vrijdag 13.04.2018 20:30 #CHAGNK
Einde
(2-1)
94'

EINDE
Het zit erop in Charleroi! Aidoo miste dé kans om Genk naar de overwinning te knallen. Mandanda was de redder voor de thuisploeg. Zo houden beide ploegen elkaar in evenwicht: 2-2!

In
92'

Reuzekans voor Genk! Aidoo komt plots oog in oog met Mandanda te staan, maar hij wacht veel te lang om aan te leggen. Uiteindelijk schiet hij toch nog op doel, maar nu kan Mandanda redding brengen.

In
89'

We krijgen er zodadelijk nog 4 minuten extra tijd bij!

In
In
86'

Nog vijf minuten op de klok! Bij Genk komt Buffel nog in de ploeg. Misschien kan hij Genk nog over de streep trekken. Bij Charleroi zit Dessoleil intussen met krampen.

81'

Toch nog eens Charleroi! Pollet krijgt een kopkans, maar hij kopt iets te nadrukkelijk naar de grond, waarna de bal over doel stuit. Nog tien minuten op de klok!

79'

Een schitterende counter begint bij Trossard, die breed legt op Ndongala. Die zet meteen perfect voor tot bij Karelis, die de bal goed naar de verste paal trapt. Mandanda heeft een geweldige redding in huis en voorkomt zo de 2-3! Intussen had Lambrechts ook wel al gefloten voor buitenspel.

77'

Op zijn gekende stijl pegelt Malinovskiy een vrije trap richting doel. Mandanda kan nog in hoekschop verwerken.

75'

Karelis krijgt nog een kwartier om het verschil te maken. Hij komt Samatta vervangen, diep in de spits.

In
In
72'

Zowel Mazzu als Clement voeren een eerste wissel door! Bij Charleroi mag Fall gaan rusten voor Pollet. Bij Genk is het Uronen die naar de kant wordt gehaald. Mæhle is daar zijn vervanger.

67'

Na de Genkse gelijkmaker is het tempo toch terug wat gedaald. Charleroi tracht de bal wat langer in de eigen rangen te houden, maar slaagt daar niet al te vaak in.

63'

Charleroi wordt teruggedrongen op de eigen helft. Zo lijkt de 2-3 plots dichter bij dan de 3-2. Opnieuw is er trouwens dreiging van Genk op een hoekschop, maar de Zebra's komen met de schrik vrij.

Doelpunt
59'

DOELPUNT
En daar is de 2-2! Pozuelo zet zelf de actie op en heeft dan een heerlijke assist in huis. Met een stiftertje bedient hij Ndongala, die weet te scoren tegen zijn ex-ploeg. Alles te herdoen voor Charleroi. Wie trekt het laken nu naar zich toe?

57'

De bezoekers zoeken nu toch wat meer de aanval. Volstaat dit om nog tegen te prikken in het laatste half uur?

53'

Dé kans voor Genk op de 2-2! Martos speelt te kort terug op Mandanda. Samatta zit er goed tussen en ontwijkt de thuisdoelman, maar moet even uitwijken en trapt het leer vervolgens in het zijnet. Hier zat meer in voor de Limburgers!

51'

DIandy probeert het eens vanop ruime afstand. De middenvelder van Charleroi ziet zijn knal hoog over doel vliegen.

Gele kaart
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Welkom terug! We zijn voor een, hopelijk even spannende, tweede helft! Voorlopig zijn er nog geen wissels te bespeuren.

45'

RUST
De eerste helft zit erop! Charleroi mag met een 2-1 voorsprong gaan rusten. Genk heeft nog werk na de pauze.

Gele kaart
44'

Genk komt nog stevig opzetten. Seck krijgt plots veel ruimte in de zestien, maar zijn poging kan nog net worden afgeblokt door de alerte thuisverdediging.

41'

We komen steeds dichter bij de rust. Kan Charleroi de Genkse druk nog even de baas tot aan het fluitsignaal?

Doelpunt
36'

DOELPUNT
Genk leeft weer! Op een hoekschop heeft de ongedekte Seck alle tijd en ruimte om een buffelstoot richting doel af te vuren. Mandanda heeft geen schijn van kans: 2-1! Een leuke wedstrijd tot nu toe!

33'

Charleroi wil vanavond een strafschop voor elke fout in de zestien. Onterecht deze keer, want Vukovic duikt tot tweemaal toe correct in de voeten van Fall en Benavente.

31'

Toch nog eens Genk. Ndongala wordt goed aangespeeld in de zestien door Pozuelo en viseert vervolgens de eerste paal. Mandanda laat zich niet verrassen en tikt in hoekschop. Daarop kan opnieuw Aidoo koppen, maar ditmaal besluit hij te zwak.

Gele kaart
28'

We zijn inmiddels bijna een half uur ver en Genk lijkt niet meteen een antwoord klaar te hebben. Charleroi staat goed gegroepeerd en is ook de gevaarlijkste ploeg.

24'

De eerste aanval van Genk is ei zo na meteen prijs! Pozuelo zet goed voor richting de tweede paal. Daar staat Aidoo plots alleen, maar hij ziet zijn kopbal sterven op de paal. Daar komen de Carolo's wel goed weg.

Doelpunt
22'

DOELPUNT
En daar is de dubbele voorsprong al voor Charleroi! Pozuelo verliest het leer aan, jawel, scheidsrechter Lambrechts. Fall kan counteren en heeft dan een slimme pass achteruit in petto. Ilaimaharitra kan simpel binnenleggen!

Gele kaart
20'

Net voor de dug-out van Genk gaat Nurio veel te driest in op Mata. Hij krijgt terecht geel van Lambrechts. De Genkse bank had duidelijk graag het rode karton gezien, maar dat had allicht toch iets te streng geweest.

17'

Genk kent toch een moeilijk begin in het Stade du Pays. Doelman Mandanda moest nog geen enkele keer in actie komen.

13'

Charleroi ruikt bloed en gaat meteen op zoek naar de 2-0. Nurio zet gevaarlijk voor doel, waar Rezaei en Fall er net niet bij kunnen, na een goede interventie van Uronen.

12'

DOELPUNT
Rezaei twijfelt niet en trapt de 1-0 voorbij Vukovic, die wel naar de goede hoek duikt. De wedstrijd is opengebroken! Wat kan Genk nu?

Penalty
10'

STRAFSCHOP
Het geklaag van Charleroi lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen, want de thuisploeg krijgt een strafschop van Lambrechts. Het was Malinovskiy die Rezaei tegen de mat werkte.

8'

Genk heeft voortdurend balbezit, wat leidt tot constant gefluit vanuit de tribunes. Ook de slogan "Union Belge, maffia" wordt luidkeels gescandeerd. Op de mat daarentegen is er voorlopig minder animo.

4'

Malinovskiy mag een vrije trap in het pak gooien vanop de rechterflank. Hij vindt echter geen ploegmaat in de zestien. De Charleroi-aanhang liet zich trouwens meteen horen bij de voorafgaande fout. Zij gaan vanavond elke beslissing (in hun nadeel) van de scheidsrechter contesteren uit protest.

1'

AFTRAP
Charleroi en Racing Genk trappen speeldag 3 op gang. Kunnen de Zebra's eindelijk nog eens aanknopen met de overwinning, of pakt Genk 6 op 6?

Wedstrijdstatistieken

CHA
GNK
4
Hoekschoppen
11

Huidige vorm

CHA
GNK
x
+
x
x
x
x
-
+
-
+

Laatste 10 wedstrijden

CHA
GNK
20
Doelpunten
19
0
Tweede gele kaarten
0
14
Gele kaarten
11
7
Gewonnen wedstrijden
6
2
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
1
7
Doelpunten tegen
8
1
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
16
Verloren
16

34

Gespeeld
Gelijk

2

Gewonnen
16
Verloren
16

Recente ontmoetingen