vrijdag 04.05.2018 20:30 #GNTCHA
Einde
(0-1)
96'

EINDE
Charleroi pleegt een hold-up in Gent. Rezaei scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Gele kaart
95'

GEEL
Grange trapt de bal weg na een overtreding.

95'

Dejaeghere met een laag schot maar Penneteau gaat goed plat en klemt de bal.

93'

Gent heeft nog even om de achterstand uit te wissen. Er zijn 6 minuten bijgekomen.

In
90'

Tegen de paal! De volley van Chakvetadze verdiende meer, maar het doelhout beslist er anders over.

86'

Kalu met een voorzet die heel ver overwaait. Boegeroep is zijn deel.

In
80'

Een wereldsave van Penneteau houdt Charleroi aan de leiding. De hoekschop die daarop volgt wordt van de lijn gekeerd door Nganga. Hoe lang houdt Charleroi het nog vol?

Gele kaart
77'

GEEL
Kaart vier voor Charleroi en opnieuw een gele. Een te late sliding van Baby wordt logischerwijs met geel bestraft.

In
75'

Eerste vervanging bij de Carolo's. Grange komt erop voor Fall.

74'

GEEL
Asare verliest de bal en kan enkel een counter vermijden door aan het shirt te gaan hangen.

Gele kaart
73'

De druk van Gent stijgt. Hoekschop nummer negen al, maar Penneteau zit ertussen met een vuist.

72'

Gigot claimt een strafschop maar krijgt de fout tegen. De herhalingen geven de ref gelijk.

In
63'

Vanderhaeghe haalt er een verdediger af en zet er een meer aanvallend type op. Rosted UIT, Chakvetadze IN. Ook Benavente staat weer tussen de lijnen, met een ander truitje weliswaar.

In
60'

Verzorging voor Benavente. Hij grijpt naar de schouder en lijkt niet verder te kunnen. Zijn shirt moet zelfs kapot worden geknipt.

58'

Er zit wel veel meer vuur in de tweede helft dan in de eerste. Nog meer strijd, maar vooral nog meer doelgevaar.

55'

Dit moest de 0-2 zijn. Balverlies van Gigot leidt tot een man-meersituatie. In plaats van te trappen legt een aanvaller van Charleroi de bal nog opzij, maar Gigot was al teruggekeerd om zijn foutje te herstellen.

50'

Yaremchuk is na de rust in de kleedkamer gebleven. Kalu moet voor wat meer creativiteit zorgen.

49'

En daarna ook gevaar aan de overkant. Fall had Rezaei er maar uit te kiezen, maar zijn voorzet geraakte niet voorbij de enige Gent-verdediger.

48'

Al meteen dreiging van de thuisploeg en opnieuw zit er een verdediger van Charleroi tussen. Het schot van Asare werd afgeblokt.

47'

RUST
Laatste wapenfeit van de eerste helft. Charleroi neemt een vrijetrap vanop zo'n 30m en Rezaei probeert het zelf. Zijn schot komt niet verder dan het muurtje.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bezoekers trappen de tweede helft op gang.

45'

Er komen twee minuten bij door de blessurebehandelingen en de technische panne bij de scheids.

41'

Esiti is de ongelukkige man. Hij is diegene waarop het schot afweek. Het doelpunt kwam echt wel uit de lucht gevallen.

40'

DOELPUNT
De eerste kans voor de Zebra's en meteen raak. Rezaei schiet van ver en zijn schot wijkt af waardoor Thoelen verrast is.

Doelpunt
Gele kaart
38'

GEEL
Derde Zebra die op de bon gaat. Dessoleil komt te laat ingegrepen en na de voordeelsituatie krijgt hij alsnog geel.

37'

De corner die daarop volgt wordt een meter naast gekopt.

36'

Eerste keer spanning in de 16. Asare gaat knap zijn mannetje voorbij en brengt de bal voor doel. Penneteau komt tussen maar de bal belandt opnieuw in de voeten van Asare. Zijn schot wordt geblokt.

33'

Technische problemen bij Lambrechts. Zijn oortje functioneert niet naar behoren en gaat even naar de kant. Opnieuw een drankpauze voor de spelers en na een kort oponthoud kunnen we weer verder.

Gele kaart
30'

GEEL
Ook Rezaei moet een te late tussenkomst bekopen met een geel karton. Daar kan hij weinig tegen inbrengen.

28'

Hoekschop drie voor de Buffalo's en die levert evenveel op als de eerste twee. Helemaal niets. Charleroi kan zelfs counteren, maar ook dat leidt al snel tot balverlies.

27'

Opnieuw een laatste pass die niet goed aankomt. Thoelen komt goed tussen en bokst de bal veilig weg.

24'

Halverwege de eerste helft en geen van beide doelmannen heeft al een redding uit zijn mouwen moeten schudden. De organisaties staan goed en de laatste pass moet nog iets beter om gevaar te creëren.

Gele kaart
22'

GEEL
Benavente komt mee verdedigen en gaat op de voet van Janga staan. Hij krijgt een terechte gele kaart onder zijn neus geduwd, tot groot jolijt van het thuispubliek. Die beginnen bij elke overtreding met gele en rode kaarten te zwaaien.

20'

Alweer een speler die neergaat. Deze keer gaat Yaremchuk op de grasmat liggen na een klapje in het gezicht. Hij krijgt de fout mee en kan verder zonder verzorging.

17'

Andrijasevic probeert iets heel moeilijks. Hij probeert de bal met de buitenkant in de verste hoek te krullen, maar zijn schot gaat hoog over en naast. Gent komt stilaan beter in de wedstrijd.

16'

Penneteau begint even te dribbelen. Hij ziet Janga op zich afstromen en besluit om de spits uit te kappen. Dan toch maar snel wegtrappen dacht hij.

14'

Even bekvechten tussen Benavente en Verstraete. Die eerste trapt de bal over de zijlijn in plaats van hem aan de doelman te geven. Ref Lambrechts lost het op door de kemphanen bij hem te roepen.

11'

Baby gaat neer deze keer. Hij kreeg het hand van Bronn in het gezicht, opnieuw onopzettelijk is te zien op de herhaling. De middenvelder wordt op het veld verzorgd en de spelers maken gebruik van deze pauze om even te drinken.

9'

Ilaimaharitra wordt op de scheen geschopt door Verstraete. Die laatste deed het niet met opzet, maar komt toch goed weg zonder geel.

6'

De openingsfase is voor Charleroi. De bezoekers kwamen al een keer of drie de neus aan het venster steken, Gent geraakt met moeite over de middellijn.

2'

Benavente laat meteen zien dat hij gemist werd tegen Anderlecht. Al in de eerste minuut levert hij een goede voorzet af, maar Rosted kan wegwerken.

1'

Eric Lambrechts fluit de partij op gang nadat kapiteins Martos en Asare elkaar de handen hebben geschud. Yaremchuk van de thuisploeg trapt af.

0'

VOORAF: OPSTELLING
Bij Gent haken Foket en Kalinic af. Doelman Yannick Thoelen staat voor het eerst in de basiself in deze Play-Offs. Rezaei en Benavente zijn er weer bij ten koste van Bedia en Pollet. Hier zijn de 22 namen voor vanavond, Eric Lambrechts is de scheids.

0'

PREVIEW VANDERHAEGHE

0'

SELECTIE CHARLEROI
Penneteau, N'Ganga, Dessoleil, Martos, Marinos, Baby, Diandy, Ilaimaharitra, Benavente, Bedia, Rezaei, Mandanda, Nurio, Pollet, Zajkov, D'Alberto, Fall, Grange, Rodes. Geblesseerd: Willems, Hendrickx.

0'

SELECTIE AA GENT
Kalinic, Foket, Gigot, Bronn, Asare, Esiti, Verstraete, Dejaegere, Kalu, Yaremchuk, Simon, Thoelen, Swolfs, Rosted, Dussenne, De Smet, Chakvetadze, Andrijasevic, Janga, Sylla, Koita. Geblesseerd: Horemans, Mitrovic, Christiansen. Geschorst: Kubo.

Wedstrijdstatistieken

GNT
CHA
56
Balbezit
44
10
Hoekschoppen
5
34
Inworpen
24
0
Reddingen
2
0
Buitenspel
4
18
Fouten
24
2
Schoten op doel
1
3
Doelman uittrappen
8
6
Schoten naast doel
0
28
Vrije trappen
18

Huidige vorm

GNT
CHA
x
x
x
+
-
x
x
-
+
x

Laatste 10 wedstrijden

GNT
CHA
11
Doelpunten
21
1
Tweede gele kaarten
0
15
Gele kaarten
15
3
Gewonnen wedstrijden
8
6
Verloren wedstrijden
1
0
Rode kaarten
0
14
Doelpunten tegen
5
1
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
20
Verloren
11

35

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
11
Verloren
20

Recente ontmoetingen