vrijdag 02.02.2018 20:30 #ANTWBE
Einde
(1-1)
In
94'

EINDE
Het zit erop! Waasland-Beveren komt winnen met 1-2 op Antwerp en doet een uitstekende zaak in de strijd voor de topzes.

Gele kaart
In
91'

Bolat moet nog een schot van Ampomah uit de hoek halen. De bezoekers hebben uiteraard alle tijd om de hoekschop te trappen.

89'

De tijd tikt verder in het voordeel van Waasland-Beveren. Er komen er zodadelijk drie minuten extra bij. Kan Antwerp nog iets forceren?

Gele kaart
In
85'

Nu is het Boljevic die een goede actie in huis heeft. Hij ziet vervolgens Mmae voor doel staan maar die trapt over en naast. Waasland-Beveren is toch de gevaarlijkste ploeg in de slotfase.

In
83'

Ampomah zet De Laet tot twee keer toe makkelijk in de wind. Hij legt opnieuw breed op Demir, maar die zijn schot wordt al snel afgeblokt.

80'

Ampomah heeft een goede versnelling in huis langs de linkerflank. Hij bedient Boljevic, die vervolgens opnieuw tracht voor te zetten op de mee gevolgde Ampomah, maar hij komt net te kort. Goede aanval van de bezoekers!

76'

Waasland-Beveren probeert de bal wat in eigen rangen te houden om zo het tempo zelf te kunnen bepalen. Het voetbalt zo ook een kansje bij elkaar. Demir legt slim achteruit, maar vindt voor doel geen ploegmaat. Nog een kwartier op de klok!

72'

Het moet gebeuren vanop stilstaande fases nu bij Antwerp. Hairemans zet zich achter een rechtstreekse vrije trap, maar zijn vizier staat voorlopig nog niet op scherp.

Gele kaart
70'

Ook al heeft Antwerp wat meer aanvallend geweld het veld op gegooid, Waasland-Beveren houdt de boel nu toch goed gesloten. Het laatste kwartier komen de troepen van Bölöni nog moeilijk aan kansen.

In
68'

Ook Haroun mag nu gaan rusten. Hairemans mag zich de resterende 25 minuten nog een keer bewijzen. Misschien kan zijn traptechniek het verschil nog maken voor de thuisploeg.

In
62'

Bölöni grijpt in en haalt Limbombe naar de kant. Zijn vervanger heet Ivo Rodrigues. Kan hij het tij keren voor de thuisploeg?

59'

Antwerp krijgt een vrije trap vanop een interessante positie. Pitroipa trapt het leer over de muur, maar ook te zwak in de handen van Roef.

55'

Aan de overkant probeert Ampomah het eens met een schotje vanop afstand. Bolat kan makkelijk klemmen.

53'

Ook Oulare krijgt nu een prima kopkans. Roef zit op tijd in de hoek en houdt de gelijkmaker uit doel. Antwerp wil het tij snel trachten te keren!

Gele kaart
52'

Antwerp wil niet al te veel tijd verliezen en gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker! Camacho moet een voorzet van Van Damme in hoekschop verwerken. Daarop staat Owusu helemaal alleen, maar hij kopt te zwak in de handen van Roef.

Penalty
49'

DOELPUNT
Thelin doet het, net als bij zijn vorige strafschoppen, uitstekend. Hij kijkt goed naar Bolat en stuurt de doelman de verkeerde kant uit: 1-2! Komt Antwerp dit nog te boven?

Gele kaart
48'

STRAFSCHOP
Penalty voor Waasland-Beveren! Yatabaré gaat in de fout, waarna Bolat Boljevic moet neerhalen in de zestien! Komt Waasland-Beveren op voorsprong?

Doelpunt
47'

Pitroipa heeft heel wat schijnbewegingen in petto en zet hard voor. Roef ziet er alweer niet goed uit en kan het leer niet klemmen. De bezoekende verdediging trapt de bal in paniek weg.

Gele kaart
45'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is ingezet! Wie zorgt er voor de nieuwe voorsprong? Voorlopig zijn er trouwens nog geen wissels te bespeuren.

45'

RUST
We gaan rusten bij een gelijke stand. Antwerp was de betere ploeg en kwam dicht bij de 2-0. Boljevic miste de kans op de gelijkmaker, maar dankzij Angban werd het toch nog 1-1.

45'

DOELPUNT
Net voor affluiten komt Waasland-Beveren alsnog op gelijke hoogte! Na een afgeweerde vrije trap komt het leer voor de voeten van Jans. Die schildert zijn voorzet richting de tweede paal waar Angban plots alleen staat, al dan niet in buitenspelpositie. Hij twijfelt niet en legt de bal door de benen van Bolat in doel: 1-1!

44'

De eerste gele kaart van de partij is voor Haroun! Hij komt veel te driest in duel en wordt terecht geboekt!

42'

Reuzekans voor Boljevic, de enige gevaarlijke man van de bezoekers! Yatabaré verliest knullig de bal, waarna Boljevic op Bolat kan afstormen. Oog in oog met de doelman plaats hij het leer rakelings naast. Ei zo na de gelijkmaker, net voor de rust!

37'

Nog een kleine tien minuten tot de rust! Antwerp verdient stilaan een tweede treffer, maar die blijft nog uit. Houdt Waasland-Beveren nog even vol tot aan het rustsignaal?

32'

Ei zo na de 2-0! Pitroipa dropt een vrije trap in het pak, waar Van Damme Haroun kan bedienen. Zijn kopbal gaat net naast de kooi van Roef voorlangs.

29'

Daar is Antwerp weer! Limbombe heeft iets moois in gedachten viseert de verste hoek. Ditmaal zit Roef er met één hand wél goed bij!

26'

Antwerp krijgt al zijn vijfde hoekschop van de partij. Ditmaal trapt Oulare half naast de bal, waarna Waasland-Beveren snel kan counteren. Boljevic is sneller dan zijn tegenstrever en kan vanop rechts op doel afstormen. Zijn schot gaat voorlangs. Het spel gaat over en weer voorlopig, maar Antwerp is toch wel de betere ploeg!

23'

Dan toch een eerste baltoets voor Bolat. Op een vrije trap vanop de linkerflank torent de doelman boven iedereen uit en kan hij het leer makkelijk klemmen.

Doelpunt
18'

DOELPUNT
En daar is de 1-0! Limbombe bedient Oulare, die van net buiten de zestien hard uithaalt. Roef is verrast en komt te laat, waarna hij de bal tegen de netten ziet vliegen. Waasland-Beveren op achtervolgen aangewezen!

16'

Aan de overkant gaat Boljevic eens zijn kans. De rechtsvoor kan zijn schot echter niet kadreren. Bolat moet voorlopig nog niet in actie treden.

14'

Opnieuw een hoekschop voor Antwerp! Ditmaal kan Oulare wél goed op doel koppen. Thelin kan zowaar het leer iets voor de lijn keren. Daar komt Waasland-Beveren goed weg!

12'

Op een hoekschop voor het stamnummer één gaan Oulare en Yatabaré samen naar de bal. Ze hinderen elkaar daarbij wat, waardoor een echte goede kopbal uitblijft.

10'

Antwerp trekt toch langzaam maar zeker het laken naar zich toe. Dat levert ook een eerste grote mogelijkheid op. Pitroipa wurmt zich door de Waaslandse verdediging en speelt vervolgens Owusu aan. Die raakt het leer helemaal verkeerd nog voor hij kan afdrukken.

6'

Antwerp krijgt de eerste hoekschop van de wedstrijd. De torens van de thuisploeg kunnen echter niet bereikt worden, waardoor het gevaar al snel geweken is.

4'

De eerste leuke aanval komt van de bezoekers. Uiteindelijk is het Demir die kan voorzetten, maar zijn pass is niet accuraat genoeg.

1'

AFTRAP
Antwerp en Waasland-Beveren trappen speeldag 25 op gang! De bezoekers moeten het doen zonder de vertrokken Seck en Morioka. Bij Antwerp zit Siani nog op de bank. De Laet is voor het eerst terug op zijn Bosuil!

Wedstrijdstatistieken

ANT
WBE
55
Balbezit
45
11
Hoekschoppen
2
27
Inworpen
29
2
Reddingen
6
1
Buitenspel
0
20
Fouten
23
7
Schoten op doel
4
12
Doelman uittrappen
9
4
Schoten naast doel
7
23
Vrije trappen
21

Huidige vorm

ANT
WBE
-
-
-
-
-
+
+
x
x
x

Laatste 10 wedstrijden

ANT
WBE
14
Doelpunten
17
0
Tweede gele kaarten
2
29
Gele kaarten
21
5
Gewonnen wedstrijden
4
3
Verloren wedstrijden
5
1
Rode kaarten
1
15
Doelpunten tegen
24
2
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
0
Verloren
1

1

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
1
Verloren
0

Recente ontmoetingen