zondag 15.04.2018 20:00 #KVOSTV
Einde
(2-0)
93'

EINDE
Het blijft bij 2-2. KVO domineerde de eerste helft en scoorde daarin tweemaal. STVV was veel beter in de tweede helft en kon daarin de achterstand goedmaken.

90'

De scheids telt er drie minuten bij.

88'

Bourard laat de kans op de 2-3 liggen. Hij schiet een lage voorzet van Acolatse hoog over.

In
In
86'

Net na de gelijkmaker komt Zinho Gano op het veld. De topschutter moet het tij doen keren voor de thuisploeg. Bij de bezoekers wordt doelpuntenmaker Botaka gewisseld door Bourard.

Doelpunt
85'

DOELPUNT
2-2 Botaka schiet de gelijkmaker enig mooi voorbij Van Hamel in de verste hoek.

82'

Een goede tegenaanval van de thuisploeg. Zivkovic wordt diep gestuurd en probeert Bataille te berieken met een hakje. Tot een doelpoging komt het echter niet.

In
79'

Bataille laat zich een eerste keer opmerken. Hij slalomt zich een weg door enkele STVV-verdedigers en dwingt Steppe tot een save.

77'

De Kanaries blijven aandringen, maar voorlopig zonder echte dreiging.

In
71'

Joseph Akpala mag gaan rusten. Jelle Bataille, een 18-jarig jeugdproduct van KVO, mag wat minuten maken.

70'

Na een goed begin van de tweede helft komt KVO er nu niet meer aan te pas. Het is nu al STVV wat de klok slaat.

67'

Bijna 2-2. De bedrijvige Bezus wipt een balletje over de verdediging op het hoofd van Akpom. Van Hamel zweeft de kopbal uit doel.

Doelpunt
65'

DOELPUNT
2-1 De wissel van De Roeck loont. Alexis De Sart legt aan vanop zo'n twintig meter en ziet zijn schot via de voet van Lombaerts en via de paal tegen de touwen vliegen.

64'

Opnieuw STVV. Bezus wordt gevonden in de zestien en hij kan knap wegdraaien. Zijn schot gaat maar net naast.

62'

Bezus haalt de achetrlijn en behoudt het overzicht. Hij vindt een ploegmaat maar die ziet zijn schot afkaatsen op Vandendriessche.

60'

De 3-0 hangt meer in de lucht dan de 2-1. Bjelica neemt een voorzet meteen op de slof, maar zijn schot gaat over. Ondertussen valt de regen met bakken uit de lucht.

In
In
58'

De Roeck grijpt in en voert een dubbele wissel uit. Vetokele moet plaats ruimen voor Acolatse en De Sart komt Asamoah vervangen.

55'

STVV steekt nog eens de neus aan het venster. Een vluchtschot van De Petter waait over en naast.

52'

GEEL
Bjelica trapt de bal nog weg na het fluitsignaal van Dierick. Het is al zijn tiende van het seizoen, dus mist hij de twee volgende wedstrijden.

Gele kaart
50'

KVO komt het sterkst uit de startblokken. Sint-Truiden ondergaat het spel in de eerste vijf minuten van de tweede periode.

Gele kaart
48'

GEEL
Steven De Petter komt te laat met zijn tackle en haalt Canesin onderuit.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Het is stevig beginnen regenen in Oostende. Benieuwd of dat het spelbeeld in de tweede helft doet omslaan.

45'

RUST
Dirick laat niet overspelen en daar is ook geen reden toe. Zivkovic is voorlopig de man van de wedstrijd met twee doelpunten achter zijn naam.

42'

DOELPUNT
2-0 De tweede van Zivkovic. Nkaka Zet Canesin alleen voor doel. Die wacht te lang en Teixeira onderschept, maar tikt de bal in de voeten van Zivkovic. Die kan niet meer missen.

Doelpunt
38'

Het kanon van Bezus staat niet goed afgesteld. Hij onderneemt een nieuwe poging vanop afstand, ook deze gaat meters naast.

Gele kaart
37'

GEEL
Canesin gaat nogal opzichtig onderuit. Dierick trapt er niet in dus is een geel karton het logische gevolg. Canesin moppert niet.

34'

STVV komt nu even aandringen. Een schot van Bezus vliegt bijna uit het stadion.

31'

KVO verdubbelt de voorsprong bijna. Een dubbele redding van Steppe voorkomt dat er een tweede doelpunt op twee minuten valt. Eerst schiet Bjelica op de doelman, daarna Zivkoviv vanop nog geen vijf meter.

Doelpunt
29'

DOELPUNT
1-0 voor KVO. Een listig balletje van Canesin zet een slim lopende Zivkovic alleen voor dpel. De pijlsnelle Nederlander stift het balletje naast Steppe in doel.

25'

Een hoekschop van Oostende wordt onvoldoende weggewerkt en belandt voor de voeten van Bjelica. Die haalt verschroeiend hard uit, maar ziet zijn schot langs de verkeerde kant van de paal vliegen.

21'

Nog geen minuut later probeert de aanvaller van STVV het nog eens. Nu staat hij veel dichter bij doel, maar zijn schot wordt afgeblokt.

20'

De eerste parade van de wedstrijd is er een van Mike Van Hamel. De doelman gaat goed plat op een schot van Vetokele. De aanvaller legde aan van op de rand van het strafschopgebied.

19'

Eerste hoekschop voor de Kanaries niet. De voorzet van Bezus vindt het hoofd van een Oostendse verdediger.

19'

Op grote kansen blijft het voorlopig wachten dus laat het publiek van Oostende zich van zijn beste kant zien. Of beter, horen.

16'

Akpala staat plots alleen voor doel, maar krijgt de bal moeilijk onder controle. Een hoekschop is het resultaat. Bij de corner krijgt Steppe de overtreding mee.

14'

Mike Van Hamel met een kunststukje. Niet met een redding, maar met een mooie schijnbeweging zet hij een aanstormende aanvaller in de wind.

11'

Eerste prikje van Sint-Truiden. Het schot van Bezus is hard, maar is niet goed gericht. De bal gaat zo'n twee meter naast het doel van Van Hamel.

9'

Zivkovic gaat zijn rechtstreekse tegenstander voorbij en zwiert de bal voor doel. Het schot van Nkaka wordt afgeblokt door de STVV-verdediging.

7'

Tomasevic gaat neer na een contact met Botaka. Hij grijpt naar de knie maar kan weer verder spelen.

6'

Op doelkansen is het voorlopig nog wachten. Beide teams stellen zich afwachtend op.

4'

De eerste hoekschop van de partij is voor de Kustboys. Doelman Steppe is het daar niet mee eens en wordt de levieten gelezen door de ref. Achteraf bekeken had Steppe gelijk. De hoekschop leidt uiteindelijk tot niets.

1'

AFTRAP
Scheidsrechter Dierick fluit de wedstrijd op gang. De Kanaries trappen af.

0'

VOORAF
Jonas De Roeck wijzigt zijn elftal maar op een plaats: Teixeira neemt zijn plaatsje in de verdediging weer in ten koste van Goutas. Voor de rest is het dezelfde ploeg die vorige week Antwerp met 4-0 opzij zette.

0'

VOORAF
Bij Oostende krijgt doelman Mike Vanhamel nog eens een basisplaats. Berrier staat niet op het wedstrijdblad. Akpala is de eenzame aanvaller. In de vorige confrontatie met STVV scoorde Bjelica nog tweemaal, dat zal hij vandaag wellicht nog eens willen overdoen.

0'

SELECTIE STVV
Steppe, De Norre, Kotysch, Teixeira, Kitsiou, Asamoah, De Petter, Vetokele, Bezus, Botaka, Akpom, Pirard, Goutas, Dussaut, Charisis, Gueye, Boli, De Sart, Acolatse, Abrahams, Bourard, Schevenels. Geblesseerd: Legear, Ceballos.

0'

SELECTIE KV OOSTENDE
Vanhamel, Tomasevic, Lombaerts, Milic, Capon, Nkaka, Canesin, Vandendriessche, Bjelica, Zivkovic, Gano, Dutoit, Bushiri, Banda, Akpala, Conté, Rezaeian, özkan, Berrier. Geschorst: Jonckheere, Musona, Jali, Bossaerts.

Wedstrijdstatistieken

KVO
STV
6
Hoekschoppen
4

Huidige vorm

KVO
STV
-
+
-
x
x
x
+
-
+
x

Laatste 10 wedstrijden

KVO
STV
17
Doelpunten
19
0
Tweede gele kaarten
1
20
Gele kaarten
18
5
Gewonnen wedstrijden
3
4
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
0
13
Doelpunten tegen
12
1
Gelijke spelen
5
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
3
Verloren
6

10

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
6
Verloren
3

Recente ontmoetingen