vrijdag 09.02.2018 20:30 #GNKZWA
Einde
(1-1)
93'

EINDE
Het zit erop! Een leuke tweede helft, met heel veel kansen, was bepalend in deze partij. Genk doet een goede zaak en klopt Zulte Waregem met 3-1!

Doelpunt
91'

DOELPUNT
De wedstrijd is beslist! Pozuelo snijdt goed naar binnen en knalt dan het leer, via de paal, staalhard binnen: 3-1! Genk heeft zijn schaapjes op het droge.

Gele kaart
In
In
Gele kaart
82'

Pozuelo zorgt voor gevaar met een scherpe voorzet. Ndongala komt net te laat aan de tweede paal om de bal in doel te verlengen. Nog een tiental minuten op de klok!

In
77'

Harbaoui krijgt toch wel bijzonder veel ruimte vandaag. Nu kan de Tunesische spits opnieuw draaien en schieten, maar gaat zijn schot net voorlangs.

Gele kaart
75'

Het wil niet lukken voor Zulte Waregem! Een kopbal van Derijck wordt opnieuw van de lijn gehaald. Nadien volgt een nieuwe voorzet, Harbaoui kan deze keer wél scoren, maar hij stond nipt buitenspel! Genk moet toch ook gaan opletten!

71'

Ndongala heeft er zin in vandaag. Hij krult het leer naar de verste hoek, Bossut kan in twee tijden klemmen. De 3-1 lijkt er aan te komen, maar de tegenprikken van Zulte Waregem zijn evenzeer gevaarlijk!

Gele kaart
In
67'

Op de lijn! Zulte Waregem prikt nog eens tegen na een actie van Olayinka en Hamalainen. Uiteindelijk valt de bal voor de voeten van Harbaoui, die trapt in het geharrewar door de benen van Vukovic, maar Aidoo tackelt het leer nog van de lijn. Heet standje daar!

In
63'

Ndongala zet twee Waregemse verdedigers in de wind en bedient dan knap Buffel. Die dribbelt zich makkelijk voorbij Hamalainen en heeft dan de hoek maar uit te kiezen. Hij probeert Bossut echter te dribbelen, talmt iets te lang en knalt vervolgens over doel. Wat een reuzekans!

61'

Genk gaat meteen op zoek naar een derde doelpunt. Via een goede aanval op rechts komt het leer bij Maehle. Hij kan voor doel echter geen ploegmaat vinden, waardoor de kans verkeken is.

Doelpunt
59'

DOELPUNT
Het doelpunt hing in de lucht en daar is het ook! Karelis, ditmaal als aangever, heeft een perfecte voorzet in huis vanop de linkerflank. Buffel is goed naar binnengeknepen en knalt aan de tweede paal de bal voorbij Bossut: 2-1!

58'

Seck zet met een prima doorsteekpass Ndongala alleen voor Bossut. Die lijkt te gaan scoren, maar wordt dan afgevlagd voor buitenspel. Millimeterwerk, maar correcte beslissing!

56'

Het gaat goed op en neer nu! Pozuelo zet Karelis alleen voor doel. De Griekse spits trapt te zwak en te centraal op Bossut. Plots komt er wat vuur in de partij!

54'

En ook Walsh zorgt voor gevaar. Hij kapt zich simpel voorbij Seck en probeert het dan met een lage schuiver. Opnieuw wordt Vukovic op de weg gevonden.

52'

Met een echte spitsenactie maakt Harbaoui er bijna 1-2 van! Hij neemt een voorzet vanop rechts goed aan, om vervolgens meteen te draaien en te schieten. Vukovic kan de knal nog wegboksen.

50'

Nog geen kansen te noteren na de koffiepauze. Genk lijkt het meest op zoek te gaan naar een tweede treffer, maar slaagt daar voorlopig nog niet in.

Gele kaart
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is zonet van start gegaan! Wie komt er het best uit de kleedkamer?

45'

RUST
We gaan rusten bij een billijke 1-1 stand. Genk had, via Karelis en Ndongala, nog twee goede kansen om terug op voorsprong te komen, maar in het spel was Zulte Waregem minstens de evenknie. De beslissing zal moeten vallen na de pauze.

Gele kaart
42'

De West-Vlamingen krijgen een vrije trap op een zeer interessante plek! Kaya schildert hem ook goed naar de winkelhaak, maar zijn krul heeft iets te weinig snelheid, waardoor Vukovic het leer toch kan klemmen.

39'

Op een snelle counter komt nieuwkomer Ndongala meteen in beeld. Bossut komt veel te ver uit zijn doel, waarna Ndongala uiteraard tracht te scoren. Hij trapt echter op de benen van de doelman. Hier zat toch meer in voor de Limburgers!

In
35'

Bij Genk voert Clement al een eerste wissel door. Samatta wordt naar de kant gehaald voor Ndongala. Allicht gaat het om een blessure, maar meer nieuws is er voorlopig nog niet.

Penalty
32'

DOELPUNT
Vukovic wacht heel lang om te duiken, maar Harbaoui geeft geen kick en knalt het leer losjes in de winkelhaak: 1-1!

31'

STRAFSCHOP
Penalty voor Zulte Waregem! Coopman bedient Bongonda, die is iets sneller op de bal dan Vukovic, waarna de doelman hem onderuit haalt!

28'

Ei zo na de 2-0! Een gemeten voorzet van Nastic vanop links valt perfect op het hoofd van Karelis. Die kopt het leer naar de hoek, maar Bossut heeft een geweldige save in huis. Knap werk van de Waregemse doelman!

25'

Zulte Waregem wil wel en heeft af en toe eens een knappe combinatie in petto, maar in de zone van de waarheid loopt het telkens fout. De laatste pass is niet goed genoeg, de Genkse defensie weet er wel raad mee.

20'

Kaya zet met een prima pass Bongonda voor doel. Nog voor hij kan afdrukken wordt hij echter opzij gezet door het stevige lijf van Aidoo. Daar had hij toch wat meer kunnen mee doen.

Doelpunt
17'

DOELPUNT
Marcq zet, met een slechte pass achteruit, Karelis alleen op weg naar Bossut. De doelman stopt nog de eerste poging van de spits, maar Karelis heeft nog de tijd om nog een tweede keer zijn kans te gaan en ditmaal gaat de bal wél tegen de touwen: 1-0!

14'

Wanneer krijgen we eens iets te zien wat op een kans lijkt? De inzet is aanwezig aan beide zijden, maar een opening in de defensies kan nog niet worden gevonden.

10'

We zijn een minuut of tien ver en we mogen toch stilaan spreken van een studieronde. Het is voorlopig vooral Zulte Waregem die het balbezit opeist, mede doordat de Genkse defensie al een paar keer balverlies leed.

5'

Ook Zulte Waregem steekt een eerste keer de neus aan het venster. Op een hoekschop wint Harbaoui het kopduel, maar hij kan zijn poging niet kadreren.

3'

De eerste goede combinatie komt van de thuisploeg. Pozuelo en Karelis zetten een prima één-tweetje op, waarna Pozuelo het leer subtiel binnendoor steekt. Karelis stond echter buitenspel en dus levert het verder niets op.

1'

AFTRAP
Racing Genk en Zulte Waregem trappen speeldag 26 op gang! De Limburgers willen hun plaats in de topzes verstevigen, maar Zulte Waregem is na Nieuwjaar een pak sterker geworden. Benieuwd wie het vanavond zal halen!

0'

PREVIEW PHILPPE CLEMENT & DRIES WOUTERS

0'

SELECTIE ZULTE WAREGEM
Bossut, Walsh, Derijck, Baudry, Hamalainen, Marcq, Doumbia, Coopman, Kaya, Harbaoui, Olayinka, Bostyn, Bansen, Bjordal, De Sart, De Mets, De Pauw, Bongonda, Saponjic, Leya Iseka. Geblesseerd: De fauw, Oldrup Jensen.

0'

SELECTIE KRC GENK
Vukovic, Coucke, Bastiaens, Nastic, Wouters, Dewaest, Karelis, Ingvartsen, Samatta, Colley, Seck, Malinovskyi, Buffel, Uronen, Schrijvers, Pozuelo, Maehle, Aidoo, Ndongala. Geblesseerd: Trossard, Heynen, Berge, Seigers. Ziek: Jackers, Brabec.

Wedstrijdstatistieken

GNK
ZWA
49
Balbezit
51
2
Hoekschoppen
9
25
Inworpen
21
4
Reddingen
3
3
Buitenspel
5
11
Fouten
13
6
Schoten op doel
5
8
Doelman uittrappen
3
2
Schoten naast doel
4
18
Vrije trappen
14

Huidige vorm

GNK
ZWA
+
-
-
-
+
+
x
+
+
x

Laatste 10 wedstrijden

GNK
ZWA
19
Doelpunten
22
0
Tweede gele kaarten
1
11
Gele kaarten
17
6
Gewonnen wedstrijden
3
2
Verloren wedstrijden
3
1
Rode kaarten
1
8
Doelpunten tegen
22
2
Gelijke spelen
4
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
19
Verloren
7

33

Gespeeld
Gelijk

7

Gewonnen
7
Verloren
19

Recente ontmoetingen