94'

EINDE
Verboomen fluit voor het einde van de wedstrijd. Standard wint uiteindelijk vrij overtuigend met 0-3. Alle doelpunten vielen pas in de tweede helft.

Doelpunt
93'

DOELPUNT
Bastien dikt de score aan tot 0-3. De invaller staat vrij op de rand van de zestien. Hij knalt de bal rustig in de benedenhoek binnen.

In
90'

Hupperts brengt de handen nog eens op elkaar. De Nederlander snijdt naar binnen en trapt met zijn linkervoet richting de korte hoek. Zijn lage schuiver gaat ongevaarlijk naast.

In
In
84'

De wedstrijd lijkt na de goal van Carcela definitief beslist. Lokeren is voorlopig niet in staat om Standard het vuur aan de schenen te leggen.

Doelpunt
79'

DOELPUNT
Carcela doet de boeken toe. Hij kruipt vanop rechts naar binnen om vervolgens met zijn linker uit te halen. De bal maakt een vreemde curve waardoor De Wolf kansloos toekijkt.

76'

Djenepo laat de 0-2 liggen. Fai zet uitstekend voor richting de tweede paal. Daar duikt Djenepo op, maar hij knalt van dichtbij over de goal.

In
74'

Bij Standard mag Sa gaan rusten. Emond komt in de ploeg.

72'

Djenepo is een van de meest bedrijvige Luikenaars. Hij wurmt zich los van zijn tegenstander en viseert de verste hoek. De Wolf gaat goed plat en pakt.

71'

Het antwoord moet nu van Lokeren komen, maar de thuisploeg heeft aanvallend nog niet veel klaargespeeld. Op één schot van De Ridder na kwam Lokeren amper in de buurt van Ochoa.

In
In
68'

Maes grijpt in: Cevallos en Saroka gaan naar de kant voor Jovanovic en Miric.

Penalty
65'

DOELPUNT
Mpoku zet de strafschop feilloos om. Hij stuurt De Wolf de verkeerde kant op: 0-1.

Gele kaart
63'

STRAFSCHOP
Standard krijgt een strafschop. Marin schiet op doel en De Wolf lost het schot. Filipovic houdt vervolgens Sa vast om hem de rebound te onthouden. Penalty volgens Verboomen.

Gele kaart
61'

Nu is ook de voorzet van Fai niet op maat. Djenepo gooit zich weliswaar nog naar de bal, maar ook hij kan eigenlijk niets met de voorzet aanvangen.

60'

Het is vooralsnog niet de avond van Carcela. Hij zoekt het hoofd van Sa, maar de voorzet is opnieuw te hoog. Preud'homme windt zich intussen meer en meer op.

57'

Een voorzet van Pocognoli schiet aan alles en iedereen voorbij tot bij Fai. De rechtsachter moet snel handelen, maar knalt de bal ruim over en naast.

52'

Mpoku zet laag voor richting Djenepo. De flankspits vecht met de bal waardoor Filipovic kan ontzetten. De Luikenaars missen scherpte voorin.

49'

De eerste kans uit de tweede helft is voor Lokeren. De Ridder trapt vanop de rand van het strafschopgebied richting de korte hoek. Ochoa is goed bij de pinken en duwt het schot in hoekschop.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start. Krijgen we ditmaal wel doelpunten te zien?

45'

RUST
Verboomen fluit voor de rust. Voorlopig vielen er nog geen doelpunten te noteren. Standard is de betere ploeg, maar de bezoekers vinden de weg naar het net niet.

44'

Carcela vuurt nog eens een afstandsschot af. Ditmaal is zijn poging wel goed naar de hoek gemikt, maar De Wolf gaat goed plat en duwt het schot uit zijn doelvlak.

42'

Lokeren trekt zich compact terug op de eigen helft. Bij balverlies van Standard probeert de thuisploeg snel uit te breken, maar dat is in deze eerste helft amper gelukt.

39'

Mpoku kapt zijn tegenstander het bos in, waarna Marin hetzelfde doet. Uiteindelijk staat er nog een been in de weg van zijn schot. De hoekschop levert niets op.

36'

Hupperts probeert een afgeslagen voorzet met een halve omhaal in doel te werken. Zijn poging eindigt van dichtbij naast. De vlag voor buitenspel ging ook de hoogte in, maar dat bleek niet terecht.

35'

Sa krijgt zijn hoofd tegen een vrije trap van Carcela. De Portugees wordt even gehinderd door zijn eigen ploegmaat, waardoor hij een metertje naast kopt.

Gele kaart
30'

Djenepo zet een knap nummertje op, maar schiet vervolgens onbesuisd naast. De Luikenaars hebben wel de bovenhand, maar De Wolf is nauwelijks echt op de proef gesteld.

25'

De Wolf mag nog eens ingrijpen op een schot van Carcela. Ook ditmaal is het centrale schot niet iets om wakker van te liggen.

22'

Cevallos lift de bal over de glijdende Laifis, maar gaat vervolgens toch liggen in het strafschopgebied. Verboomen en de VAR geven geen strafschop.

Gele kaart
20'

Mpoku komt met een hoog been tegen het hoofd van Ben-Harush. Het levert de middenvelder een gele kaart op. Ook Cevallos, die meteen naar de scheidsrechter ging om een kaart te vragen, vliegt op de bon.

19'

Ditmaal staat Marin aan het kanon. Zijn afstandsschot is echter te centraal om De Wolf echt in de problemen te brengen.

18'

Marecek vliegt als eerste speler op de bon. Hij komt stevig in botsing met Laifis en wordt meteen bestraft door scheidsrechter Verboomen.

Gele kaart
16'

Een hoekschop valt pardoes voor de voet van Laifis. De verdediger knalt uit de draai, maar De Wolf pakt uit met een geweldige voetreflex. Standard blijft aandringen.

14'

De verdediging van Lokeren houdt voorlopig stand. Eerst werkt Ben-Harush voor de neus van Sa weg. Even later bikkelt Tirpan zich bij de bal om Djenepo van een schietkans te houden.

12'

Standard is in deze openingsfase de meest bedrijvige ploeg. Carcela zorgt nog eens voor een schot tussen de palen, maar zijn rollertje is een makkelijke opraper voor De Wolf.

8'

De eerste grote kans is voor Standard. Sa snijdt vanop de linkerflank naar binnen. Hij zoekt de korte hoek, maar zijn schot belandt nipt naast de paal.

5'

Een afgeslagen hoekschop belandt voor de voet van Mpoku. Zijn knal strandt in een bos van spelers. Aan de overzijde prikt Lokeren snel tegen, maar Saroka stond een dikke meter buitenspel.

2'

Pocognoli slingert de bal een eerste keer voor doel, maar De Wolf bokst goed weg. In de herneming knalt Marin hoog over.

1'

AFTRAP
De bal rolt op Daknam. Pakt Lokeren zijn eerste zege van het seizoen of herstelt Standard zich van de 3-0 nederlaag tegen Ajax?

Wedstrijdstatistieken

LOK
STA
4
Hoekschoppen
5
17
Inworpen
25
6
Reddingen
1
6
Buitenspel
0
13
Fouten
8
1
Schoten op doel
9
12
Doelman uittrappen
7
2
Schoten naast doel
8
8
Vrije trappen
19

Huidige vorm

LOK
STA
-
-
x
-
x
+
x
-
-
-

Laatste 10 wedstrijden

LOK
STA
11
Doelpunten
17
0
Tweede gele kaarten
0
12
Gele kaarten
28
2
Gewonnen wedstrijden
4
8
Verloren wedstrijden
5
0
Rode kaarten
1
21
Doelpunten tegen
16
0
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
9
Verloren
21

38

Gespeeld
Gelijk

8

Gewonnen
21
Verloren
9

Recente ontmoetingen