93'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Gent doet wat het moet en wint met 4-1 van Waasland-Beveren. De eerste seizoenszege is een feit!

Doelpunt
90'

DOELPUNT
Ongelooflijk maar waar... Alweer David weet te scoren. Foket brengt geweldig voor, David hoeft maar in te leggen: 4-1!

87'

Plastun krijgt nog een kopkans op de 4-1, maar hij kan zijn poging niet kadreren... Ook Chakvetadze lijkt te kunnen gaan scoren, maar Roef is goed uitgekomen.

84'

DOELPUNT
De Waaslandse hoop heeft niet lang geduurd... Limbombe bedient David, en die doet het opnieuw: 3-1!

Doelpunt
Doelpunt
82'

DOELPUNT
Kan het dan toch nog voor Waasland-Beveren? Op een hoekschop kopt Vukotic simpel de 2-1 binnen! Op Zulte Waregem deden de Waaslanders het al eens in de laatste vijf minuten...

In
Penalty
77'

DOELPUNT
Verstraete trapt de strafschop hoog binnen: 2-0! De wedstrijd lijkt gespeeld!

76'

STRAFSCHOP
Massop komt veel te laat bij Limbombe en haalt hem neer in de zestien. Vertenten fluit terecht strafschop!

Gele kaart
Gele kaart
74'

Nog een kwartier op de klok! De Gentse voorsprong blijft heel krap, dus het blijft opletten geblazen voor de Buffalo's. Bij Waasland-Beveren geloven ze er nog in!

In
In
71'

Ook Awoniyi mag gaan rusten nu. Zijn vervanger is de tegenwoordig vlotscorende David. Misschien kan hij de wedstrijd helemaal op slot zetten?

67'

Asare is even blijven staan aan de tweede paal en kan, met een gelukje, een voorzet van Yaremchuk alsnog deviëren. Roef voorkomt nog net de 2-0.

In
65'

Vanderhaeghe grijpt in en haalt Dejaeghere naar de kant. In zijn plaats komt Vadis Odjidja. Kan hij zich eens doorzetten?

In
60'

Balverlies op het Gentse middenveld luidt een gevaarlijke tegenaanval in van de Waaslanders. Forte gaat zijn eigen kans, maar Kalinic gaat goed plat.

56'

Vertenten gaat niet in op een mogelijke duwfout van Verstraete, net buiten de zestien. Heel Waasland-Beveren is nog aan het protesteren, waardoor Gent meteen gevaarlijk uitbreekt. Awoniyi komt oog in oog te staan met Roef, maar treft de paal!

51'

Na een hoekschop van Gent valt de bal voor de voeten van Asare. Die knalt vanuit de tweede lijn en in de volley centimeters naast. Goede poging van de Gentse aanvoerder!

49'

Ook Waasland-Beveren heeft zijn eerste goede mogelijkheid in de tweede helft al beet. Forte kopt goed op doel, Kalinic kan nog net in hoekschop weren. Meteen drie kansen in de eerste speelminuten na de rust!

47'

Gent komt het best uit de kleedkamer en heeft al meteen twee grote kansen! Limbombe krijgt een vrije schietkans, maar knalt veel te wild over. In de daaropvolgende fase kraakt Yaremchuk helemaal zijn schot.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn terug vertrokken! Diept Gent de voorsprong verder uit, of kan Waasland-Beveren, net als op Zulte Waregem, nog terugkeren?

45'

RUST
De eerste helft zit erop! Gent had verdiend rusten met de voorsprong, na een doelpunt van Yaremchuk: 1-0!

41'

Gent wil graag nog een tweede keer scoren voor de rust. Limbombe komt opnieuw gevaarlijk voor doel, Massop zit er nog net tussen.

Doelpunt
36'

DOELPUNT
Tien minuten voor de rust is daar dan toch de voorsprong voor Gent! Na balverlies bij de bezoekers, komt het leer voor de voeten van Limbombe. Roef kan nog redden met de voet, maar in de herneming kopt Yaremchuk makkelijk binnen: 1-0!

34'

De Buffalo's kenden een sterke start, maar vergaten zichzelf te belonen. De jongste minuten loopt het wat spaak bij de Gentenaars en kan Waasland-Beveren gevaarlijk oprukken.

30'

Gent moet nu toch gaan opletten, want het is alweer Beveren dat een kansje bij elkaar voetbalt. Badibanga zoekt opnieuw die verste hoek, maar weer is het vizier niet scherp genoeg gesteld.

Gele kaart
27'

Opnieuw een gevaarlijke doelkans voor Waasland-Beveren! Vanzo wordt aangespeeld in de zestien, kapt zich dan simpel vrij, maar zijn schot mist elke richting. Hier had veel meer in gezeten!

24'

Badibanga probeert het met een listige plaatsbal naar de verste hoek, maar ziet zijn poging naast vliegen. Hier en daar toch eens een tegenprik van de bezoekers.

20'

Bijna de 1-0! Opnieuw Yaremchuk met de uitstekende kopbal, Roef heeft een geweldige reflex nodig om de achterstand te voorkomen. Puike ingreep van de doelman!

18'

Gent antwoordt meteen met twee mogelijkheden op rij voor Yaremchuk. Roef laat zich niet verrassen, en zo blijft de 0-0 nog op het bord.

15'

Op het kwartier komen de bezoekers een eerste keer dreigen. Boljevic schiet vanuit een schuine hoek op doel, Kalinic moet vol aan de bak om de bal uit zijn doel te houden.

12'

Gent probeert, maar raakt voorlopig nog niet door de Waaslandse verdediging. Daar is vooral Vukotic goed aan de partij begonnen, met enkele geslaagde intercepties.

8'

De openingsfase is helemaal voor Gent. Vooral Limbombe zorgt vanop de rechterflank voor veel dreiging. Ditmaal is zijn voorzet net niet goed genoeg. Waasland-Beveren moet voorlopig enkel terugplooien.

3'

Meteen een eerste grote kans voor de thuisploeg! Limbombe legt achteruit op Foket. Die viseert de verste hoek, maar ziet zijn schot nipt voorlangs gaan. Dit had al onmiddellijk de vroege voorsprong kunnen betekenen.

1'

AFTRAP
Gent en Waasland-Beveren trappen de laatste wedstrijd van speeldag 3 op gang! Vooral bij Gent is er toch wat druk mee gemoeid, want de Buffalo's zijn nog steeds op zoek naar een eerste zege. Waasland-Beveren heeft hetzelfde probleem, maar daar is de druk nog niet zo hoog.

Wedstrijdstatistieken

GNT
WBE
61
Balbezit
39
11
Hoekschoppen
3
22
Inworpen
16
6
Reddingen
7
4
Buitenspel
1
12
Fouten
6
11
Schoten op doel
7
13
Doelman uittrappen
13
8
Schoten naast doel
10
7
Vrije trappen
16

Huidige vorm

GNT
WBE
-
-
x
-
+
x
+
+
-
x

Laatste 10 wedstrijden

GNT
WBE
18
Doelpunten
15
1
Tweede gele kaarten
1
16
Gele kaarten
17
5
Gewonnen wedstrijden
1
2
Verloren wedstrijden
4
2
Rode kaarten
1
13
Doelpunten tegen
21
3
Gelijke spelen
5
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
12
Verloren
1

14

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
1
Verloren
12

Recente ontmoetingen