dinsdag 17.04.2018 20:30 #GNTGNK
Einde
(0-0)
92'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Gent gaf niet thuis en mag tevreden zijn met een gelijkspel tegen Genk, want de Limburgers verdienden hier de zege.

91'

Reuzekans voor Genk! Pozuelo mag alleen op doel afstormen, maar besluit onbegrijpelijk op Kalinic. Wat een kans!

90'

Malinovskiy draait zich vrij en viseert dan de verste hoek. Hij ziet zijn poging echter opnieuw over en naast waaien. We krijgen er nog twee minuten extra tijd bij!

Gele kaart
88'

Maehle speelt Asare door de beentjes en wordt dan neergehaald op de rand van de zestien. Gelukkig voor Gent legt Vertenten de bal terecht net er buiten. Dit had zomaar een strafschop kunnen opleveren.

In
81'

Vanderhaeghe gooit er met Chakvetadze nog een extra troef in. Het jonge talent heeft nog tien minuten de tijd om het verschil te maken.

Gele kaart
In
79'

Tegen de gang van het spel in stond het zowaar bijna 1-0! Andrijasevic kan vanuit een scherpe hoek op doel trappen, Vukovic ligt goed in de korte hoek en voorkomt de achterstand. Hier komt Genk goed weg!

Gele kaart
74'

Malinovskiy mag een vrije trap nemen vanop een interessante plek. Hij trapt het leer een metertje over doel!

69'

Karelis zorgt meteen voor gevaar! Ndongala stuurt de spits weg, maar Kalinic kan redding brengen. Amper een minuut later belandt een afgeweken kopbal van Seck ook al met een gelukje in de handen van de Gentse doelman. Gent moet plots gaan opletten!

66'

Bij Genk is intussen Karelis in de ploeg gekomen! Hij komt de moegestreden Samatta vervangen. Kan de Griek nog iets forceren in de laatste 25 minuten?

In
64'

Meteen het antwoord van Genk! Samatta kopt door richting Pozuelo, die op doel mag afstormen. Hij wordt echter snel ingehaald door de nuttige Dejaeghere, die hem met een schouderduw van de bal zet.

62'

In het laatste half uur lijkt Gent toch nog te willen gaan drukken. Asare heeft een goede voorzet richting de tweede paal in huis, Nastic kan nog net wegkoppen. Nu is het Genk dat even naar adem moet happen.

60'

Dan toch nog eens Gent! Een lang uitgesponnen aanval belandt bij Moses Simon. Die snijdt naar binnen en trapt op doel. Via een Genks been wordt de bal in hoekschop gedevieerd. Kalu trapt die te zwak richting de eerste paal, wat hem een fluitconcert oplevert.

58'

Foket komt te laat na een tackle op Trossard en krijgt terecht geel. Al het derde karton voor de Buffalo's, wat toch ook wat zegt over de verhoudingen in deze partij.

Gele kaart
55'

Op een voorzet richting de tweede paal lijkt Trossard vrij te kunnen knallen op doel. Foket is er echter nog net met het hoofd bij, waardoor het gevaar is geweken.

51'

Gent lijkt met de inbreng van Kalu wat meer druk naar voor te kunnen zetten, maar toch blijft het gevaar nog even achterwege. Benieuwd welke richting deze tweede helft zal uitgaan.

In
In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Vanderhaeghe voert meteen twee wissels door. Dejaeghere en Janga zijn in de kleedkamer gebleven. Kalu en Andrijasevic komen in hun plaats. Kunnen zij wat vuur in de partij krijgen?

45'

RUST
We gaan rusten na een bijzonder slappe eerste helft. Genk was de betere ploeg en kwam nog het dichtst bij een goal na de poging van Trossard. Hopelijk heeft de tweede helft wat meer pit in zich.

44'

Maehle mag vrij oprukken vanop rechts richting doel. Hij ziet geen ploegmaat en probeert het dan maar zelf, maar wordt meteen afgeblokt door de Gentse verdediging. Hier was toch meer mee te doen. Ook Trossard krijgt nog een geweldige schietkans, maar hij krult het leer net naast. Dit had de 0-1 kunnen zijn!

In
43'

De eerste wissel vindt plaats aan de Genkse kant. Uronen kan niet meer verder en moet worden vervangen door Nastic. Die mag nog een paar minuten komen opdraven tot aan de rust.

42'

Gent moet het hebben van afstandsschoten. Na Verstraete, probeert nu ook Dejaeghere het eens van ver. Ook hij ziet zijn schot naast dwarrelen.

36'

Nog een tiental minuten tot de rust. Een pauze die vooral Gent zal kunnen gebruiken om eens orde op zaken te stellen, want voorlopig is het niet veel soeps bij de Buffalo's.

Gele kaart
32'

Trossard krijgt veel ruimte om aan te leggen van net buiten de zestien. De flankaanvaller schiet ook al over doel. De doelmannen blijven werkloos in deze eerste helft.

29'

Simon heeft een prima lange bal in huis op Janga. Die mist zijn controle echter, waardoor Colley hem nog het schieten kan beletten.

25'

Het grootste Gentse gevaar komt er na een afstandsschot van Verstraete. De middenvelder ziet zijn schicht net voorlangs vliegen. Goede poging dit! Worden de troepen van Vanderhaeghe nu stilaan wakker?

23'

Dan toch eens een schot naar doel van AA Gent. De poging komt van Christiansen, maar die trapt het leer hoog in de tribunes. Voorlopig is het niet echt de wedstrijd van de vervanger van Esiti.

22'

Genk tikt het leer wat rond aan de Gentse zestien en uiteindelijk is het Ndongala die eens kan afdrukken. Zijn poging gaat echter ver naast.

20'

We zijn bijna halfweg de eerste helft. Beide doelmannen beleven een rustige avond en komen voorlopig niet in actie. Hopelijk moet het beste nog komen, want we kregen vanavond nog maar bijzonder weinig te zien.

17'

Eindelijk toch eens een schot richting doel. Pozuelo vindt Trossard voor doel, die raakt het leer niet echt goed en trapt hoog over de kooi van Kalinic. Hiermee moeten we het voorlopig doen.

15'

De eerste gele kaart komt op naam van Christiansen. Hij gaat te driest in op Ndongala en komt in het boekje van Vertenten te staan. Daar zat toch wat frustratie in, gezien de flauwe start van de Buffalo's.

Gele kaart
11'

Dan toch een eerste prikje van AA Gent. Simon dribbelt zich het strafschopgebied in en probeert dan tussen twee Genkse verdedigers een penalty te versieren. Vertenten gaat er terecht niet op in.

7'

De Limburgers monopoliseren de bal en Gent komt er niet aan te pas. De thuisaanhang laat alvast een eerste keer zijn ongenoegen blijken.

4'

Genk is de betere ploeg in de openingsfase. Zo kregen de bezoekers ook al een eerste hoekschop, maar die werd te ver voorbij de tweede paal getrapt. Gent is gewaarschuwd!

1'

AFTRAP
AA Gent en Racing Genk mogen de vierde speeldag van PlayOff 1 op gang trappen! De Limburgers willen nog eens aanknopen met een zege, de thuisploeg van zijn kant moet de nederlaag tegen Standard trachten door te spoelen.

Wedstrijdstatistieken

GNT
GNK
42
Balbezit
58
3
Hoekschoppen
6
20
Inworpen
22
4
Reddingen
1
1
Buitenspel
3
19
Fouten
14
1
Schoten op doel
4
10
Doelman uittrappen
8
3
Schoten naast doel
6
17
Vrije trappen
20

Huidige vorm

GNT
GNK
x
-
+
+
+
x
+
x
x
+

Laatste 10 wedstrijden

GNT
GNK
11
Doelpunten
19
1
Tweede gele kaarten
0
15
Gele kaarten
11
3
Gewonnen wedstrijden
6
6
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
1
14
Doelpunten tegen
8
1
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
13
Verloren
19

38

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
19
Verloren
13

Recente ontmoetingen