In
94'

EINDE
Vier minuten extra tijd leveren geen goal meer op. Anderlecht maakte het zichzelf weer lastiger dan nodig maar pakt wel drie belangrijke punten.

In
90'

Bijna staat het 3-3. Olayinka vergeet zijn voet tegen de bal te zetten. Anderlecht speelt met vuur.

Gele kaart
87'

Bijna maakt Teodorczyk zijn derde. De Pool controleert knap met de borst, maar De Fauw blokt de volley af.

Doelpunt
85'

Doelpunt
Daar is de 2-3 toch. Dedoncker gaat helemaal de mist in en Saponjic profiteert door raak te schieten.

84'

Baudry knalt zijn tweede van de avond binnen maar het feestje gaat niet door. Leya Iseka stond nipt buitenspel in de voorafgaande fase.

In
81'

Een gevaarlijke voorzet van Kaya. Saponjic kopt maar net naast. Anderlecht moet niet te zeker worden.

Gele kaart
80'

Een derde klein foutje van Teodorczyk op korte t. van Driessche is het beu en trekt geel voor de Pool.

In
78'

Eerste wissel bij Anderlecht. Morioka gaat naar de kant voor Amuzu.

76'

Toch wat druk van de thuisploeg. Een eerste corner blijft hangen voor het doel van Sels tot Gerkens kan ontzetten. Een tweede corner levert minder gevaar op.

75'

Dury gooit zijn laatste troef op tafel. Hij brengt Saponjic.

74'

Kaya kan zich eindelijk eens tonen met een voorzet. Walsh komt in de rug van Spajic en devieert de bal in het zijnet. Sels leek niet verontrust.

71'

Na een vrij onschuldig duel lijkt Gerkens toch geblesseerd. De jonge middenvelder probeert nog wel maar mankt zichtbaar.

66'

De Fauw met een te late en onnodige tackle op Saief die opnieuw blijft liggen. De middenvelder van Anderlecht moet even bekomen. Het is al bij al wel een faire wedstrijd.

63'

Saief gaat neer na een duel met De Fauw. Veel is er niet aan de hand meer de Amerikaan blijft toch even liggen en moet verzorgd worden aan een wond aan het hoofd.

60'

Diepe bal voor Teodorczyk. Bossut is sneller op de bal. Anderlecht heeft de controle maar is zelf ook niet echt meer gevaarlijk.

59'

Walsh kopt ver langs. Zulte Waregem geeft zich niet gewonnen maar kan voorlopig weinig echte kansen versieren.

Gele kaart
58'

De eerste gele kaart van de avond is voor Walsh na een trek-fout op Trebel.

53'

Knappe actie van Saief op links. De Amerikaan vindt Morioka maar die wacht te lang om af te drukken en weg is de kans.

47'

Net als bij de start van de match probeert Essevee het meteen. Leya Iseka kopt een lange bal door, Olayinka kan net niet profiteren.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We voetballen weer. Dury heeft al een tweede keer ingegrepen. Kaya is Doumbia komen vervangen.

45'

RUST
We gaan rusten met 1-3. In een aangename match toonde Teodorczyk dat hij terug in vorm is met twee goals. Met ook nog treffers van Morioka en Baudry staat het 1-3.

43'

Bij Essevee roepen ze om een strafschop bij een corner. Er lijkt weinig aan de hand.

41'

Teodorczyk is weer op weg naar Bossut, maar dit keer heeft hij een foutje gemaakt op Derijck en dus gaat het dit keer niet door.

38'

Anderlecht krijgt ruimte op de counter. Saief vergeet om Gerkens aan te spelen en wordt zelf afgestopt.

36'

Het is aan aangenaam kijk stuk aan het worden. Olayinka dreigt voor Zulte Waregem, aan de overkant wordt Saief gestuit door Derijck. van Driessche ziet er gaan fout in.

Doelpunt
32'

Doelpunt
De kloof is weer twee goals. Teodorczyk lijkt vanuit buitenspel alleen naar Bossut te trekken, omspeelt de doelman en prikt raak. De herhaling toont bovendien dat het een geldig doelpunt is.

Doelpunt
28'

Doelpunt
Daar is de aansluitingstreffer. Baudry kopt een corner hard voorbij Sels. We hebben weer een wedstrijd.

24'

Zulte Waregem steekt de neus nog eens aan het venster. Walsh kopt ongevaarlijk naast.

21'

Na de 0-2 is de match ietwat stilgevallen. Anderlecht lijkt de match onder controle te hebben, maar we weten van vorige week dat paars-wit die controle snel kan verliezen.

In
16'

Dury haalt Madu naar de kant en brengt Jensen. Er lijkt geen blessure in het spel en dus is het een tactische ingreep van de trainer van Essevee.

Doelpunt
12'

Doelpunt
Weer een vlotte aanval via Appiah en Gerkens. Die laatste zet Teodorczyk met een knappe pas alleen voor Bossut en de Pool mist niet. Is deze match al beslist na amper 12 minuten?

10'

Opnieuw reageert Anderlecht erg stevig op het kansje van Essevee. Kums speelt Gerkens vrij met een geniale pas, Morioka komt net te laat om de voorzet van de jonge middenvelder in doel te duwen. Derijck is redder in nood.

8'

De Fauw mag een vrije trap nemen. Hij krult de bal knap richting het doel van Sels, maar zijn poging strandt een metertje naast.

Doelpunt
2'

Doelpunt
Het antwoord van Anderlecht is nog scherper. Morioka knikt een voorzet van Appiah voorbij Bossut.

2'

De thuisploeg toont zicht meteen. Na een snelle tegenaanval trapt Bogonda vanuit een scherpe hoek op Sels.

1'

AFTRAP
Zulte Waregem trapt de match op gang

0'

Opstelling Zulte Waregem
Dury moet wel heel wat schuiven. Harbaoui is geschorst tegen zijn vorige werkgever, De Mets en Hamalainen zijn geblesseerd. Bovendien zet de trainer van Essevee ook De Pauw en Heylen (tegen zijn eigenaar) op de bank. Zo komen Derijck, Walsh, Madu, Leya Iseka en Bongonda.aan de aftrap.

0'

Opstelling Anderlecht
Bij de bezoekers behoudt Hein Vanhaezebrouck het vertrouwen in de ploeg die Moeskroen opzij zetten. De jarige Trebel vormt met Kums het hart van het elftal. Het wordt vooral uitkijken of Teodorczyk zijn hervonden trefzekerheid ook tegen Essevee kan tonen.

0'

PREVIEW HEIN VANHAEZEBROUCK

0'

SELECTIE ANDERLECHT
Sels, Obradovic, Dendoncker, Spajic, Appiah, Trebel, Kums, Saief, Morioka, Gerkens, Teodorczyk, De Jong, Sa, Sambi Lokonga, Chipciu, Ganvoula, Markovic, Bruno. Geblesseerd: Boeckx, Kara, Najar, Onyekuru, Sowah.

Head to Head

Gewonnen
8
Verloren
22

35

Gespeeld
Gelijk

5

Gewonnen
22
Verloren
8

Recente ontmoetingen