zaterdag 10.02.2018 20:00 #KVKANT
Einde
(2-0)
90'

EINDE
De scheidsrechter rekent geen extra speeltijd bij en maakt een einde aan de wedstrijd. Kortrijk spoelt het missen van de bekerfinale door met een klinkende 4-0-zege tegen Antwerp en doet nog volop mee voor een plek in de top zes.

Gele kaart
In
87'

De Boeck gunt Chevalier een applausvervanging. Papazoglou is zijn vervanger.

86'

Corryn komt nog dicht bij de eerredder, maar zijn poging verdwijnt maar net naast de kruising.

Doelpunt
83'

DOELPUNT
Chevalier tekent voor zijn derde van de avond. Na een afleidingsmanoeuvre van Lepoint kan hij de 4-0 vrij in het dak van het doel tikken.

Gele kaart
In
In
Doelpunt
69'

DOELPUNT
Kortrijk legt de wedstrijd in een beslissende plooi. Chevalier gaat achter een diepe bal aan en troeft Corryn af. Hij dribbelt de doelman en trapt de 3-0 in een leeg doel binnen.

68'

Oulare worstelt zich tot een schot, Kaminski kan de bal uit de lucht plukken.

67'

De olé's weerklinken in de Kortrijkse tribunes. Ajagun voelt vertrouwen en pakt uit met een afstandsschot. Debaty heeft weinig problemen met de stuitbal.

In
61'

Perbet houdt zijn eigen ploeg van de 3-0. Ouali plaatst zijn schot naar de tweede paal, maar Perbet wil zijn hoofd nog tegen de bal zetten en houdt die zo uit het doel. Hij wordt bovendien teruggefloten wegens buitenspel.

59'

Aan de overkant dreigt Antwerp via Pitroipa, die uithaalt en de bal via de rug van Kagelmacher in hoekschop ziet verdwijnen. Die levert niets op voor de bezoekers.

58'

Ouali probeert het nog al opportunistisch met een dropschot, maar de bal verdwijnt hoog over en naast het doel.

52'

Haroun komt opnieuw dicht bij de aansluitingstreffer. Limbombe gooit de bal voor vanaf rechts, de middenvelder kan de bal net niet in doel glijden.

50'

Rodrigues haalt uit van ver en ziet zijn afzwaaier enkele meters naast het doel belanden.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Antwerp heeft een hoop werk deze tweede helft. Kunnen de bezoekers nog iets uit de brand slepen of doet Kortrijk een goede zaak in de strijd om Jupiler Pro League Play-Off 1?

In
45'

RUST
De scheidsrechter maakt een einde aan de eerste helft. Kortrijk trekt met een verdiende voorsprong de rust in. Ouali en Chevalier tekenden voor de doelpunten. In het slot kon Antwerp nog enkele keren dreigen via Haroun, maar dat leverde geen treffer op.

44'

Ook de derde poging van Haroun levert geen doelpunt op. Hij duikt op voor Kaminksi, maar Kagelmacher geeft hem geen vrijgeleide.

40'

Daar is Antwerp weer. Haroun gaat opnieuw zijn kans, deze keer ligt Kaminski in de weg

39'

Antwerp reageert meteen via infiltrerende Haroun, die een afgelegde bal naast het doel krult.

Doelpunt
38'

DOELPUNT
Kortrijk verdubbelt de voorsprong. Chevalier snijdt de grote rechthoek in en trapt de hobbelende bal hoog in het doel.

33'

Antwerp laat de gelijkmaker liggen. Na een ontzette hoekschop wordt de bal opnieuw voor doel gegooid. Oulare krijgt tijd om uit te halen, maar trapt overhaast naast het doel.

In
26'

Trainer De Boeck moet al vroeg in de wedstrijd een noodgedwongen wissel doorvoeren. Azouni verlaat geblesseerd het terrein, Verboom is zijn vervanger.

22'

Antwerp komt eens in de buurt van het Kortrijkse doel. Oulare pakt een afvallende bal op de volley, maar mikt zijn schot hoog in de tribune.

Doelpunt
20'

DOELPUNT
Nu is het wel raak voor de thuisploeg. Deze keer neemt Chevalier de rol van aangever op aan de rechterkant en aan de tweede paal treft Ouali raak na een slechte tussenkomst van de Antwerp-verdediging.

14'

Daar zijn de Kerels weer. Ajagun zet zich door op rechts en brengt de bal lag voor doel. Chevalier komt net te laat om af te werken.

13'

Kortrijk heeft de bovenhand in deze partij. Het probeert Antwerp op de eigen helft te drukken en houdt de bal goed in de ploeg.

7'

Debaty laat de bal ontglippen na een terugspeelbal, maar Perbet kan opnieuw niet profiteren. Hier komt Antwerp goed weg.

3'

Kortrijk deelt de eerste prik uit. D'Haene gooit de bal voor doel, waar Perbet aan de eerste paal net niet kan profiteren na mistasten van Debaty.

1'

AFTRAP
De bal rolt in Kortrijk. Spoelen de Kerels de uitschakeling in de beker van afgelopen week door met een overwinning tegen Antwerp?

0'

PREVIEW GLEN DE BOECK

0'

SELECTIE ANTWERP
Jezina, Van Damme, Borges, Sall, De Laet, Rodrigues, Pitroipa, Yatabaré, Haroun, Limbombe, Oulare, Debaty, Habran, Owusu, Batubinsika, Buta, Hairemans, Siani, Coryn. Geblesseerd: Arslanagic. Geschorst: Bolat.

0'

SELECTIE KV KORTRIJK
Bruzzese, Kumordzi, Makarenko, Kagelmacher, De Smet, Ajagun, Chevalier, Papazoglou, Stojanovic, Van Der Bruggen, Lepoint, Ivanof, Azouni, Galens, Verboom, Atal, Ouali, Kaminski, D'Haene, Perbet. Geblesseerd of ziek: Rougeaux, Rolland en Van Loo.

Wedstrijdstatistieken

KVK
ANT
6
Hoekschoppen
7

Huidige vorm

KVK
ANT
+
x
-
-
+
-
x
-
+
+

Laatste 10 wedstrijden

KVK
ANT
15
Doelpunten
17
0
Tweede gele kaarten
0
23
Gele kaarten
32
5
Gewonnen wedstrijden
6
2
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
0
12
Doelpunten tegen
11
3
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
0
Verloren
3

3

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
3
Verloren
0

Recente ontmoetingen