zondag 26.08.2018 18:00 #GNTLOK
Einde
(0-0)
93'

EINDE
AA Gent kruipt door het oog van de naald. Het wint in het absolute slot met 2-1 van Sporting Lokeren. De ontgoocheling is enorm groot bij de troepen van Maes. Iedereen valt met de handen voor de ogen neer op het veld.

In
90'

Drie minuten extra tijd.

In
Doelpunt
In
87'

DOELPUNT
Gent gaat waarschijnlijk toch met de overwinning lopen! Kvilitaia staat nog geen tien seconden op het veld, of de Georgiër werkt de bal al tegen de touwen. Onwaarschijnlijke ommekeer in Gent!

87'

Nog een spits bij de Buffalo's! Kvilitaia komt voor Chakvetadze.

85'

Tweede keer het doelhout voor AA Gent! Awoniyi's kopbal spat uiteen tegen de lat.

84'

Een bijna perfect uitgespeelde counter van AA Gent. Na een corner van Lokeren, is Gent op enkele seconden aan de overkant. Alleen kan Taiwo Awoniyi niet afronden. De Wolf gaat uitstekend plat.

81'

Een woordenwisseling tussen Killian Overmeire en Brecht Dejaegere. Lardot wijst beide spelers terecht.

In
80'

Peter Maes doet zijn tweede wissel. Benchaib moet een zege over de streep komen trekken.

Doelpunt
79'

DOELPUNT
David hijst AA Gent weer op 1-1. Een mooie voorzet vanop de flank wordt door de Canadese spits in doel gedevieerd. De elektronische bordjes hangen weer gelijk in de Ghelamco Arena.

75'

Dejaegere tegen de paal! Via een carambole tussen een paar Lokerse benen raakt Dejaegere het doelhout. Balen voor de middenvelder.

75'

De lange, sterke Awoniyi zet zijn hoofd tegen een voorzet vanop links. Weer over. Daar had de ex-Moeskroenspeler meer mee kunnen doen.

72'

Hoekschop zestien! Dompé legt de bal in de zestien. David knikt ruim over.

71'

Daar was bijna de jonge Canadees Jonathan David. Hij treft Filipovic op zijn weg. In de herneming trapt Rosted ver over.

70'

Chakvetadze probeert iets te forceren. Al doet hij meestal de tik teveel. Daardoor raakt het thuispubliek gefrustreerder met de minuut. Fluitconcerten zijn al even aan de gang.

In
65'

Ook Awoniyi wordt door Vanderhaeghe in de ploeg gegooid. Alles op de aanval.

In
62'

Vanderhaeghe grijpt in. Limbombe naar de kant voor Dompé.

Doelpunt
59'

DOELPUNT
Lokeren uit het niets op voorsprong! Cevallos breekt de ban voor zijn ploeg. Staalhard trapt hij Lokeren na mistasten van Asare via de onderkant van de lat op 0-1. Dit had wellicht niemand verwacht.

Gele kaart
58'

Dejaegere krijgt geel voor een schwalbe. De middenvelder van AA Gent rukte goed op, maar gaat dan te makkelijk liggen in de zestien meter. Lardot duwt hem een geel karton onder de neus.

56'

Chak naar Chuk. Chakvetadze met een heerlijke steekpass op zijn Oekraïense ploegmaat, maar die treft het zijnet. Gent neemt de partij stilaan echt in handen.

54'

Tirpan vraagt om een penalty nadat Verstraete hem neerhaalde. Verhaal halen bij de lijnrechter helpt niet. Tirpan druipt snel weer af richting rechtsbackpositie.

52'

De twaalfde hoekschop van de wedstrijd is een feit. Hij is voor AA Gent. Voor de zoveelste keer mag weer Palstun koppen. De bal verdwijnt centimeters boven de dwarsligger. Daar komt Lokeren goed weg. Gent is de betere ploeg in de eerste acht minuten na de rust.

47'

Yaremchuck haalt de achterlijn. Rassoul werkt voor de derde keer in hoekschop. Plastun kopt deze keer wel goed. Zijn kopbal landt een meter naast het doel van De Wolf.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Lardot geeft het fluitsignaal dat de tweede helft mag aangevat worden. Dat gebeurt dan ook onmiddellijk.

45'

RUST
Rusten in de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Een vrij aangename partij tussen twee ploegen die willen winnen. Al zagen we bijna nooit concreet doelgevaar waar we het echt warm van kregen. Desondanks zagen we ook al veel slechtere wedstrijden.

45'

Een minuutje extra tijd.

45'

Nog een hoekschop voor AA Gent. Deze keer Chakvetadze achter de bal. Dat zal wellicht de laatste keer zijn, want zijn voorzet is dramatisch.

44'

Opmerkelijk is dat De Wolf zijn doeltrappen altijd kort doet. De jonge keeper probeert uit te voetballen. Dat moeten we hem nageven, maar al te veel voordeel heeft Lokeren nog niet uit gehaald.

42'

Chakvetadze profiteert niet van de vele ruimte die hij van de Lokeraren krijgt. Met een volley probeert hij De Wolf te verschalken, maar zijn schot zwaait af.

37'

Tirpan ontsnapt aan geel wanneer hij Yaremchuk aanloopt. De scheidsrechter geeft hem een waarschuwende vinger.

34'

Slordige passing bij AA Gent. Hupperts snijdt naar binnen, maar zijn schot dwarrelt een tweetal meter naast de kooi van Thoelen.

26'

Hoekschopnemer Limbombe krult de stilstaande fase zelf over de achterlijn.

25'

David en Yaremchuk proberen te combineren. Rassoul werkt iets te makkelijk in hoekschop.

23'

Tirpan legt de bal leept tot bij Hupperts. Die probeert Thoelen te lobben, maar daarvoor moet je van betere huize komen. Zo zie je Thoelen denken.

17'

Zeer goeie kans voor Lokeren! Tirpan met een uitdraaiende voorzet naar De Ridder. Thoelen is er net op tijd bij om weg te boksen. Steve De Ridder lag op de loer, maar kon net niet knikken. Even schrikken voor de Buffalo's.

15'

Limbombe met een degelijke center. Rassoul met een bijna-owngoal. De Senegalees verwerkt de bal in hoekschop, maar het leer verdwijnt maar net naast de paal over de achterlijn. De goede kant van de paal voor Lokeren-goalie De Wolf.

12'

Limbombe komt goed naar binnen en zet voor richting Yaremchuk. Die kan er met zijn hoofd niet goed genoeg bij om De Wolf te bedreigen.

7'

Overmeire met een overtreding op Dejaegere. Verstraete en Asare zetten zich achter de bal. Verstraete rechtstreeks op doel. En wat doet hij dat goed! De Wolf moet naar de benedenhoek, pakt, maar lost de bal. Dejaegere is er als de kippen bij, maar ramt de bal in het zijnet. Grote kans voor AA Gent! Ook wel wat pech, want Dejaegere en Chakvetadze hinderden elkaar bij de rebound.

6'

Nu ook de eerste hoekschop voor AA Gent. Plastun probeert te koppen, Dejaegere vangt op, maar de bal wordt zorgvuldig buitengewerkt door een tackelende Terki.

4'

Dejaegere met een goeie, lange bal. Foket kan het leer nog net binnenhouden, maar kan geen vervolg breien aan de actie van Dejaegere.

3'

Een verkeerde inspeelpass van Verstraete resulteert in een tweede corner voor de mannen van Peter Maes. Terki kan koppen, maar doet dat achteruit, en dus niet goed.

1'

De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor de uitploeg. Geen gevaar.

1'

AFTRAP
Lokeren trapt de wedstrijd in de Ghelamco Arena op gang.

0'

VOORAF
Nog enkele transfernieuwtjes: AA Gent zou interesse hebben in Amara Baby (Charleroi) en Timothy Derijck (Zulte Waregem). Aan de kant van de uitgaande transfers zou Thomas Foket na de Europese verplaatsing naar Bordeaux richting Stade de Reims trekken.

0'

VOORAF

0'

VOORAF
We horen van Yves Vanderhaeghe, de coach van AA Gent, dat Kalinic vanavond niet in doel staat bij de Buffalo's. Tranferitis? "Helemaal niet", zegt Vanderhaeghe. "Hij zit met een klein scheurtje." De logische vervanger zou dan Colin Coosemans zijn, maar ook hij speelt niet. Yannick Thoelen neemt plaats onder de lat.

Wedstrijdstatistieken

GNT
LOK
63
Balbezit
37
19
Hoekschoppen
4
33
Inworpen
11
3
Reddingen
4
2
Buitenspel
2
4
Fouten
16
6
Schoten op doel
4
6
Doelman uittrappen
20
11
Schoten naast doel
4
18
Vrije trappen
6

Huidige vorm

GNT
LOK
+
x
+
-
-
x
x
x
+
x

Laatste 10 wedstrijden

GNT
LOK
14
Doelpunten
11
0
Tweede gele kaarten
0
17
Gele kaarten
12
4
Gewonnen wedstrijden
2
6
Verloren wedstrijden
8
1
Rode kaarten
0
16
Doelpunten tegen
21
0
Gelijke spelen
0
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
19
Verloren
6

34

Gespeeld
Gelijk

9

Gewonnen
6
Verloren
19

Recente ontmoetingen