vrijdag 16.02.2018 20:30 #STVAND
Einde
(1-0)
Gele kaart
93'

EINDE
Het zit erop! STVV klopt Anderlecht met 1-0. De Brusselse crisis duurt nog wat voort...

90'

We krijgen er zodadelijk drie minuten extra tijd bij. Kan Anderlecht toch nog tegenprikken?

85'

Ook Anderlecht komt nog eens gevaarlijk opzetten. Saief kan gevaarlijk voorzetten, maar vindt geen ploegmaat voor doel. Op die manier blijft het natuurlijk nog even spannend in de slotfase.

84'

Na geflater in de Anderlecht-defensie kan Vetokele het nu afmaken. Hij gaat zijn eigen kans en mist dan compleet zijn schot. STVV laat het nu echt wel liggen!

In
82'

Dé kans voor Sint-Truiden om de partij helemaal te beslissen! Asamoah verslikt zich echter in de controle en misstapt zich vervolgens. Daardoor is de kans verkeken.

Gele kaart
In
In
76'

Bij STVV wordt de vermoeide De Sart gewisseld. Jonas De Roeck rekent op de snelheid van Vetokele.

In
In
74'

Vanhaezebrouck voert twee wissels door. Morioka en de jonge Saelemaekers betreden het veld voor Sa en Chipciu. Kunnen zij nog iets forceren in het laatste kwartier?

73'

Teodorczyk controleert de bal met de hand, maar Verboomen ziet er geen graten in. Daarop kan Dauda op doel knallen, maar hij trapt ver naast.

71'

Ei zo na de 2-0! Legear duikt goed in de rug van Sa en wordt ook prima aangespeeld. Vanuit een scherpe hoek viseert hij de verste hoek, maar het leer gaat net voorlangs. Goede actie van Legear!

67'

Ruzie in het Anderlecht-vak. "Het is de schuld van Olivier" wordt er gezongen, waarna er ook wat wordt gevochten tussen de Brusselaars.

65'

Nog een 25-tal minuten op de klok. Houdt STVV stand of kan Anderlecht het tij nog keren?

In
62'

Vanhaezebrouck gaat een eerste keer wisselen! De vrij onzichtbare Bruno wordt naar de kant gehaald. Zijn vervanger heet Mohammed Dauda.

59'

Goutas verkijkt zich compleet op een voorzet vanop links, waardoor Teodorczyk plots in een gevaarlijke positie staat. Steppe is er echter als de kippen bij, waardoor er geen gevolg aan komt.

57'

Reuzekans voor Anderlecht! Spajic wint het luchtduel op een hoekschop, waarna Lokonga het leer maar in doel hoeft te verlengen. Hij kopt echter te zwak in de handen van Steppe.

52'

Teodorczyk en Obradovic lijken eindelijk eens door de Truiense defensie te glippen, maar worden afgevlagd voor buitenspel. Opnieuw toch redelijk discutabel.

50'

Akpom verlengt goed met het hoofd richting De Sart. Die knalt hard op doel, maar Sels heeft een goede handreflex in huis. Het eerste hete standje komt van de thuisploeg!

Gele kaart
47'

Meteen veel ruimte voor Teodorczyk, die kan vertrekken uit de rug van Goutas. Hij wordt echter van de bal gezet, net buiten de zestien. Daar was misschien wel iets meer mee te doen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnnen! Kan Anderlecht uit een ander vaatje tappen na de rust of bezorgen de Truienaars Hein en co een nieuwe koude douche?

45'

RUST
De eerste helft zit erop en daar is toch redelijk wat over te zeggen! Rookbommetjes, de voorsprong voor STVV én een gemiste strafschop van de Truienaars! Maar Anderlecht blijft natuurlijk wel op achtervolgen aangewezen.

44'

Sels pakt de penalty van Akpom! Anderlecht is nog niet uitgeteld.

44'

STRAFSCHOP
Strafschop voor Sint-Truiden! Sa krijgt een bal al dan niet tegen de arm. Bovendien gebeurde de fase eigenlijk buiten de zestien, maar toch legt Verboomen de bal op de stip.

Gele kaart
Doelpunt
42'

De eerste grote kans voor Anderlecht is een feit! Teodorczyk zet zich goed door en wurmt zich voorbij alles en iedereen. Nadien legt hij slim achteruit op Bruno, die lijkt te gaan storen, maar zijn schot kan nog net worden afgeblokt door Asamoah.

40'

Spajic komt te laat op een doorbraak van de snelle Akpom. Hij krijgt terecht geel en zo moeten de centrale verdedigers van Anderlecht toch stilaan gaan opletten.

38'

Legear mag een vrije trap nemen op de linkerpunt van de grote rechthoek. Sels kan het leer niet klemmen, maar gelukkig voor de doelman kan zijn defensie het leer nadien onschadelijk maken.

37'

Het doelpunt heeft STVV vleugels gegeven. Gesteund door het thuispubliek gaan de Kanaries meteen op zoek naar de 2-0. Anderlecht weet het even niet meer.

Gele kaart
34'

DOELPUNT
En daar is de 1-0! Akpom wint het duel van Sa en probeert het dan vanop afstand. Op het kunstgras neemt de bal net genoeg snelheid om Sels te verrassen in de verste hoek! Anderlecht alweer op achtervolgen aangewezen!

Gele kaart
30'

Heel veel voetbal kregen we nog niet te zien. Aan beide zijden zit men er meteen redelijk kort op, waardoor de vlotte combinaties uitblijven.

27'

Het spel ligt even stil na een opstootje. Sa gaat iets te driest in duel, nadien wordt Teodorczyk hard aangepakt. Die reageert met een duw en krijgt terecht geel.

Gele kaart
25'

Aan de overkant reageert STVV met een vrije trap van Legear. Die knalt het leer, vanop ruime afstand, richting de winkelhaak, maar Sels kan toch makkelijk plukken.

24'

Toch eens een schot op doel van de bezoekers! Bruno stuurt Teodorczyk de diepte in en die knalt meteen hard op doel. De Pool ziet zijn pegel echter over doel vliegen.

22'

Daar zijn de spelers opnieuw. Benieuwd of het spel nu wel kan verdergaan tot aan de rust.

20'

Ondanks de verwittigingen van de stadionomroeper, legt de scheidsrechter de partij helemaal stil. De rookbommetjes bij de zogenaamde "supporters" blijven maar duren. "Iedereen naar binnen dus", is zijn bevel!

17'

Het spel wordt een minuutje stil gelegd door Verboomen. De bezoekende fans hebben heel wat rookbommetjes mee, en dat weet de scheidsrechter niet te appreciëren.

16'

Het eerste kwartier kunnen we helaas niet echt veelbelovend noemen. Het zit muurvast aan beide zijden en de vrije man kan maar zelden worden gevonden.

12'

Anderlecht probeert de partij in handen te nemen. Echt gevaar leverde dat echter nog niet op. Integendeel, de grootste dreiging viel hiernet aan de overkant.

8'

Grote mogelijkheid voor Sint-Truiden! De Sart zet zich goed door vanop rechts en tracht dan met een harde voorzet Akpom te bereiken. Die wordt net genoeg gehinderd door Appiah, waardoor hij er niet voldoende bij kan.

5'

De eerste hoekschop is voor Anderlecht. Ze kiezen voor de korte combinatie, waarna het gevaar meteen wordt onschadelijk gemaakt door de Truienaars.

3'

Teixeira zet al snel Sels aan het werk. De doelman laat zich net niet vangen op een soort van voorzetschot vanop de rechterflank.

1'

AFTRAP
STVV en Anderlecht trappen speeldag 27 op gang! Bezorgen de Limburgers de jarige Vanhaezebrouck nog meer kopzorgen, of staan de Brusselaars terug op?

0'

PREVIEW HEIN VANHAEZEBROUCK

0'

SELECTIE ANDERLECHT
Sels, Obradovic, Spajic, Sa, Appiah, Lokonga, Gerkens, Morioka, Saief, Bruno, Teodorczyk, De Jong, Bornauw, Danté, Saelemaekers, Amuzu, Chipciu, Ganvoula, Dauda. Geblesseerd: Boeckx, Kara, Najar, Onyekuru, Sowah, Trebel. Geschorst: Kums, Dendoncker.

0'

SELECTIE STVV
Steppe, De Sart, De Petter, Botaka, Boli, Asamoah, Schevenels, Vetokele, Antunes, Dussaut, Pirard, Kotysch, De Norre, Teixeira, Legear, Goutas, Acolatse, Bourard, Akpom. Geblesseerd: Tomiyasu, Charisis, Bezus, Ceballos.

Wedstrijdstatistieken

STV
AND
5
Hoekschoppen
7

Huidige vorm

STV
AND
x
x
x
-
-
-
+
-
x
+

Laatste 10 wedstrijden

STV
AND
7
Doelpunten
18
1
Tweede gele kaarten
0
19
Gele kaarten
20
2
Gewonnen wedstrijden
4
5
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
3
14
Doelpunten tegen
16
3
Gelijke spelen
4
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
6
Verloren
16

25

Gespeeld
Gelijk

3

Gewonnen
16
Verloren
6

Recente ontmoetingen