goed verdedigd daar van de centrale verdediger.

42'

We komen stilaan dichter bij de rust. Er hangt niet meteen een doelpunt in de lucht, maar daarnet kregen we er ook plots twee te zien...

37'

Met een subtiele pass richting Gakpé probeert Cercle opnieuw op zoek te gaan naar de voorsprong. Penneteau speelt goed mee en komt gepast tussenbeide!

33'

DOELPUNT
Het gaat ineens heel snel! Een voorzet vanop rechts wordt half gemist door Niane, maar ook Osimhen is goed gevolgd om het leer van kortbij binnen te tikken: 1-1!

Doelpunt
Doelpunt
31'

DOELPUNT
En plots is daar het openingsdoelpunt! Etienne zwiept de bal voor doel, daar wint De Belder het kopduel van Dessoleil en zo ziet de Cercle-spits zijn poging via de paal binnengaan!

29'

De grootste mogelijkheid van de partij is voor Charleroi! Nardi gaat goed plat na een harde krul van Osimhen. Ook op de rebound van Benavente is de Cercle-doelman bij de pinken. Eindelijk eens een leuke fase in deze wedstrijd!

Gele kaart
25'

Ook de tweede gele kaart is voor de thuisploeg. Ditmaal is het Gakpé die in het boekje komt van Smet na een duidelijke overtreding. De aansluitende vrije trap van Charleroi levert niets op.

21'

Halfweg de eerste helft krijgen we eindelijk eens een schot op doel te zien. Na balverlies bij Charleroi tracht Cercle snel te counteren. Het is uiteindelijk Etienne die zijn kans gaat, maar Penneteau kan makkelijk wegboksen.

18'

Bij Cercle is het vooral Mercier die vaak het leer krijgt toegespeeld. Hij probeert de opening te vinden, maar de passing is niet altijd even zuiver.

14'

We zijn inmiddels een kwartier ver, maar enige opwinding kregen we voorlopig nog niet. Het is een lange studieronde met veel middenveldspel, zonder dat daar iets uit voort vloeit.

Gele kaart
11'

Mercier trekt aan de arm van Benavente en verhindert zo een aanval van de bezoekers. Scheidsrechter Wim Smet haalt het eerste gele karton van de avond boven.

9'

Het is nog aftasten geblazen in de eerste tien minuten. Cercle komt nu stilaan wat meer in balbezit, maar kon nog niet gevaarlijk zijn. Van Charleroi kan echter hetzelfde gezegd worden.

4'

In deze beginfase is het vooral Charleroi dat tracht het initiatief te nemen. Ook zij kunnen de punten uiteraard goed gebruiken om terug wat aansluiting te vinden met de topzes.

1'

AFTRAP
Cercle en Charleroi trappen speeldag 10 op gang! De Bruggelingen hebben dringend nog eens punten nodig na een zwakke reeks. Kunnen ze wat rapen tegen de Carolo's vanavond?

0'

SELECTIE CHARLEROI
Penneteau, Willems, Dessoleil, Martos, Marinos, Benavente, Diandy, Hendrickx, Bruno, Osimhen, Niane, Riou, Gholizadeh, Rodes, Grange, Dervite, Henen, Busi, Noorafkan. Geblesseerd: Nurio, Angella, Zajkov. Geschorst: Perbet, Ilaimaharitra.

0'

SELECTIE CERCLE BRUGGE
Nardi, Palun, Lambot, Taravel, Etienne, Kone, Vitinho, Lusamba, Mercier, Tormin, Gakpé, Van Damme, Bongiovanni, Ueda, Omar, Hoggas, De Belder, Bruno, Decostere, Omolo, Appin, Hazard. Geblesseerd: Cardona, Nguinda, Alioui.

Wedstrijdstatistieken

CER
CHA
48
Balbezit
52
3
Hoekschoppen
5
20
Inworpen
36
6
Reddingen
1
0
Buitenspel
1
11
Fouten
12
2
Schoten op doel
7
6
Doelman uittrappen
4
1
Schoten naast doel
2
13
Vrije trappen
11

Huidige vorm

CER
CHA
x
+
x
-
-
-
x
+
x
x

Laatste 10 wedstrijden

CER
CHA
16
Doelpunten
13
0
Tweede gele kaarten
1
16
Gele kaarten
17
2
Gewonnen wedstrijden
4
6
Verloren wedstrijden
4
0
Rode kaarten
0
24
Doelpunten tegen
14
2
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
12
Verloren
8

24

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
8
Verloren
12

Recente ontmoetingen