zondag 20.05.2018 18:00 #ANDGNK
Einde
(0-2)
94'

EINDE
De wedstrijd zit erop. Genk pakt de drie punten op het veld van Anderlecht.

92'

Sambi Lokonga draait zich knap vrij. Zijn schot draait vervolgens wel weg van het doel van Vukovic.

In
90'

Er komen vier minuten tijd bij.

90'

Buffel zet voor richting Schrijvers. De invaller knalt meteen op doel, maar zijn poging eindigt huizenhoog over.

87'

Vukovic redt de meubelen voor Genk. Saelemaekers zoekt opnieuw naar het hoofd van Teodorczyk. De Pool kopt hard richting doel, maar Vukovic tikt de bal prima over zijn doel.

In
85'

Ook bij Genk wordt er gewisseld: Buffel komt in de plaats van Ndongala.

In
84'

Het publiek van Anderlecht trakteert Morioka op een fluitconcert. De Japanner wordt vervangen door Sambi Lokonga.

82'

Het is opnieuw een vrijschop van Trebel dat de handen op elkaar krijgt. Ditmaal heeft Vukovic minder moeite met de trap.

In
79'

Bij Genk gaat Pozuelo naar de kant voor Schrijvers.

78'

Saelemaekers neemt een voorzet meteen op de pantoffel, maar hij knalt de bal in het zijnet. De jongeling is wel erg bedrijvig.

76'

Trebel krult zijn vrije trap knap richting de korte hoek. Vukovic schudt echter een uitstekende redding uit zijn handschoen en duwt in hoekschop.

Gele kaart
73'

Pozuelo loodst Ndongala voorbij de laatste lijn, maar de scheidsrechter fluit voor een overtreding op de Spanjaard. Clement had liever voordeel gezien. Trebel is voor de overtreding wel in het boekje gegaan.

68'

Gerkens krijgt veel ruimte om uit te halen. Het schot is echter te centraal om Vukovic echt op de proef te stellen.

67'

Het vuur is nu toch weer even uit de paars-witte rangen verdwenen. Het balbezit is wel voor de thuisploeg, maar Genk houdt voorlopig goed stand.

In
63'

Clement haalt doelpuntenmaker Wouters naar de kant. In zijn plaats komt Berge, die sinds 25 oktober 2017 nog eens in actie komt.

57'

Teodorczyk tuimelt in het strafschopgebied. De Pool wil graag een strafschop, maar Van Driessche geeft terecht geen krimp.

55'

De thuisploeg heeft hoop uit de aansluitingstreffer gehaald. Trebel neemt het doel van Vukovic onder vuur, maar de Australiër staat goed op te letten.

Doelpunt
53'

DOELPUNT
Teodorczyk brengt Anderlecht opnieuw in de wedstrijd. Saelemaekers krijgt veel ruimte om voor te zetten. Teodorczyk krijgt zowaar nog meer ruimte en knikt de bal eenvoudig binnen.

51'

Trebel lepelt een vrije trap slim richting Kara. De verdediger staat helemaal alleen, maar hij kopt te zwak in de armen van Vukovic.

Gele kaart
50'

Wouters denkt kans te maken om de bal uit de voeten van Amuzu te tackelen. De middenvelder komt echter te laat, waardoor het op een gele kaart uitdraait.

In
46'

Bij Anderlecht is Najar bij de rust gewisseld. Amuzu komt hem aflossen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft wordt op gang getrapt.

45'

RUST
Het is tijd voor de rust. De fans van Anderlecht fluiten, want Genk staat 0-2 voor. Wouters en Trossard zorgden voor de doelpunten.

45'

Trossard ontbindt nog maar eens zijn duivels. Hij kapt zich goed vrij en viseert vervolgens de verste hoek. De bal zoeft een half metertje naast.

43'

Seck legt de bal prima af tot bij in de inlopende Samatta. De spits twijfelt echter te lang waardoor Spajic nog in zijn rug opduikt.

40'

Het publiek begint te fluiten bij een foute pass van Spajic. De supporters zijn duidelijk niet tevreden met de vertoning van hun team.

Doelpunt
37'

DOELPUNT
En plots staat het 0-2! Trossard zet opnieuw een knappe solo op. Hij draait volledig rond zijn as en scheit de bal vervolgens knap binnen.

Doelpunt
35'

DOELPUNT
Genk scoort opnieuw, ditmaal wel correct. Wouters schiet de bal van buiten het strafschopgebied prachtig binnen. De middenvelder draait het leer buiten bereik van Sels: 0-1!

29'

Gerkens zet voor richting Morioka, maar de Japanner verslikt zich in de controle. Een pijnlijk foutje, want anders kwam hij alleen voor Vukovic.

26'

De wedstrijd is momenteel goed in evenwicht. Het spel gaat op en neer, al blijven grote doelkansen nu even uit.

20'

Trebel zet strak voor, maar zowel Teodorczyk als Najar kunnen net niet bij de bal. Hier komt Genk goed weg.

Gele kaart
19'

Nastic komt stevig in botsing met Spajic. Het levert de linksachter van Genk de eerste gele kaart van de wedstrijd op.

16'

Het doelpunt werd geannuleerd na tussenkomst van de VAR. Samatta stond immers een voetje buitenspel waardoor de goal wordt afgekeurd.

14'

Trossard brengt Genk op voorsprong na een knappe goal. Samatta vindt Trossard in de zestien. De flankspits kapt zich goed vrij en nagelt de bal vervolgens in de kruising binnen.

9'

Teodorczyk laat de bal op zijn hoofd stuiten om vervolgens een omhaal te produceren. Zijn poging gaat wel richting het doel, maar Vukovic plukt zonder problemen.

3'

Anderlecht komt met een bescheiden antwoord. Trebel waagt zijn kans vanop ruime afstand. Zijn vizier staat nog niet scherp afgesteld.

1'

Genk trekt meteen ten aanval. Pozuelo vindt de ruimte in de zestien. Zijn voorzet eindigt tegen de buitenkant van de paal.

1'

AFTRAP
Scheidsrechter van Driessche fluit de wedstrijd op gang.

Wedstrijdstatistieken

AND
GNK
58
Balbezit
42
7
Hoekschoppen
3
21
Inworpen
16
1
Reddingen
9
1
Buitenspel
2
11
Fouten
13
10
Schoten op doel
3
7
Doelman uittrappen
13
4
Schoten naast doel
3
15
Vrije trappen
12

Huidige vorm

AND
GNK
x
+
x
-
+
x
+
-
x
+

Laatste 10 wedstrijden

AND
GNK
8
Doelpunten
19
1
Tweede gele kaarten
0
19
Gele kaarten
11
1
Gewonnen wedstrijden
6
6
Verloren wedstrijden
2
1
Rode kaarten
1
19
Doelpunten tegen
8
3
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
26
Verloren
10

43

Gespeeld
Gelijk

7

Gewonnen
10
Verloren
26

Recente ontmoetingen