95'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Kortrijk houdt een puntje thuis na een spektakelrijke tweede helft tegen Genk: 3-3!

In
Tweede gele kaart
89'

Malinovskiy reageert even na een fase en krijgt de rode kaart te zien. Zeer domme actie van de middenvelder, die mogelijks de topper tegen Anderlecht zal missen...

89'

En nu stond het bijna al 4-3! Vukovic kan nog net een schot van Mboyo wegtikken, en ook de aanstormende Ezekiel kan er net niet bij.

87'

Wordt het zelfs nog 3-4? Malinovskiy is er alvast dichtbij, maar hij kan nog net worden afgeblokt!

In
Doelpunt
85'

DOELPUNT
En nog is het niet gedaan... Trossard kraakt eigenlijk zijn schot, maar toch kan Bruzzese er niet bij. De bal gaat via de binnenkant van de paal toch tegen de netten: 3-3! Wat is me dat hier, allemaal!?

Doelpunt
83'

DOELPUNT
En daar is de 3-2! Na een slechte baltoets van Uronen wordt Mboyo aangespeeld. Die aarzelt niet en knalt het leer staalhard in de winkelhaak! Knap afgewerkt! Krijgen we NOG een doelpunt te zien?

Gele kaart
79'

Beide ploegen ruiken hun kans en daardoor gaat het nu vlotjes op en neer! Er hangt nog een doelpunt in de lucht, maar die kan nog aan weerszijden vallen!

Gele kaart
75'

Samatta neemt de elfmeter voor zijn rekening, maar trapt veel te slap binnen het bereik van Bruzzese! Geen doelpunt!

74'

STRAFSCHOP
En we gaan weer naar de overkant! Malinovskiy wordt neergehaald in de zestien. Delferière grijpt eerst niet in, maar de VAR fluit hem terug! Penalty voor Genk!

Doelpunt
70'

DOELPUNT
Het gaat plots heel snel! De Boeck brengt Ouali in de ploeg en die laat meteen van zich spreken met een harde knal in het dak van het doel: 2-2! Zeer aangename tweede helft krijgen we hier te zien!

In
Doelpunt
68'

DOELPUNT
Lang heeft de Kortrijkse vreugde niet geduurd, want Genk komt opnieuw op voorsprong! Pozuelo schildert een vrije trap op het hoofd van Aidoo. Die wint bijzonder makkelijk het duel van Van der Bruggen en kopt genadeloos binnen: 1-2!

64'

De gelijkmaker is voor Clement het teken om in te grijpen. Ndongala wordt in de ploeg gebracht, hij komt Paintsil vervangen.

Gele kaart
In
Doelpunt
62'

DOELPUNT
De 0-2 leek dichtbij, maar het doelpunt valt aan de overkant! Chevalier trapt een hoekschop perfect op het hoofd van Mboyo. Die wint het duel van Berge en kopt de gelijkmaker tegen de netten!

Gele kaart
59'

Via orkestmeesters Malinovskiy en Pozuelo, wordt Samatta plots voor doel te staan. Hij probeert het met de tip, Bruzzese krijgt de bal pal op hem en kan zo nog in hoekschop deviëren.

In
56'

De Boeck grijpt meteen in en haalt Kanu naar de kant. Ezekiel mag voor meer gevaar voorin gaan zorgen!

54'

Nu de ban gebroken is, gaat Genk meteen op zoek naar een tweede treffer. Trossard zet met een knap hakje makkelijk zijn belager in de wind, om vervolgens hard over doel te knallen. Leuke actie van de nieuweling in de selectie van de Rode Duivels!

Doelpunt
50'

DOELPUNT
En daar is de 0-1 al! Genk zet een snelle aanval op na een verre uitgooi van Vukovic. Het is Malinovskiy die onbegrijpelijk de vrije baan krijgt naar het Kortrijkse doel. ZIjn schot wijkt af op een verdediger en zet Bruzzese op het verkeerde been: 0-1!

48'

Eerste goede aanval van Genk! Trossard bedient Paintsil, die zet scherp voor, maar D'Haene voorkomt verder gevaar!

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Gaat Genk over Kortrijk in de tweede helft?

45'

RUST
Een doelpunt viel er niet meer in de eerste helft. Kortrijk en Genk gaan rusten bij een scoreloos gelijkspel.

45'

In de slotfase van de eerste helft gaat Genk toch nog op zoek naar de voorsprong! Eerst trapt Malinovskiy een hoekschop tegen de eerste paal. In de daaropvolgende fase brengt Trossard het leer terug voor doel, waar opnieuw Paintsil over doel trapt.

44'

Bijna nog de 0-1! Uronen is mee opgerukt en legt slim achteruit op de aanstormende Paintsil. Die trapt de bal in één tijd net naast de kooi van Bruzzese.

41'

Chevalier bedient Mboyo. Met een man in de rug maakt hij zich eerst sterk, om vervolgens in de draai hard op doel te knallen. Zijn poging gaat net over. Knap gedaan van de aanvaller!

39'

Kagelmacher krijgt plots veel ruimte in de zestien van Racing Genk. Hij tracht voor te zetten, maar vindt geen ploegmaat. Hier had hij toch wat beter mee mogen doen. Nog vijf minuten tot de rust!

33'

Via een paar tussenstations belandt de bal voor de voeten van Paintsil. Die viseert de verste hoek, maar kan te weinig kracht in zijn schot zetten, waardoor Bruzzese makkelijk kan klemmen.

28'

Aidoo verliest het leer aan Van der Bruggen. Die legt breed op Mboyo, die doortikt op Avenatti. De boomlange spits werkt echter slecht af en plaatst de bal meters naast het doel. Hier zat meer in voor de 'Kerels'!

25'

Kansje voor Kortrijk nu! Genk valt aan, maar de thuisploeg onderschept en kiest voor de snelle counter. Uiteindelijk vindt Chevalier het hoofd van Mboyo. Zijn kopbal wijkt af in hoekschop.

22'

Halfweg de eerste helft blijven we voorlopig op onze honger zitten. Kortrijk tracht mee te voetballen, maar blijft begrijpelijk spelen vanuit de organisatie. Genk heeft er nog niet echt een antwoord op gehad.

17'

Malinovskiy, de man met het buiskruit in de voeten, gaat voor de tweede keer deze avond zijn kans vanop afstand. Net als bij de vrije trap hiernaast, zorgt het nog niet voor gevaar. Ditmaal belandt het leer in de tribune.

13'

We zijn intussen bijna een kwartier ver en op de grote mogelijkheden blijft het voorlopig nog wachten. Kortrijk houdt goed stand in de openingsfase en heeft nog niet echt wat weggegeven.

8'

Het eerste schot tussen de palen komt van man in vorm Samatta. Bruzzese laat zich niet ringeloren en devieert in hoekschop. Deze levert niets op.

6'

Ook Genk zet nu zijn eerste geslaagde aanval op. Het is Pozuelo die de opening vindt en na een één-tweetje net niet kan afdrukken. Het balverlies is voorlopig voor de bezoekers.

3'

De eerste goede aanval komt van de thuisploeg. Avenatti komt ingelopen op een voorzet vanop links, maar Lucumi komt gepast tussen.

1'

AFTRAP
Kortrijk en Genk zijn begonnen aan de laatste wedstrijd van speeldag zes. Klimmen de Limburgers opnieuw naar de eerste plek?

Wedstrijdstatistieken

KVK
GNK
45
Balbezit
55
4
Hoekschoppen
6
16
Inworpen
21
5
Reddingen
2
2
Buitenspel
1
13
Fouten
3
4
Schoten op doel
9
14
Doelman uittrappen
4
3
Schoten naast doel
8
4
Vrije trappen
15

Huidige vorm

KVK
GNK
+
+
x
+
x
+
-
-
x
+

Laatste 10 wedstrijden

KVK
GNK
23
Doelpunten
17
0
Tweede gele kaarten
0
26
Gele kaarten
13
7
Gewonnen wedstrijden
5
3
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
1
14
Doelpunten tegen
12
0
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
8
Verloren
13

24

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
13
Verloren
8

Recente ontmoetingen