96'

EINDE
Het zit erop! Gent vocht nog sterk terug, maar Standard wint wel met 3-2!

Gele kaart
In
90'

We krijgen er zowaar nog 6 minuten extra tijd bij, tot onvrede van de Luikse fans.

87'

Nog drie minuten op de klok! Valt er nog een zesde doelpunt uit de lucht, of is de eerste Luikse zege een feit?

In
83'

DOELPUNT
We krijgen dan toch nog spanning in de slotfase! Chakvetadze wurmt zich voorbij de Luikse verdediging en weet alsnog achteruit te leggen op invaller Limbombe. Die knalt de 3-2 in het dak van het doel! Vijf doelpunten in de eerste wedstrijd... dat heet dan een leuk begin!

Doelpunt
In
Doelpunt
78'

DOELPUNT
De wedstrijd lijkt gespeeld! Bastien met de prima doorsteekpass naar Emond, die dribbelt zich voorbij Coosemans en legt dan de beslissende 3-1 tegen de netten.

74'

Cavanda verspeelt knullig de bal in de Luikse defensie aan Awoniyi. Die geeft goed mee aan Dompé, maar hij besluit te wild over doel. Daar zat meer in voor Gent!

In
72'

Ook aanvoerder Mpoku mag gaan rusten. Hij wordt vervangen door Carlinhos.

69'

Vanderhaeghe grijpt in en haalt Kubo naar de kant. Liverpool-huurling, en vorig seizoen nog bij Moeskroen, Awoniyi moet voorin voor wat meer gevaar proberen te zorgen in de resterende twintig minuten.

In
Gele kaart
64'

Nog een half uur op de klok! Wat kan Gent nog tegen de Rouches? Komt het nog een tweede keer terug uit een verloren positie?

Penalty
59'

DOELPUNT
Mpoku wacht goed tot Coosemans de hoek kiest, en trapt het leer vervolgens droogjes in de andere hoek: 2-1, Standard terug op rozen!

Gele kaart
Gele kaart
58'

STRAFSCHOP
Net als Gent er was doorgekomen, krijgt het een strafschop tegen. Esiti komt te laat bij Mpoku, waarna Laforge de bal terecht op de stip legt! Er was wel een reukje aan de fase vooraf, want Cavanda leek buitenspel te staan. De VAR ziet er blijkbaar toch geen graten in...

53'

Standard is even het noorden kwijt. Nu is het Kubo die weigert te scoren. Intussen had Laforge wel al gefloten voor buitenspel. Gent zit helemaal in de wedstrijd na de tegengoal. Standard plooit terug.

Doelpunt
48'

Dompé dribbelt zich vlotjes voorbij Fai en zet dan goed voor tot aan de tweede paal. Daar trapt Cavanda bijna in eigen doel, maar Ochoa kan nog net redden. In de daaropvolgende fase kan Rosted net niet in doel besluiten. Standard komt tweemaal met de schrik vrij!

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan! Gent moet meteen wisselen, want Odjidja is, na een trap op de kuit, in de kleedkamer gebleven. Esiti komt hem vervangen op het middenveld.

45'

RUST
Vreemd genoeg gaan we nog rusten bij een 1-1 stand. Standard was een stuk beter dan de Gentenaars, maar miste de kansen om verder uit te lopen. Integendeel, bij de eerste Gentse prik was het meteen prijs! Benieuwd wat we na de rust te zien zullen krijgen.

45'

DOELPUNT
Net voor affluiten komt AA Gent zowaar nog op gelijke hoogte. Dompé glipt door de Luikse verdediging en vindt dan Yaremchuk voor doel. Die is sneller dan zijn belager en tikt van dichtbij de 1-1 binnen!

43'

Mpoku wint wat tijd, niet ver van de cornervlag, en wordt daar twee maal neergehaald. Zo tikken de seconden natuurlijk wel weg in het Luikse voordeel.

39'

Alweer een reuzekans voor Standard! Mpoku zet perfect voor richting de tweede paal, daar moet Djenepo hem maar binnenleggen, maar hij mist zijn schot compleet. De Rouches laten het voorlopig na om de partij al helemaal te beslissen.

36'

Luyindama is even te nonchalant, waardoor Gent kan tegenprikken. Dompé trapt vanop afstand op doel, Ochoa kan het schot niet klemmen en bokst in hoekschop.

Gele kaart
32'

De eerste gele kaart van het seizoen komt op naam van nieuwkomer Bastien. Hij gaat te driest in op Foket en wordt terecht geboekt!

29'

Ei zo na de 2-0! Djenepo heeft opnieuw een goede actie in huis, waarna hij aflegt voor Bastien. Die krult het leer richting de winkelhaak, maar Coosemans brengt redding met een geweldige save!

27'

Toch eens een goede aanval van Gent! Dompé bedient Foket, die kan voorbrengen. Luyindama kopt spectaculair over zijn eigen doel. De daaropvolgende hoekschop levert niets op.

24'

We zijn halfweg de eerste helft... Tijd voor een drankpauze dus! Voor Gent ook het ideale moment om alles even op punt te zetten. Ook Preud'homme geeft nog wat richtlijnen mee aan zijn spelers.

22'

Ditmaal komt het Luikse gevaar van rechts. Cavanda legt slim achteruit op Emond. Die kan zijn voet net niet tegen de bal plaatsen. Daar komt Gent goed weg!

19'

Fai kan oprukken vanop de linksachter en trapt dan hard naar de korte hoek. Ditmaal kan Coosemans het leer wél onschadelijk maken.

15'

Wanneer krijgen we eens iets te zien van AA Gent? Voorlopig komen de Buffalo's er niet echt aan te pas en maken ze ook geen aanspraak op een doelpunt. Het is duidelijk nog wat zoeken bij de troepen van Vanderhaeghe.

Doelpunt
10'

DOELPUNT
De eerste doelkans van het nieuwe seizoen levert onmiddellijk een doelpunt op! Mpoku verstuurt een diepe pass op Djenepo. Die lijkt iets te lang te talmen, maar kapt zich uiteindelijk toch vrij, om vervolgens via de paal binnen te trappen: 1-0!

4'

Djenepo heeft een goede actie in huis, maar wordt dan foutief afgestopt door Foket. Dit had een eerste gele kaart kunnen betekenen, maar scheidsrechter Laforge houdt ze voorlopig op zak.

2'

Meteen een eerste stevig duel. Marin gaat hard door op Verstraete, die even blijft liggen. "Zich meteen laten gelden", heet dat in de volksmond...

1'

AFTRAP
We zijn officieel begonnen aan het seizoen 2018-2019! Pakt Standard meteen uit met een eerste thuiszege, of komt AA Gent hier de punten pakken?

0'

PREVEW VANDERHAEGHE

0'

PREVIEW PREUD'HOMME & MPOKU

0'

SELECTIE STANDARD
Ochoa, Cavanda, Luyindama, Laifis, Pocognoli, Mpoku, Marin, Agbo, Bastien, Cop, Emond, Gillet, Bodart, Goreux, Vanheusden, Kosanovic, Miangue, Fai, Djenepo, Balikwisha, Carlinhos. Geblesseerd: Bokadi, Cimirot.

Head to Head

Gewonnen
15
Verloren
21

42

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
21
Verloren
15

Recente ontmoetingen