94'

EINDE
Standard drong in het slot van de partij nog even aan, maar Delferière fluit voor het einde van de wedstrijd. Standard en Anderlecht delen de punten na een spektakelrijk 3-3 gelijkspel.

Gele kaart
90'

De Clasico duurt nog drie minuten extra.

89'

Nog maar eens zorgt een hoekschop voor paniek bij Anderlecht. Djenepo, zonet nog ingevallen, ziet zijn schot afgeblokt op een verdediger.

In
86'

Ganvoula krijgt dé kans om Anderlecht naar de winst te brengen. Hij mag helemaal vrij inkoppen, maar hij besluit te centraal op Ochoa.

84'

Amuzu is duidelijk gebrand om zich te laten zien. De jonge flankspits schiet in zijn jeugdig enthousiasme op doel, maar zijn poging is een oprapertje voor Ochoa.

In
83'

Sa Pinto gooit Carlinhos in de strijd. De wedstrijd van Marin is afgelopen.

In
In
79'

Intussen ligt Kums met een blessure tegen de grasmat. Dat geeft Vanhaezebrouck de gelegenheid om een dubbele wissel uit te voeren: Gerkens en Trebel worden vervangen door Amuzu en Ganvoula.

77'

De intensiteit van deze Clasico blijft indrukwekkend. Standard dwingt een hoekschop af, waarna Anderlecht snel tegenprikt. Het spel gaat voortdurend op en neer.

74'

Ochoa moet nog eens in actie komen. Een vrije trap van Trebel vindt geen ploegmaat. Ochoa vangt de bal zonder problemen op.

72'

Het is voorlopig niet de avond van Emond. De spits schiet nogmaals op doel. Ditmaal brengt Dendoncker redding met het hoofd.

70'

Bij Anderlecht knijpen ze de billen dicht als er een hoekschop aankomt. Sa pikt een corner op en zet voor tot bij Emond. De aanvaller knikt naast.

67'

Emond onderneemt nog maar eens een doelpoging. Hij devieert een voorzet meteen op doel, maar Sels gaat goed plat.

Gele kaart
66'

Het gaat er stevig aan toe. Trebel kegelt Marin onderuit: geel voor de ex-Luikenaar.

65'

Sclessin laat zich opnieuw horen. Cop waagt zijn kans met een omhaal. Zijn poging eindigt uiteindelijk enkele meters naast.

Doelpunt
63'

DOELPUNT
En Standard scoort nu toch de gelijkmaker! Bij Anderlecht krijgen ze een hoekschop opnieuw niet goed verwerkt. Uiteindelijk belandt de bal tot bij Luyindama, die zijn tweede van de avond binnen legt.

62'

De thuisploeg is na het afgekeurde doelpunt helemaal wakker. Emond kopt aan de eerste paal, maar via het been van Josué Sa gaat de bal in hoekschop.

Gele kaart
58'

Standard scoort de gelijkmaker, maar het feestje gaat niet door. Het schot van Sa wordt eerst nog afgeblokt, maar in de herneming treft Cimirot wel raak. Cop stond echter buitenspel en hinderde Sels waardoor het doelpunt alsnog wordt afgekeurd.

55'

Trebel rukt zich los van zijn bewaker. Zijn afstandsschot is nadien wel geen probleem voor Ochoa.

54'

Plots krijgt Mpoku veel ruimte op de linkerflank. Hij legt achteruit tot bij Emond, maar zijn schot wordt afgeblokt. In de herneming jaagt Marin de bal hoog over.

48'

Het eerste kansje van de tweede helft is voor Standard. Emond kan echter te weinig kracht zetten achter zijn kopbal.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Anderlecht brengt de tweede helft op gang. Krijgen we opnieuw een spektakelstuk te zien?

45'

RUST
Delferière maakt een einde aan de vermakelijke eerste helft. Anderlecht leidt met 2-3 na drie doelpunten van Hanni.

Doelpunt
44'

DOELPUNT
En daar is Hanni opnieuw! De terugspeelbal van Fai is veel te kort. Ochoa twijfelt te lang om uit te komen waardoor Hanni eerder op de bal is. Hij omspeelt de doelman en legt zijn derde doelpunt in een leeg doel binnen: 2-3!

Doelpunt
41'

DOELPUNT
Uit het niets zorgt opnieuw Hanni voor de gelijkmaker. Hij neemt een lange bal prima mee, wurmt zich voorbij Laifis en trapt de bal overhoeks binnen: 2-2.

36'

Standard is heer en meester. Emond krijgt een prima kopkans, maar zijn kopbal gaat een half metertje naast. Anderlecht ontsnapt opnieuw.

35'

Mpoku knalt de bal richting de verste hoek. Sels strekt zich helemaal uit en duwt het schot over de deklat.

34'

Spajic legt Mpoku neer vlak voor het strafschopgebied. Dit zou een kolfje naar de hand van Mpoku moeten zijn.

30'

Marin staat aan het kanon op een voorzet van Sa. Het schot van Marin wijkt nog af op Kums en vliegt in hoekschop.

28'

Anderlecht blijft niet bij de pakken zitten na het tegendoelpunt. Voorlopig geraken de bezoekers wel niet in de buurt van Ochoa.

Doelpunt
24'

DOELPUNT
Standard staat opnieuw op voorsprong met een prachtig doelpunt. Een hoekschop geraakt niet weg bij Anderlecht. Plots schudt Luyindama een knappe omhaal uit zijn sloffen en laat hij Sels kansloos achter.

21'

Aan de overkant is Hanni wederom het eindstation van een voorzet. Ditmaal knalt hij de bal enkele meters over en naast.

20'

Sels redt de meubelen voor Anderlecht. Een voorzet belandt tot bij Emond. De spits besluit in één tijd op doel, maar Sels redt met een knappe voetreflex.

18'

Hanni lepelt de bal over de verdediging. Appiah infiltreert in het strafschopgebied, maar de rechtsachter nam de bal met de hand mee. Het evenwicht in de wedstrijd is opnieuw helemaal terug.

Doelpunt
14'

DOELPUNT
Anderlecht hangt de bordjes gelijk via Hanni. Kums opent perfect op Appiah. De rechtsachter zet prima voor tot bij Hanni, die de voorzet tegen de touwen duwt.

13'

Dendoncker is sneller op de bal dan Cop. Sclessin schreeuwt om een strafschop, maar Delferière laat terecht begaan.

12'

Met een knappe omhaal brengt Marin de bal gevaar voor doel. Emond kan net niet bij de voorzet. Standard neemt de overhand in de wedstrijd.

10'

De vroege tegentreffer is een mokerslag voor de troepen van Vanhaezebrouck. Anderlecht geraakt voorlopig niet in haar spel.

6'

DOELPUNT
Het eerste doelgevaar levert meteen een doelpunt op voor Standard. Emond kopt een hoekschop door richting de tweede paal. Daar duikt Sa helemaal alleen op en de spits duwt de bal van dichtbij binnen.

4'

Naast het veld hebben de supporters al voor redelijk wat spektakel gezorgd. Op het veld blijft het voorlopig nog zoeken en tasten.

Doelpunt
1'

AFTRAP
De bal rolt in Sclessin. Standard heeft de Clasico op gang gebracht.

Head to Head

Gewonnen
19
Verloren
16

43

Gespeeld
Gelijk

8

Gewonnen
16
Verloren
19

Recente ontmoetingen