zaterdag 10.02.2018 20:00 #KVMEUP
Einde
(0-0)
93'

EINDE
Lardot fluit voor het einde van de wedstrijd. KV Mechelen pakt drie gouden punten met dank aan het enige doelpunt van Pedersen. Eupen staat nu opnieuw op de laatste plaats met één punt achterstand op KV Mechelen.

92'

Camus zorgt bijna voor de geruststellende 2-0, maar Van Crombrugge zorgt met een kattensprong voor de redding.

90'

Er komt drie minuten extra tijd bij.

Gele kaart
87'

De tijd begint nu toch echt te dringen voor Eupen. Coosemans ziet echter amper een bal zijn richting uit komen.

In
83'

Valiente snijdt naar de eerste paal om te kunnen koppen op een hoekschop. Uiteindelijk strandt zijn kopbal enkele meters over en naast.

81'

Het dreigt opnieuw fout te lopen achterin bij Eupen. Camus kan gaan lopen na een slechte terugspeelbal, maar Van Crombrugge redt de meubelen.

75'

De Mechelse fans bouwen intussen een stevig feestje. Eupen is voorlopig niet bij machte om een vuist te maken.

Doelpunt
72'

DOELPUNT
Ditmaal is het wel raak voor Pedersen! Bandé schudt twee verdedigers van zijn lijf. Zijn voorzet wordt vervolgens door Pedersen aan de eerste paal binnen geduwd: 1-0.

71'

Pedersen komt dicht bij de gelijkmaker. De spits duikt in de rug van de verdediging, maar Van Crombrugge duwt zijn schot uit zijn doelvlak.

70'

Krijgen we nog een winnaar in deze degradatiewedstrijd? De statistieken liegen alvast niet: Eupen won dit seizoen nog niet buitenshuis, terwijl het laatste thuisdoelpunt van KV Mechelen dateert van 2 december.

In
67'

Makélélé stuurt zijn laatste wissel de wei in. Schouterden lost Raspentino af.

In
65'

De wedstrijd van Schoofs zit erop. Camus moet voor meer aanvallende impulsen proberen te zorgen.

63'

Bandé duikt plots op aan de tweede paal. De spits kraakt zijn schot waardoor het leer opnieuw in hoekschop gaat.

60'

Schoofs brengt de elfde Mechelse hoekschop voor doel. Valiente kopt aan de eerste paal nipt naast zijn eigen doel. De twaalfde corner levert geen gevaar op.

In
57'

Aan Eupense zijde moet Makélélé zijn tweede noodgedwongen wissel doorvoeren. Ditmaal moet Peybernes geblesseerd naar de kant. Hij wordt vervangen door Wagué.

In
55'

Van Wijk verandert van tactiek: Matthys gaat naar de kant voor Pedersen. De spits moet voor meer stootkracht in het strafschopgebied zorgen.

51'

De verhoudingen zijn na de pauze toch duidelijker in evenwicht. Eupen krijgt meer ademruimte van de thuisploeg.

Gele kaart
46'

De tweede helft begint met een gele kaart voor Schoofs. De middenvelder ging te nadrukkelijk aan zijn tegenstander hangen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start. Krijgen we na de pauze wel doelpunten te zien?

45'

RUST
De eerste helft eindigt zonder doelpunten. KV Mechelen toont de meeste aanvalsdrang, maar goals leverde dat niet op.

40'

Tainmont krijgt zijn hoofd tegen een hoekschop, maar de kopbal is te slap om Van Crombrugge in verlegenheid te brengen.

In
36'

Eupen moet noodgedwongen ingrijpen. Valiente komt de geblesseerde Blondelle aflossen.

35'

Bandé laat een enorme kans onbenut! Peybernes trapt grandioos naast de bal waardoor Bandé alleen op doel kan afstormen. Hij wacht echter te lang waardoor Van Crombrugge nog kan ingrijpen.

32'

Bij KV Mechelen hebben ze al verschillende voorzetten richting het doelgebied gestuurd, maar de precisie ontbreekt. Eupen houdt ondanks de aanhoudende druk toch nog goed stand.

26'

Een afgeslagen voorzet valt voor de voet van Cobbaut. De linksachter pegelt de bal richting de kooi van Van Crombrugge, maar een lichte deviatie van Loties zorgt ervoor dat het schot in corner gaat.

23'

KV Mechelen voert de druk op. Eupen moet op korte tijd twee hoekschoppen weggeven, maar de corners leveren niets op. Eupen geraakt amper in de buurt van Coosemans.

Gele kaart
20'

De lijf-aan-lijfduels worden niet geschuwd. Blondelle loopt Bandé onderuit en mag de eerste gele kaart van de wedstrijd ontvangen.

16'

Schoofs stuurt zijn vrije trap richting het hoofd van Cocalic. De verdediger krijgt zijn hoofd weliswaar tegen de bal, maar een gerichte kopbal komt er niet uit.

11'

Aan de overkant staat Bandé aan het kanon. Hij knalt een voorzet in één tijd hoog over.

10'

De bezoekers steken hun neus voor het eerst aan het venster. Lazare twijfelt even, maar besluit dan toch te trappen. Zijn gekraakt schot gaat enkele meters naast.

9'

Bij Eupen heeft men bijzonder veel moeite met het hoge tempo en stevige drukzetten. Tainmont waagt zijn kans met een optimistische poging, maar Van Crombrugge laat zich niet verrassen.

7'

Het eerste doelgevaar komt op naam van Schoofs. De middenvelder trapt van buiten het strafschopgebied. Van Crombrugge moet uiteindelijk niet ingrijpen.

5'

Het is een nogal rommelige en potige openingsfase. KV Mechelen toont voorlopig de meeste aanvalsdrang.

2'

De scheidsrechter van dienst is Lardot. Hij krijgt vanavond de hulp van de videoref.

1'

AFTRAP
Dé kelderkraker van het seizoen tussen KV Mechelen en AS Eupen gaat van start. Wie pakt de drie gouden punten in de strijd tegen de degradatie?

0'

VOORAF
KV Mechelen en AS Eupen voetballen vanavond voor drie levensbelangrijke punten. De thuisploeg staat momenteel op de laatste plaats met twee punten achterstand op tegenstander Eupen.

Bij KV Mechelen wijzigt Dennis van Wijk zijn ploeg op één plaats na het uitstekende 2-2 gelijkspel bij Anderlecht. El Messaoudi ontbreekt en wordt vervangen door Mera.

Aan Eupense zijde komen twee nieuwe namen aan de aftrap. Valiente en Koné worden vervangen door Lazare en Raspentino.

0'

SELECTIE EUPEN
Van Crombrugge, Blondelle, Valiente, Peybernes, Lotiès, Tirpan, Ocansey, Mulumba, Luis Garcia, Raspentino, Leye, Niasse, Nurudeen, Gnaka, Wague, Diagne, Lazare, Castro Montes, Schouterden, Toyokawa. Geblesseerd: I. Diallo. Geschorst: Koné.

0'

SELECTIE KV MECHELEN
Coosemans, Moris , De Schoenmaeker, Paulussen, Cocalic, Mera, Kolovos, Tainmont, Cobbaut, Bandé, Sylla, Claes, Schoofs ,Rits, Camus, Beqiraj, Matthys ,Pedersen, Smolders , Bagayoko. Geblesseerd: Vitas, Van Cleemput, De Witte. Geschorst: El Messaouidi, Verdier.

Wedstrijdstatistieken

KVM
EUP
57
Balbezit
43
15
Hoekschoppen
3
35
Inworpen
35
0
Reddingen
7
2
Buitenspel
1
11
Fouten
14
8
Schoten op doel
0
4
Doelman uittrappen
9
3
Schoten naast doel
2
15
Vrije trappen
13

Huidige vorm

KVM
EUP
-
-
x
-
x
+
x
x
x
+

Laatste 10 wedstrijden

KVM
EUP
15
Doelpunten
9
0
Tweede gele kaarten
1
2
Gele kaarten
19
6
Gewonnen wedstrijden
3
1
Verloren wedstrijden
5
0
Rode kaarten
0
10
Doelpunten tegen
15
3
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
4
Verloren
1

5

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
1
Verloren
4

Recente ontmoetingen