95'

EINDE
De vijf minuten extra tijd zitten erop! Kortrijk sluit het seizoen af met een overwinning na een verdiende 1-3 zege bij Waasland-Beveren!

In
Doelpunt
91'

DOELPUNT
De wedstrijd is gespeeld! Chevalier schildert een voorzet op het hoofd van Hoxha en die kopt overhoeks de 1-3 tegen de netten!

88'

Waasland-Beveren mag nog een korte vrije trap nemen. Die belandt bij Ampomah, maar die besluit te zwak in de handen van Bruzzese.

In
In
82'

Nog tien minuten te gaan! Zit het venijn hem nog in de staart, of is de zege voor Kortrijk binnen?

In
77'

Chevalier komt maar niet tot scoren! Opnieuw krijgt de spits heel wat ruimte in de zestien, maar ditmaal is het Van Damme die zijn schot nog kan afblokken.

74'

Dé kans op de 1-3! Perbet kan van in de kleine rechthoek ongedekt op doel koppen, maar hij slaagt er toch nog in om het leer over te jagen. Dit had er toch wel in gemogen.

Gele kaart
70'

Nog een twintigtal minuten op de klok! Kortrijk heeft de controle over de wedstrijd, maar slaagt er toch nog niet in om de partij helemaal in een definitieve plooi te leggen.

In
65'

Chevalier wil toch graag zijn doelpuntje mee pikken. Hij kan breed leggen, maar gaat toch zijn eigen kans, waarna Roef makkelijk kan klemmen. Zo blijft de voorsprong van de bezoekers toch krap.

Gele kaart
59'

STRAFSCHOP
Enkele minuten na de betwiste fase van hiernet, wordt er toch nog penalty gegeven voor Waasland-Beveren. Na de feedback van de VAR, ging Visser toch nog even de beelden herbekijken, om vervolgens op zijn beslissing terug te komen. Thelin neemt het geschenk echter niet in dank aan, want Bruzzese stopt de elfmeter! Geen gelijkmaker voor de thuisploeg!

55'

Azouni trekt Ampomah neer, maar Visser ziet er geen graten in. Vreemde beslissing, want hier had de bal toch op de stip gemoeten.

Doelpunt
52'

DOELPUNT
We worden plots verwend in deze tweede helft! Ampomah ziet Bruzzese ver uit zijn doel staan en knalt het leer vervolgens vanop ruime afstand overhoeks over doelman Bruzzese in doel. Opnieuw een schitterend doelpunt!

Doelpunt
49'

DOELPUNT
Droomstart voor Kortrijk in de tweede helft! Ajagun kan een afvallende bal op de slof nemen en trapt deze, via de paal, heerlijk in de winkelhaak. Roef is kansloos: 0-2!

Gele kaart
In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Bij Waasland-Beveren is Mmaee in de kleedkamer gebleven voor Verstraete. Zij moeten wel nog een helft achtervolgen met een mannetje minder.

Rode kaart
45'

RUST
Meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft. Kortrijk mag gaan rusten bij een 0-1 voorsprong.

45'

Aiai, Waasland-Beveren moet nog een helft met een mannetje minder verder. Angban gaat domweg met zijn stuts op Perbet staan en dat was helemaal niet nodig. Visser had het goed doorzien en geeft de thuisspeler rood. Voor hem zit het seizoen er al op.

39'

Nog een vijftal minuten tot de rust. Kan Waasland-Beveren nog iets forceren in de slotfase? Het lijkt er toch niet op alleszins...

Doelpunt
34'

DOELPUNT
Het zat er de jongste minuten aan te komen... Kortrijk is op voorsprong gekomen! Chevalier zet goed voor tot bij De Smet. Die legt perfect breed op Perbet, en die heeft het leer maar binnen te tikken: 0-1! Knap uitgespeeld door de 'Kerels'!

30'

Perbet scoort met een puntertje, maar de Franse spits wordt terecht afgevlagd voor buitenspel. Na een half uur kregen we voorlopig nog geen doelpunt te zien.

27'

Het is toch duidelijk dat Chevalier druk wordt gezocht bij Kortrijk. Ditmaal wordt hij goed aangespeeld in de zestien, maar hij treuzelt iets te lang, waardoor zijn schot opnieuw kan worden afgeblokt.

24'

Tweede grote mogelijkheid op enkele minuten voor de bezoekers! Chevalier, die maar al te graag topschutter wil worden, stormt vanop rechts op doel af. Zijn schuiver wordt door Angban en Roef onschadelijk gemaakt. Nog geen extra doelpunt op de teller dus...

22'

Ook Kortrijk komt een eerste keer gevaarlijk opzetten. Azouni heeft een goede voorzet in huis op Ivanof, die het in één tijd probeert richting de korte hoek. Roef kan nog net in hoekschop verlengen.

19'

Waasland-Beveren blijft de gevaarlijkste ploeg. Na balverlies van Perbet zet de thuisploeg een goede aanval op. Uiteindelijk is het Vanzo die kan aanleggen van net buiten de zestien, maar hij knalt het leer net over doel.

14'

Dan toch eens een grote kans! Op de counter kan Thelin op Bruzzese afstormen. De Zweedse spits kruist goed zijn schot, maar de doelman heeft nog een goede reflex in huis.

12'

Kortrijk groeit stilaan in de wedstrijd, na een aarzelende start. Toch blijft ook bij hen het doelgevaar nog uit. De partij zou wel een doelpunt kunnen gebruiken.

Gele kaart
9'

De eerste gele kaart staat op naam van Ampomah. Hij komt te laat in op Van der Bruggen en komt meteen in het boekje van Visser te staan.

6'

Gezapig tempo voorlopig in een typische eindeseizoenswedstrijd. Het is vooral Waasland-Beveren dat de bal opeist, maar dat leidde nog niet echt tot grote kansen.

2'

Het eerste schotje richting doel komt van de thuisploeg. Vanzo bedient Jans en die trapt in de draai naar doel. Zijn poging is echter te zwak en gaat ook een paar meter naast.

1'

AFTRAP
Waasland-Beveren en Kortrijk zijn begonnen aan hun laatste wedstrijd van het seizoen. Voor beide ploegen staat er niets meer op het spel. Bij Kortrijk wil Chevalier nog de titel van topschutter trachten te bemachtigen.

Wedstrijdstatistieken

WBE
KVK
51
Balbezit
49
4
Hoekschoppen
11
10
Inworpen
12
6
Reddingen
1
1
Buitenspel
4
11
Fouten
16
2
Schoten op doel
9
8
Doelman uittrappen
8
4
Schoten naast doel
5
20
Vrije trappen
12

Huidige vorm

WBE
KVK
+
-
x
+
+
x
-
+
x
x

Laatste 10 wedstrijden

WBE
KVK
17
Doelpunten
26
2
Tweede gele kaarten
0
21
Gele kaarten
17
4
Gewonnen wedstrijden
8
5
Verloren wedstrijden
2
1
Rode kaarten
0
24
Doelpunten tegen
12
1
Gelijke spelen
0
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
5
Verloren
10

15

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
10
Verloren
5

Recente ontmoetingen