maandag 02.04.2018 18:00 #BRUGNK
Einde
(0-0)
94'

EINDE
Visser fluit voor het einde van de wedstrijd. Club Brugge pakt op het nippertje de drie punten dankzij een laat strafschopdoelpunt van Refaelov.

Penalty
93'

DOELPUNT
Refaelov zet de strafschop feilloos om. Vukovic ging naar de goede hoek, maar het schot was te hard om te pakken. Club Brugge op weg naar de zege.

92'

STRAFSCHOP
We krijgen een strafschop voor Club Brugge! Uronen tikt Vormer aan. Scheidsrechter Visser wijst na enige twijfel toch naar de stip.

90'

Er komen drie minuten bij.

Gele kaart
85'

Buffel kan Ndongala in de diepte sturen, maar hij talmt te lang. Enkele seconden later wijkt het schot van Samatta af op een verdediger.

Gele kaart
Gele kaart
In
82'

Clement gooit Buffel nog in de strijd. De wedstrijd van Pozuelo is afgelopen.

79'

Genk laat zich nog eens van zich horen. Een voorzet valt voor de voet van Uronen, maar de linksachter trapt zonder overtuiging over.

78'

Bij Genk gaat Trossard naar de kant voor Ndongala.

In
77'

Ditmaal komt Cools in een uitstekende schietpositie. Hij mikt richting de winkelhaak, maar de bal gaat uiteindelijk ruim over en naast.

75'

Een voorzet van Vormer waait tot in de tweede zone bij Limbombe. Hij neemt aan en knalt meteen op doel. Mata gooit zijn lichaam in de strijd en blokt het schot af.

73'

Colley gaat naast een diepe bal, maar in zijn rug lost Aidoo het probleempje op. De verdediger speelt een ijzersterke wedstrijd.

69'

Vormer zwiept de bal tot in de tweede zone. Daar toont Dennis zich de beste kopper, maar hij kopt uiteindelijk toch ruim naast.

67'

Nakamba krijgt tijd en ruimte om uit te halen. Vukovic ziet het schot ruim over zijn doel vliegen.

In
In
64'

Leko verandert van strijdplan. Diaby en Wesley moeten plaatsruimen voor Refaelov en Dennis.

61'

Het Brugse publiek zet de kelen nog eens open, maar de aanval van Club strandt in buitenspel. De doelpogingen blijven ook na de pauze schaars.

56'

Het spel ligt regelmatig stil door allerlei overtredingen. Dat komt het tempo en het aantal doelkansen niet bepaald ten goede.

Gele kaart
49'

Vermeer redt tot tweemaal toe de meubelen voor Club. Eerst brengt hij redding op een schot van Pozuelo. Ook in de herneming staat hij pal op de poging van Trossard.

48'

Club Brugge bokst een mooie aanval in elkaar. Het eindstation is Diaby, maar hij knalt onbesuisd naast.

Gele kaart
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Genk brengt de tweede helft op gang.

45'

RUST
Het slotakkoord is voor Limbombe, maar hij kraakt zijn schot. Voorlopig nog geen doelpunten in deze wedstrijd.

45'

Bij Club Brugge vliegt Limbombe op de bon. De linksachter zette zijn tackle op Mata te laat in.

Gele kaart
41'

Malinovskyi gaat te stevig door op Denswil. Het komt de Oekraïner op een gele kaart te staan.

36'

Daar is Club Brugge nog eens. Mitrovic zet voor richting Wesley, maar de spits glijdt uit net op het moment dat hij wil koppen. Hij heeft ook even verzorging nodig.

32'

Het laatste wapenfeit vanwege Club Brugge dateert inmiddels toch al van enige tijd geleden. Diaby ontsnapt wel aan de Genkse defensie, maar hij stond ook buitenspel.

28'

Malinovskyi blaakt blijkbaar van vertrouwen, want hij trapt een vrije trap meteen op doel. Zijn poging gaat wel ruimschoots naast.

24'

Pozuelo lepelt de bal tot bij Samatta. Op het moment van de waarheid glijdt de spits echter onderuit.

21'

Limbombe snijdt naar binnen om vervolgens de verste hoek te zoeken. Het schot strandt uiteindelijk in de bovenste ring van het stadion.

19'

Mechele schiet de openingstreffer tegen de deklat! De verdediger komt perfect ingelopen op een vrije trap, maar zijn schot strandt tegen de onderkant van de dwarsligger.

Gele kaart
18'

Diaby slingert zich voorbij Wouters en Colley. Uiteindelijk botst hij op Aidoo, die daarvoor een gele kaart ontvangt.

16'

Pozuelo draait zich knap vrij en haalt vervolgens de trekker over. Zijn schot botst een metertje naast.

14'

Genk heeft het evenwicht inmiddels helemaal hersteld. Malinovskyi slingert een vrije trap op het hoofd van Seck. De rijzige middenvelder kopt van dichtbij naast.

10'

De thuisploeg moet na de vlammende start toch even gas terug nemen. Genk zet de boel voorlopig goed vast.

7'

Genk laat zich een eerste keer gelden. Pozuelo dribbelt zich voorbij Cools. Zijn voorzet belandt bijna tot bij Samatta, maar de spits mist zijn schot. Ook Seck is te verrast.

3'

Club Brugge is goed aan de wedstrijd begonnen. Nakamba waagt zich zelfs aan een schot op doel, maar zijn poging gaat uiteindelijk hoog over.

2'

Wesley ontvangt een lage voorzet van Limbombe in de voet. Hij draait en trapt meteen op doel, maar zijn schot belandt recht op Vukovic.

1'

AFTRAP
Scheidsrechter Visser fluit de wedstrijd op gang. Ook voor leider Club Brugge en KRC Genk is Play-Off 1 nu definitief van start gegaan.

0'

PREVIEW CLEMENT

0'

SELECTIE KRC GENK
Vukovic, Mata, Aidoo, Colley, Nastic, Seck, Malinovskyi, Ndongala, Pozuelo, Trossard, Karelis, Jackers, Maehle, Dewaest, Wouters, Schrijvers, Buffel, Samatta. Geblesseerd: Heynen.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Vermeer, Mitrovic, Mechele, Denswil, Cools, Nakamba, Vormer, Vanaken, Limbombe, Diaby, Weseley, Hubert, Tomecack, Touba, Simons, Clasie, Vanlerberghe, Refaelov, Vossen, Dennis, Vlietinck. Geblesseerd: Decarli, Poulain. Geschorst: Scholz.

Wedstrijdstatistieken

BRU
GNK
3
Hoekschoppen
4

Huidige vorm

BRU
GNK
+
x
+
+
-
+
-
-
-
+

Laatste 10 wedstrijden

BRU
GNK
19
Doelpunten
19
0
Tweede gele kaarten
0
17
Gele kaarten
11
7
Gewonnen wedstrijden
6
2
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
1
11
Doelpunten tegen
8
1
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
17
Verloren
19

42

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
19
Verloren
17

Recente ontmoetingen