vrijdag 06.04.2018 20:30 #CHAAND
Einde
(0-1)
94'

EINDE
Het zit erop! Anderlecht zet de misstap van vorige week recht in Charleroi en wint met 1-2!

93'

Bijna nog de 1-3. Alweer is 'Teo' de man van de actie, maar alweer is het Mandanda die de bal uit zijn doel houdt.

Gele kaart
In
89'

We krijgen nog een andere jongeling bij de bezoekers. Abdoul Dante komt Saelemaekers vervangen in de slotfase.

Gele kaart
Gele kaart
In
85'

Ook Benavente wordt nu naar de kant gehaald. Fall is de laatste hoop voor Mazzu om nog iets te rapen in de laatste vijf minuten.

In
82'

Ook Vanhaezebrouck voert een extra wissel door. Morioka mag gaan rusten. Sambi Lokonga mag de laatste tien minuten vol maken.

78'

Anderlecht bijna op de 1-3! Saief zet zich goed door op links en kan dan een mannetje kiezen voor doel. Zijn pass is echter niet zuiver genoeg, waardoor de Charleroi-verdediging makkelijk kan keren.

Gele kaart
In
71'

Bij Charleroi mag Hendrickx gaan rusten. Mazzu hoopt met Grange iemand te kunnen brengen die de thuisploeg er nog kan door trekken.

68'

Charleroi trekt ten aanval en probeert nog iets te forceren. Voorlopig krijgt het echter nog geen nieuwe doelkansen.

Penalty
64'

DOELPUNT
Teodorczyk laat de kans niet liggen en stuurt Mandanda de verkeerde kant op: 1-2! Nog een half uur op de klok!

63'

STRAFSCHOP
Na een duel in de zestien tussen Teodorczyk en Zajkov gaan beide liggen. Boucaut legt de bal op de stip! Twijfelachtige beslissing waar allicht nog zal over nagekaart worden.

60'

Benavente draait weg in de zestien en kan nog net worden gestopt, vooraleer hij kan afdrukken. In de herneming kan Nurio zijn kans gaan, maar die trapt richting de cornervlag.

56'

De thuisploeg is er toch in gaan geloven na de gelijkmaker van Baby. Ook het thuispubliek laat zich opnieuw horen en schreeuwt zijn ploeg vooruit. Anderlecht moet even wijken.

52'

Meteen het antwoord van Anderlecht! Saief vindt Teodorczyk voor doel. Die kan afdrukken, maar Mandanda duikt goed in de voeten van de Pool. De doelman houdt zijn ploeg voorlopig overeind!

Gele kaart
50'

Het doelpunt van Charleroi heeft de thuisploeg nieuw leven in geblazen. De Carolo's worden misschien zelfs iets TE enthousiast. Rezaei gaat te stevig door op Dendoncker en krijgt terecht geel.

Doelpunt
47'

DOELPUNT
Net als in de eerste helft krijgen we meteen een doelpunt te zien! Nurio wint het duel van Markovic met een prima tackle en heeft dan ook nog een geweldige voorzet in huis. De pas ingevallen Baby kopt aan de tweede paal binnen, waar Dendoncker eronder door gaat: 1-1!

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan. Mazzu grijpt meteen in en haalt Dessoleil naar de kant. Baby komt in de ploeg bij Charleroi en zo zal de thuisploeg allicht toch wat aanvallender voor de dag komen.

45'

RUST
We gaan rusten bij een 0-1 voorsprong voor Anderlecht. Morioka bracht paarswit al snel op voorsprong. Nadien had het zeker nog een tweede keer kunnen scoren, maar dat lukte niet. Charleroi kan voorlopig weinig weerwerk bieden.

44'

We krijgen er zodadelijk vier minuten extra tijd bij! Kan Charleroi nog iets forceren in de slotfase van de eerste helft?

42'

Alweer een reuzekans voor de Brusselaars! Teodorczyk zoekt, na een prima individuele actie, het één-tweetje met Markovic en lijkt dan te gaan scoren. Mandanda gooit alles in de strijd en kan zo het leer nog net over doel werken.

37'

Ei zo na de 0-2! Saief heeft een goede actie in huis op de linkerflank en bedient dan de vrijstaande Morioka. Die houdt het leer goed laag, maar Dessoleil kan het schot nog net afblokken voor de lijn. Daar komt Charleroi goed weg!

32'

Even paniek op de Anderlecht-bank, wanneer ook Kums even blijft zitten op de mat. Hij lijkt echter toch verder te kunnen en zo blijft het voorlopig bij de blessure van Spajic.

30'

De laatste minuten komt Charleroi toch meer en meer opzetten. Daarbij kon het nog niet echt voor gevaar zorgen, Anderlecht houdt voorlopig makkelijk stand. Enkel Rezaei kwam even dreigen met een kopballetje, maar zonder veel gevaar.

26'

Markovic, zeer bedrijvig vandaag, zet een goede actie op en wordt dan net voor de zestien foutief gestopt door Marinos. Boucaut gaat er verrassend genoeg niet op in en laat begaan. In dezelfde fase krijgt Charleroi nog een corner aan de overkant, waarna de Brusselaars verhaal gaan halen bij de ref.

Gele kaart
24'

Saelemaekers krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd achter zijn naam. Hij kwam te laat in op Nurio en wordt terecht geboekt door Boucaut!

In
22'

Halfweg de eerste helft moet Spajic het veld geblesseerd verlaten, na een duel met Bedia. Over de aard van zijn blessure is er nog geen nieuws. Josué Sa is zijn logische vervanger achterin.

18'

Even opschudding want Bedia gaat liggen in de zestien. Scheidsrechter Boucaut gaat er terecht niet op in en wijst naar de cornervlag.

11'

Charleroi is wat afwezig in de openingsfase. Het kon nog geen enkele deftige aanval in elkaar knutselen, waardoor Sels nog niet in actie diende te komen. Anderlecht heeft de wedstrijd volledig onder controle.

7'

Anderlecht zit in een zetel na de sterke start. Het is nu al meteen Charleroi dat moet komen, wil het aanspraak maken op puntengewin. Daar hebben ze uiteraard nog ruimschoots de tijd voor, maar de vroege achterstand zal allicht toch een mentale tik zijn.

Doelpunt
3'

DOELPUNT
Na amper drie minuten staat de 0-1 al op het bord. Markovic houdt simpel Dessoleil af en zet dan goed voor. Morioka komt voor zijn tegenstander en tikt het leer in het dak van het doel. Wat een begin van Anderlecht!

1'

AFTRAP
Charleroi en Anderlecht trappen speeldag 2 van Play-Off I op gang! Voor paarswit is het nu eigenlijk al wat money time, wil het nog een rol spelen in de titelstrijd. Charleroi van zijn kant, kon al een hele poos niet meer winnen, en wil daar vandaag maar al te graag verandering in brengen!

0'

PREVIEW VANHAEZEBROUCK

0'

SELECTIE ANDERLECHT
Sels, Obradovic, Spajic, Sa, Saelemaekers, Dendoncker, Kums, Saief, Morioka, Gerkens, Teodorczyk, De Jong, Dante, Sambi Lokonga, Chipciu, Amuzu, Markovic, Ganvoula. Geblesseerd: Appiah, Boeckx, Bruno, Dauda, Kara, Najar, Onyekuru, Sowah. Deschacht zit terug in de A-kern maar is volgens Vanhaezebrouck nog niet fit genoeg om mee te spelen. Trebel is geschorst.

0'

SELECTIE CHARLEROI
Mandanda, Zajkov, Martos, Dessoleil, Marinos, Hendrickx, Ilaimaharitra, Diandy, Nurio, Rezaei, Bedia, Baume, Baby, Benavente, Pollet, D'Alberto, Fall, Grange, N'Ganga. Geblesseerd: Penneteau, Willems.

Head to Head

Gewonnen
8
Verloren
23

34

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
23
Verloren
8

Recente ontmoetingen