zaterdag 14.04.2018 20:00 #LIEKVK
Einde
(0-1)
93'

EINDE
KV Kortrijk wint met 0-2 op het veld van Lierse. Ajagun zorgde voor het tweede doelpunt van de bezoekers. Een onwaarschijnlijk slot leverde geen doelpunten meer op voor de thuisploeg. Elgabas moest wel nog vroegtijdig gaan douchen na een schwalbe.

Tweede gele kaart
90'

Algabas gaat neer in de zestien meter en roept om een strafschop. Scheidsrechter Alen fluit voor een schwalbe en geeft de Egyptenaar zijn tweede gele kaart.

Gele kaart
89'

Perbet krijgt een afgeblokt schot van Lepoint plots voor de voeten, maar trapt dan tegen Rakovsky in plaats van tegen de touwen.

Gele kaart
87'

Nog geen minuut later kopt Elgabas de bal heel goed richting doel, de spits heeft echter pech want de bal gaat tegen de paal.

86'

Yagan trapt een lage voorzet op de paal, waarna Frans de bal op onbegrijpelijke wijze niet tegen de netten van het lege doel krijgt.

In
84'

Bruzzese pakt nogmaals uit met een prima redding op een kopbal van Poelmans. De Kortrijk-doelman houdt zo voorlopig zijn netten schoon.

In
In
80'

Elgabas haalt verassend uit vanop de zestien meter, Bruzzese staat pal en duwt de harde knal weg.

79'

Opnieuw levert een hoekschop van D'Haene gevaar op, maar Makarenko begaat de overtreding.

76'

Een kopbal van Frans kan makkelijk worden opgeraapt door Bruzzese.

74'

KV Kortrijk blijft de gevaarlijkste ploeg. De 0-3 hangt eerder in de lucht dan de aansluitingstreffer.

In
In
70'

D'Haene zoekt Perbet voor het doel, Rakovsky komt echter goed uit en bokst de bal weg.

69'

Poelmans schuift de bal voorbij Bruzzese in doel, maar wordt terecht afgevlagd voor buitenspel.

68'

Buyens zet D'Haene goed onder druk en herovert slim de bal. De tegenaanval is vervolgens niet precies genoeg waardoor het schot van Laurent nog wordt afgeblokt.

64'

Lierse heeft het initiatief even overgenomen omdat Kortrijk tevreden is met de dubbele voorsprong. De thuisploeg kan voorlopig maar weinig kansen bij elkaar voetballen.

61'

De supporters van Kortrijk bouwen ondertussen een feestje in de tribune en trekken zich niets aan van de regen.

In
Doelpunt
58'

DOELPUNT
Van der Bruggen zet de bal van aan de achterlijn voor doel waarna Ouali de bal op Ravosky schiet. De rebound wordt door Ajagun wel tegen de touwen getrapt.

55'

Een scherp voorzet van Yakubu wordt zowel door Binst als Yagan niet in doel verwerkt. Het was de grootste kans voor de Pallieters van de wedstrijd.

54'

Ajagun trapt nogmaals uit de tweede lijn, maar net als in de eerste helft kan Rakovsky de poging van de Nigeriaan makkelijk klemmen.

53'

Chevalier zoekt Perbet voor doel, Frans komt goed tussen en kan het leer wegwerken uit de gevarenzone.

49'

Chevalier geeft de bal onbegrijpelijk aan Yagan. De flankspeler zoekt de verste paal met een geplaatst schot, maar kan niet kadreren.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Lierse trapt de wedstrijd opnieuw op gang. Kan de thuisploeg de nederlaag nog afwenden of breidt Kortrijk zijn voorsprong nog uit?

45'

RUST
KV Kortrijk gaat met een 0-1-voorsprong rusten op het veld van Lierse. De bezoekers begonnen het beste aan de partij, maar konden wel pas na een half uur scoren. De Pallieters loerden dan weer zonder resultaat op de counter.

41'

Aan de overzijde krijt Chevalier een voorzet van D'Haene ook niet tussen de palen met het hoofd.

39'

Een voorzet van Badibanga wordt door Binst op spectaculaire wijze richting doel gekopt, zijn poging gaat echter naast .

36'

KV Kortrijk heeft vertrouwen gepuurd uit het openingsdoelpunt en laat Lierse even achter een ongrijpbare bal aan lopen.

Doelpunt
33'

DOELPUNT
Een hoekschop van D'Haene wordt verlengd door Ajagun en komt zo aan de tweede paal bij de vrijstaande Perbet. De spits brengt Kortrijk op voorsprong.

30'

Na de felle start van beide teams is het nu al even wachten op een nieuwe grote kans.

26'

Een slap afstandsschot van Chevalier gaat naast het doel. Rakovsky mag de bal opnieuw in het spel brengen.

22'

De bezoekers bouwen aan een aanval, terwijl Lierse loert op de counter. Beide doelmannen bleven voorlopig een rustige avond.

19'

KV Kortrijk neemt stilaan opnieuw het commando over, maar het doelgevaar blijft al enkele minuten uit.

15'

Een lang uitgesponnen counter van Kortrijk komt uiteindelijk bij Ajagun. De middenvelder krijgt de bal niet binnen het doelkader.

13'

Van der Bruggen geeft op de zestien meter de bal mee met Chevalier, maar zijn poging gaat vervolgens hoog over en naast het doel van Rakovsky.

9'

Yagan krijgt meteen na zijn eerste kans een tweede poging. Deze keer gaat de bal een metertje naast het doel.

7'

Een snelle tegenprik van Lierse komt bij de snelle Yagan. Hij krijgt de bal net niet genoeg onder controle, waardoor Bruzzese zijn poging nog kan keren.

6'

Ajagun kan ver lopen met de bal aan de voet en besluit dan op doel te trappen. Rakovsky kan zijn poging makkelijk klemmen.

5'

KV Kortrijk heeft de wedstrijd onder controle, de thuisploeg ondergaat voorlopig het spel.

2'

Een gemiste volley van Verboom komt in de voeten van Chevalier. Hij omspeelt Rakovsky, maar krijgt de bal vervolgens niet in doel.

1'

AFTRAP
De bezoekers uit Kortrijk trappen de wedstrijd op gang. Wie pakt de drie punten en blijft zo in het zog van Zulte Waregem?

0'

EINDE
KV Kortrijk wint met 0-2 bij Lierse en blijft zo in het spoor van Zulte Waregem. Ajagun scoorde het tweede doelpunt voor de bezoekers. Een onwaarschijnlijk slot leverde geen doelpunten meer op voor de thuisploeg. Elgabas moest wel nog vroegtijdig gaan douchen na een schwalbe.

0'

SELECTIE KV KORTRIJK
Kaminski, Bruzzese, Galens, Van Loo, Kagelmacher, D'haene, Kumordzi, Palmer-Brown, Verboom, Van der Bruggen, Makarenko, Ajagun, De Smet, Lepoint, Stojanovic, Ivanof, Chevalier, Ouali, Perbet, Papazoglou. Geblesseerd: Azouni, Rougeaux, Attal, Rolland.

0'

SELECTIE LIERSE
Frans, Boussaid, Buyens, Elgabas, Allach, Laurent, Yakubu, Bourdin, Poelmans, Weuts, Wils, Badibanga, Binst, Goris, Rakovsky, Ntambwe, Janssens, Yagan, Van Bulck. Geblesseerd: Vinck, Joachim, Buysens, Camargo, Hall.

Wedstrijdstatistieken

LIE
KVK
42
Balbezit
58
6
Hoekschoppen
7
20
Inworpen
16
3
Reddingen
2
3
Buitenspel
1
10
Fouten
12
3
Schoten op doel
6
9
Doelman uittrappen
8
8
Schoten naast doel
4
13
Vrije trappen
13

Huidige vorm

LIE
KVK
+
x
x
+
x
+
x
x
x
x

Laatste 10 wedstrijden

LIE
KVK
7
Doelpunten
11
1
Tweede gele kaarten
1
8
Gele kaarten
17
1
Gewonnen wedstrijden
2
8
Verloren wedstrijden
4
0
Rode kaarten
0
25
Doelpunten tegen
15
1
Gelijke spelen
4
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
8
Verloren
6

16

Gespeeld
Gelijk

2

Gewonnen
6
Verloren
8

Recente ontmoetingen