93'

EINDE
Het zit erop! Genk wint met droge 4-0 cijfers van Antwerp en doet een uitstekende zaak in de strijd om een ticket voor Play-Off I!

In
Doelpunt
89'

DOELPUNT
Het wordt ook nog 4-0! Yatabaré verslikt zich achterin en zet zo Ndongala alleen voor Bolat. Die dribbelt zich er rustig voorbij en tikt dan de vierde Genkse treffer tegen de netten.

In
In
Doelpunt
85'

DOELPUNT
De veer is gebroken bij Antwerp. Maehle heeft een goede voorzet in huis vanop de rechterflank. Karelis duwt hem als een echte spits voorbij Bolat: 3-0!

83'

Antwerp versierde de tweede helft wel wat hoekschoppen, maar ondanks de aanwezige gestalte, kan het daar toch maar bijzonder weinig van profiteren.

In
80'

Meteen ook de laatste actie van de Genkse spelmaker. In zijn plaats komt Siebe Schrijvers, die zich nog tien minuten mag bewijzen.

Doelpunt
78'

DOELPUNT
De wedstrijd lijkt gespeeld! Pozuelo zoekt de één-twee met Ndongala en krult dan met links zuiver in de linkerbenedenhoek: 2-0! Heerlijk doelpunt van de Spanjaard!

77'

Pozuelo stuurt Malinovskiy de diepte in. Bolat is echter goed uit zijn doel gekomen en kan met een goede tackle de angel uit de aanval halen.

74'

Na balverlies in de Antwerpse verdediging kan Pozuelo Karelis bedienen. Die trapt in de vlucht op doel, maar ziet zijn schot over doel vliegen.

Gele kaart
71'

Krijgen we nog een doelpunt te zien in deze laatste twintig minuten? Genk behoudt vooral de organisatie en gaat niet blind aanvallen. Antwerp toont wel veerkracht met zijn tienen en ligt zeker niet onder!

68'

Bijna de 2-0! Maehle neemt een afvallende bal op de slof, hij ziet zijn poging nipt voorlangs hobbelen. Daar komt Antwerp goed weg!

67'

Antwerp voert een tweede wissel door! Obbi Oulare mag gaan rusten, Hairemans moet voor de juiste opening gaan zorgen.

In
65'

Buffel snijdt naar binnen vanop de linkerflank en zoekt dan het hoofd van Karelis. Die is net te klein om er bij te raken.

62'

De tijd tikt verder in het voordeel van Genk, dat nu toch nog eens de neus aan het venster steekt. Van Damme kan een voorzet nog net onschadelijk maken, alvorens Seck kan besluiten.

Gele kaart
57'

Genk is wat in slaap gevallen na de pauze. Het krijgt geen acties meer bij elkaar gespeeld en het moet het balbezit en de kansen aan Antwerp laten. Dat maakt Clement hen ook duidelijk langs de lijn.

53'

Antwerp is beter uit de kleedkamer gekomen! Colley verkijkt zich, waardoor Oulare lijkt te kunnen gaan profiteren. Colley is echter net op tijd terug om zijn foutje in laatste instantie nog recht te zetten.

50'

De eerste goede kans in de tweede helft is voor de bezoekers! De snelle Limbombe wordt de diepte in gestuurd. Hij kan ook uithalen, maar Jackers is alert!

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan! Bij Antwerp is er toch meteen een vervanging te bespeuren. Pitroipa is in de kleedkamer gebleven. Owusu is zijn vervanger voorin!

45'

RUST
We gaan rusten bij een 1-0 voorsprong voor Genk. De Limburgers waren ook de betere ploeg, en kwamen op voorsprong na een knappe vrije trap van Malinovskiy. Antwerp moet bovendien achtervolgen met een mannetje minder!

42'

Buffel heeft een goede voorzet in huis vanop zijn rechterflank. De inschuivende Malinovskiy trapt het leer in de drop over doel.

Rode kaart
37'

RODE KAART
Het harde/vuile spel van Antwerp gaat steeds verder. Batubinsika heeft een smerige tackle in huis op Ndongala en wordt terecht van het veld gestuurd. Nu wordt het wel erg moeilijk voor de bezoekers.

35'

Pitroipa zet met een knappe actie enkele Genkies in de wind en bedient vervolgens Haroun. Die neemt het leer niet goed mee, waardoor de kans is verkeken.

31'

Nog een kwartier op de klok! Kan Antwerp nog gelijkmaken voor de rust, of zit een nieuwe nederlaag er aan te komen?

27'

Opnieuw is het Limbombe die de thuisploeg pijn doet. Een goede dribbel en dito voorzet leiden ei zo na tot de gelijkmaker, maar Aidoo kan nog net in hoekschop verlengen.

26'

Een lang uitgesponnen aanval valt voor de voeten van Siani. Die probeert het van net buiten de zestien, maar hij ziet zijn gekraakte schot voorlangs rollen.

24'

Opnieuw een kans voor Genk! Pozuelo schildert een vrije trap op het hoofd van Colley. Die kopt van dichtbij over de kooi van Bolat.

21'

Ndongala krijgt wat tijd en ruimte om aan te leggen. Hij knalt niet slecht op doel, maar Bolat kan over doel tikken. De daaropvolgende hoekschop levert niets op tegen de Antwerpse torens.

19'

Antwerp komt intussen toch een beetje in de match. Het zijn vooral de acties van Limbombe die voor ietwat dreiging kunnen zorgen.

16'

Even balverlies in de Antwerpse verdediging! Ndongala kan voor doel net niet worden bereikt. De 'Great Old' is het noorden wat kwijt.

13'

Ook Oulare krijgt nu geel en ietwat later gebeurt er alweer een stevige overtreding van de bezoekers. Clement is het beu en leest Bölöni de levieten. Die reageert furieus en wordt al meteen naar de tribunes gestuurd.

Gele kaart
9'

Smet heeft intussen ook Pitroipa geel gegeven, waarna Bölöni zich kwaad maakt. De Antwerpse coach moet een eerste keer worden gekalmeerd aan de zijlijn.

Gele kaart
Doelpunt
5'

DOELPUNT
En daar is de 1-0 al! Malinovskiy mag een vrije trap nemen vanop rechts. In zijn gekende stijl knalt hij het leer over Bolat in de verste hoek tegen de netten. Geweldige start voor de Limburgers!

4'

Bolat loopt al meteen een eerste gele kaart op. Hij tracht wat tijd te rekken door een tweede bal op het veld te gooien. Scheidsrechter Wim Smet wil duidelijk niet met zich laten sollen.

Gele kaart
3'

Antwerp zet, via Van Damme, een goede actie op langs de linkerflank, maar Genk reageert snel op de counter. Karelis stuurt Ndongala op doel af, maar Siani kan hem nog net het schieten beletten.

1'

AFTRAP
Racing Genk en Antwerp trappen speeldag 28 op gang! De Limburgers willen zich nog wat steviger in de topzes nestelen. Antwerp is enkele plaatsen gezakt de laatste weken, maar wil zich vandaag graag herpakken in Genk!

0'

SELECTIE ANTWERP
Bolat, Van Damme, Batubinska, Arslanagic, De Laet, Siani, Haroun, Yatabaré, Pitroipa, Limbombe, Oulare, Debaty, Borges, Sall, Nazaryna, Hairemans, Rodrigues, Owusu, Ardaiz.

0'

SELECTIE GENK
Nastic, Wouters, Khammas, Dewaest, Karelis, Zhegrova, Ingvartsen, Samatta, Colley, Seck, Malinovskyi, Buffel, Uronen, Schrijvers, Pozuelo, Jackers, Maehle, Bastiaens, Coucke, Aidoo, Ndongala.

Wedstrijdstatistieken

GNK
ANT
67
Balbezit
33
8
Hoekschoppen
7
18
Inworpen
29
2
Reddingen
2
1
Buitenspel
1
8
Fouten
15
6
Schoten op doel
2
5
Doelman uittrappen
9
6
Schoten naast doel
4
16
Vrije trappen
9

Huidige vorm

GNK
ANT
-
-
+
x
+
x
-
-
+
-

Laatste 10 wedstrijden

GNK
ANT
31
Doelpunten
16
1
Tweede gele kaarten
0
9
Gele kaarten
24
8
Gewonnen wedstrijden
5
1
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
1
12
Doelpunten tegen
12
1
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
5
Verloren
2

7

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
2
Verloren
5

Recente ontmoetingen