zondag 29.04.2018 20:30 #GNTSTA
Einde
(1-0)
Gele kaart
95'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Standard geeft Gent het genadeschot en wint in de Ghelamco Arena met 1-3!

Doelpunt
93'

DOELPUNT
Kalinic komt nu bij elke fase mee voorin, waardoor het anderzijds ook gevaarlijk wordt voor de counter. Dat blijkt nu ook. Mpoku kan profiteren en bedient Cavanda en die legt de 1-3 binnen!

In
In
89'

Er komen zodadelijk nog vijf minuten extra tijd bij! Dat komt uiteraard door de twee fases met de VAR. Kan Gent nog toeslaan?

85'

Mpoku laat zich een eerste keer opmerken! Een vrije trap gaat rakelings over de kooi van Kalinic! Er kan echt nog een doelpunt vallen aan beide kanten!

Gele kaart
Gele kaart
83'

Yaremchuk mist de strafschop, Ochoa redt! Wat een tweede helft!

Gele kaart
82'

STRAFSCHOP
Strafschop voor Gent! Koutroubis begaat handsspel in de zestien, maar Lardot gaat er eerst niet op in. Opnieuw wordt de VAR geraadpleegd, waarna er terecht een penalty volgt voor Gent!

In
76'

Bij Gent is intussen ook Andrija?evic er in gekomen. Aan de overkant haalt Sa Pinto Carlinhos naar de kant voor Mpoku. Valt er nog een doelpunt in het slotkwartier?

Gele kaart
In
72'

Na de inbreng van Chakvetadze brengt Vanderhaeghe nu ook Kalu tussen de lijnen. Gent heeft nog twintig minuten om het tij te keren.

In
68'

Het Gentse publiek laat zich nu al minutenlang horen met fluitconcerten richting de scheidsrechters. Ergens begrijpelijk, aangezien de Buffalo's in de eerste helft ook wel een strafschop hadden kunnen krijgen.

64'

Opschudding in Gent! Lardot heeft de VAR nodig voor het doelpunt van Janga. De spits lijkt te hebben geduwd en keurt het doelpunt toch af! Het blijft 1-2!

62'

DOELPUNT
Opnieuw een doelpunt in deze knotsgekke tweede helft. Bronn zet goed voor, Janga kopt binnen voorbij Ochoa: 2-2!

In
61'

Nog steeds Gent nu! Eerst wordt een schot van Dejaeghere nog net afgeblokt, nadien kopt Janga over doel. De Buffalo's ruiken plots de gelijkmaker.

60'

Gent is wakkergeschud en blijft niet bij de pakken zitten. Ochoa is goed uitgekomen om Janga het scoren te beletten. In de daaropvolgende fase gaat de doelman goed naar de hoek op een schot van Kubo. Leuke tweede helft!

Doelpunt
58'

DOELPUNT
En daar is de 1-2 al! De Gentse defensie krijgt het leer niet weg achterin. Edmilson kan profiteren van het geharrewar in de zestien en brengt Standard op voorsprong! Wat een remonte van de Rouches!

56'

De Rouches hebben bloed geroken en Gent raakt nu niet meer onder de druk uit. Even paniek bij de Buffalo's tegen een ontketend Standard!

Doelpunt
53'

DOELPUNT
Standard krijgt wat het verdient in de tweede helft! Carcela bedient de ingevallen Cimirot en die kan via het lichaam van Kalinic de 1-1 binnenknallen. Ditmaal ziet de doelman er niet zo goed uit.

51'

Uitstekende kans voor Standard! Carlinhos kan van kortbij op doel knallen, Kalinic heeft een geweldige reflex nodig om het leer alsnog op de paal te duwen. Wat een redding!

Gele kaart
In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Kan Standard, net als vorige week in Brugge, nog terugkomen uit een verloren positie? Bij de Rouches alvast één wissel: Agbo blijft in de kleedkamer voor Cimirot!

45'

RUST
Het doelpunt van Janga volstaat voor een 1-0 ruststand. Gent was iets beter dan Standard en verdient dan ook iets meer de voorsprong. Standard zal uit zijn pijp moeten komen na de pauze.

44'

Bijna nog de 1-1! Kalinic heeft een goede reflex in huis op een deviatie van Emond. Dat was ei zo na de gelijkmaker!

Doelpunt
43'

DOELPUNT
Dan toch nog een doelpunt voor de rust! Simon kan toch een keertje ontsnappen en heeft een goeie voorzet in huis. Janga kan binnenkoppen: 1-0!

41'

Kansje voor Standard! Carcela zet zijn hoofd op een stevige voorzet vanop links, maar zijn kopbal gaat over en naast.

39'

Het lijkt in de tweede helft te moeten gaan gebeuren. Bij beide ploegen ontbreken de ideeën en zit het goed vast achterin. Smaakmakers zoals Edmilson, Carcela, Kubo en Simon komen niet al te veel in het stuk voor.

35'

Nog een tiental minuten tot de rust. Het spel gaat goed op en neer in de Ghelamco Arena, maar dat leidt voorlopig tot iets te weinig kansen.

31'

Kalinic heeft een slechte pass in huis en trapt te makkelijk in de voeten van Edmilson. Die heeft misschien iets te veel vertrouwen en gaat opnieuw zijn eigen kans met een te zwak schot in de handen van de Gentse doelman.

29'

Dejaeghere zet de bal voor doel vanop rechts. Janga komt, in zijn gekende stijl, goed voor zijn belager en verlengt het leer richting de verste paal. Ochoa ziet de bal voorlangs gaan.

27'

Ook Kubo komt in het boekje van Lardot te staan. Hij krijgt geel voor het neertrekken van Carcela.

Gele kaart
25'

Op een vrije trap voor Standard kan Laifis met het achterhoofd gevaarlijk koppen, Kalinic moet in hoekschop verwerken met een goede redding.

23'

Beide teams tonen veel inzet in de gietende regen, maar tot echt spektakel kon dat helaas nog niet leiden. Wie komt er als eerste opzetten?

21'

Een lang uitgesponnen aanval van de Buffalo's eindigt in de voeten van Foket. Die dribbelt zich vrij en knalt dan over de kooi van Ochoa. Gent is de betere ploeg halfweg de eerste helft.

Gele kaart
19'

De eerste gele kaart komt op naam van Agbo. Hij tikt de bal wat te ver van de voet en gaat dan foutief door op Janga. Terecht geel voor de middenvelder van Standard!

14'

Gent kan counteren nadat Gigot een stevig duel wint van Cavanda. De pass van Kubo is echter niet goed genoeg, maar Gent houdt er toch een hoekschop aan over. Die levert niets op.

11'

Een eerste goede mogelijkheid voor Standard! Edmilson kan vanop de linkerflank naar binnen snijden en zoekt dan, net als op het veld van Club Brugge, de verste winkelhaak. Ditmaal is het schot van de flankaanvaller niet goed gericht.

9'

Toch wat verrassingen in de opstelling van Sa Pinto. De Luikse coach zet Luyindama en Vanheusden op de bank, voor Laifis en Koutroubis. Ook Carlinhos mag nog eens starten. "Volgend seizoen ben ik hier nog coach en daarom wil ik de andere jongens ook een kans geven om zich al te bewijzen", is zijn uitleg.

6'

Ondanks de goede start van Gent, is de eerste hoekschop toch voor Standard. Laifis kan er echter net niet goed genoeg bij. Leuke openingsfase!

2'

Gent met een blitsstart! Yaremchuk mag vanop links op doel afstormen. Hij kan zijn schot goed kruisen, maar ziet zijn poging net voorlangs gaan. Standard komt meteen met de schrik vrij.

1'

AFTRAP
Gent en Standard strijden om een plek bovenin. De winnaar doet allicht nog een tijdje mee voor plaats twee (of één), voor de verliezer ziet het er iets minder fraai uit. Benieuwd wie er vandaag aan het langste eind zal trekken!

Wedstrijdstatistieken

GNT
STA
40
Balbezit
60
6
Hoekschoppen
8
22
Inworpen
22
3
Reddingen
3
2
Buitenspel
1
15
Fouten
9
4
Schoten op doel
6
6
Doelman uittrappen
9
5
Schoten naast doel
6
10
Vrije trappen
17

Huidige vorm

GNT
STA
x
-
-
+
x
+
+
x
+
+

Laatste 10 wedstrijden

GNT
STA
11
Doelpunten
17
1
Tweede gele kaarten
0
15
Gele kaarten
28
3
Gewonnen wedstrijden
4
6
Verloren wedstrijden
5
0
Rode kaarten
1
14
Doelpunten tegen
16
1
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
21
Verloren
14

41

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
14
Verloren
21

Recente ontmoetingen