zondag 15.04.2018 14:30 #ANTBEE
Einde
(1-0)
94'

EINDE
Visser fluit voor het einde van de Antwerpse derby. Antwerp toont zich de beste ploeg van 't stad met dank aan twee doelpunten van Owusu.

91'

Rodrigues zorgt bijna voor de 3-0. Hij draait zijn schot richting de verste bovenhoek, maar de bal zoeft een half metertje naast.

90'

De Antwerpse derby krijgt nog vier minuten extra.

Doelpunt
88'

DOELPUNT
De overwinning van Antwerp is nu definitief een feit. Prychynenko kopt een voorzet in niemandsland. Owusu bedankt de verdediger en tikt van dichtbij raak: 2-0.

Gele kaart
86'

Messoudi gooit de bal tegen het achterhoofd van Van Damme. Het komt de invaller op een gele kaart te staan.

Gele kaart
84'

Vertenten grijpt naar zijn borstzak om Dom een gele kaart onder de neus te duwen. Hij kwam te laat met zijn tackle op De Laet.

In
82'

De tijd begint stilaan te dringen voor Beerschot Wilrijk. Brys gooit met Boulaouali zijn laatste troefkaart op tafel. De Jonghe ruimt plaats.

In
78'

Het is tijd voor Limbombe, zo denkt Bölöni. De flankspits komt in de plaats van Ardaiz.

76'

Plots gaat de zee open voor Ardaiz. Hij zet zich stevig door, wurmt zich voorbij twee tegenstanders, maar stuit vervolgens wel op de uitgekomen Romo.

74'

Ardaiz heeft een prachtig afstandsschot in gedachten. Dat probeert hij ook in de realiteit om te zetten, maar meer dan een teleurstellend rollertje komt er niet uit.

73'

Een afvallende bal valt voor de voeten van De Jonghe. Zijn schot strandt in een bos van benen. De bezoekers proberen de bakens te verzetten, al gaat dat voorlopig moeizaam.

69'

Bolat beleeft vooralsnog een zeer rustige tweede helft. De doelman van Antwerp is tot nu toe amper in actie moeten komen na de rust.

67'

Prychynenko verdedigt erg zwak uit. De bal belandt in de voeten van Rodrigues, maar zijn schot strandt uiteindelijk recht in de armen van Romo.

65'

Hairemans verstuurt een lange bal richting Owusu. De spits controleert de bal goed, maar moet vervolgens vanuit een scherpe hoek op doel trappen. Zijn schot gaat ruim voorlangs.

63'

De handen gaan nog eens op elkaar voor Niangadou. De middenvelder verstuurt een schot richting de verste hoek, maar de bal gaat een kleine meter naast.

In
60'

Brys ziet dat het voorlopig niet loopt voor Beerschot Wilrijk. Hij gooit Mbombo in de strijd ten nadele van Van Hyfte.

57'

Antwerp komt tot tweemaal toe dicht bij de dubbele voorsprong. Eerst stuit Ardaiz op doelman Romo. Enkele tellen later kopt Niangadou in het zijnet.

55'

We hebben voorlopig nog niet veel voetbal gezien in de tweede helft. Door de blessure van Pitroipa en allerlei kleine overtredingen heeft het spel vaak stil gelegen.

Gele kaart
In
50'

Het is nu ook echt einde verhaal voor Pitroipa. Niangadou komt hem aflossen.

47'

Het spel ligt even stil, want Pitroipa heeft verzorging nodig. Zijn wedstrijd lijkt ook ten einde.

In
46'

Bij Beerschot Wilrijk is Octavio gewisseld bij de rust. Messoudi staat in zijn plaats tussen de lijnen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We voetballen opnieuw in Antwerpen.

45'

RUST
Het is tijd voor de rust. Antwerp trekt de kleedkamers in met een 1-0 voorsprong met dank aan Owusu.

44'

Zoua krijgt een voorzet op het hoofd, maar daar is alles ook mee gezegd. De aanvaller kan de bal enkel raken, maar een poging op doel komt er niet uit.

In
41'

Dom waagt nog eens zijn kans van net buiten het strafschopgebied. Via een lichte deviatie gaat zijn poging een metertje naast. Intussen is Arslanagic ook in de plaats van de geblesseerde Buta gekomen.

41'

Buta gaat geblesseerd op de grasmat zitten. Arslanagic staat al in wedstrijdtenue klaar om in te vallen.

39'

Octavio draait en keert op zoek naar een opening om te schieten. Dat gaatje vindt hij uiteindelijk ook, maar zijn schot gaat de boeken in als een enorme afzwaaier.

35'

Rodrigues pakt uit met enkele knappe overstapjes. Zijn schot wordt vervolgens weggebokst door Romo. De fans van Antwerp zingen en springen intussen naar lieve lust.

33'

De bezoekers trekken meteen richting het doel van Bolat. Zoua wordt echter afgestopt door zowel Batubinsika als De Laet.

Doelpunt
31'

DOELPUNT
Owusu schiet Antwerp op voorsprong. De spits wurmt zich met een gelukje voorbij Diarra. Vervolgens twijfelt Owusu niet en jaagt hij de bal in het dak van het doel binnen.

27'

Beerschot Wilrijk legt een mooie combinatie op de mat, met Van Hyfte als eindstation. Hij mikt richting de korte hoek, maar kraakt zijn schot waardoor Bolat eenvoudig redding kan brengen.

24'

Met een gelukje komt Antwerp bijna op voorsprong. De vrije trap van Hairemans wijkt af in de muur, vliegt gevaarlijk richting de verste hoek, maar belandt uiteindelijk een metertje naast.

22'

De bezoekers lijken het evenwicht nu stilaan toch te herstellen. Dom zet Bolat nog eens aan het werk. De doelman heeft uiteindelijk wel geen probleem met het botsende schot.

20'

De daaropvolgende corner levert opnieuw een kans op voor de bezoekers. François jaagt een hoekschop terug in het pak. Zoua schiet van dichtbij over en naast.

19'

Beerschot Wilrijk laat zich een eerste keer zien. Na een goede counter komt Dom in schietpositie. De middenvelder haalt meteen de trekker over, maar Bolat duwt zijn schot in hoekschop.

17'

Siani laat de openingstreffer liggen. De middenvelder slalomt voorbij twee verdedigers, komt vervolgens alleen voor Romo, maar schiet recht op de doelman.

15'

Van Damme vliegt stevig in duel met Maes. Scheidsrechter Visser lost het op zonder kaarten.

13'

De bezoekers hebben het niet onder de markt op bezoek bij de rivaal. Antwerp zet hoog druk waardoor Beerschot Wilrijk amper over de middellijn geraakt.

10'

De dreiging blijft van Antwerp komen. Van Hyfte trapt een voorzet ei zo na in zijn eigen doel. Gelukkig voor de aanvoerder van Beerschot Wilrijk vliegt de bal over.

7'

Hairemans schildert een vrije trap op het hoofd van Batubinsika. De kopbal van de verdediger gaat echter helemaal de mist in en gaat ongevaarlijk naast.

5'

Owusu laat zich opnieuw opmerken, ditmaal met de eerste poging op doel. Zijn schot strandt echter op het hoofd van De Jonghe.

3'

Owusu gaat liggen in het strafschopgebied, maar Swinkels maakte geen contact met de spits. Visser geeft terecht een doeltrap.

1'

AFTRAP
Scheidsrechter Visser laat het eerste fluitsignaal door de Bosuil klinken. De Antwerpse derby is van start gegaan.

0'

SELECTIE BEERSCHOT-WILRIJK
Romo, Steelant, Swinkels, Prychynenko, Dom, François, De Jonghe, Diarra, Van Hyfte, Octavio, Messoudi, Essikal, Ekangamene, Boulaouali, Maes, Losada, Mbombo, Hoffer, Zoua, Sappinen. Geblesseerd: Pietermaat, Schaessens, Placca, Collins, Okotie. Geschorst: Van den Bergh.

0'

SELECTIE ANTWERP
Bolat, Buta, Arslanagic, Batubinsika, Van Damme, Siani, Corryn, Owusu, Hairemans, Rodrigues, Ardaiz, Teunckens, Borges, De Laet, Haroun, Ghandri, Pitroipa, Niangadou, Habran, Mendy. Geblesseerd: Jezina, Yatabaré, Sucis, Oulare.

Wedstrijdstatistieken

ANT
BEE
59
Balbezit
41
7
Hoekschoppen
7
14
Inworpen
11
3
Reddingen
8
1
Buitenspel
0
13
Fouten
14
10
Schoten op doel
3
5
Doelman uittrappen
12
5
Schoten naast doel
1
14
Vrije trappen
14

Huidige vorm

ANT
BEE

Laatste 10 wedstrijden

ANT
BEE
16
Doelpunten
12
0
Tweede gele kaarten
0
19
Gele kaarten
0
5
Gewonnen wedstrijden
3
2
Verloren wedstrijden
2
1
Rode kaarten
0
9
Doelpunten tegen
11
3
Gelijke spelen
5
10
Wedstrijden
10

Head to Head