woensdag 24.01.2018 20:30 #EUPCHA
Einde
(1-0)
93'

EINDE
Het zit erop! Charleroi verliest bij Eupen! Daardoor is KV Mechelen de nieuwe rode lantaarn...

92'

Charleroi krijgt nog maar eens een hoekschop. Penneteau stormt mee naar voor ditmaal. Boterberg fluit voor een duwfout, dus ook deze kans is verkeken.

90'

We krijgen er zodadelijk drie minuten extra tijd bij! Houdt Eupen stand?

In
In
89'

Lukebakio probeert het nog eens met een hard afstandsschot, Van Crombrugge duikt opnieuw goed naar de hoek. Hij houdt zijn netten droog vandaag!

87'

Bij de thuisaanhang is het feestje stilletjes aan ingezet. Het ziet er naar uit dat Eupen de drie punten thuishoudt tegen Charleroi en wegloopt van de laatste plaats.

84'

Bij Charleroi eisen ze een strafschop! Blondelle trapt een voorzet tegen zijn eigen arm, maar scheidsrechter Boterberg gaat er niet op in.

In
In
In
Gele kaart
81'

Aan de overkant nog eens zo'n snelle tegenaanval... Ocansey kan op doel afstormen en trapt hard op doel. Penneteau voorkomt de 0-2 met de vuisten!

80'

Saglik, die een goede traptechniek heeft, geeft een prima pass op Lukebakio, die zo voor Van Crombrugge komt te staan. De controle is echter niet goed, waardoor de doelman makkelijk kan ingrijpen.

78'

N'Ganga heeft al een eigen doelpunt op zijn naam, maar nu probeert hij toch ook te scoren voor zijn eigen team. Hij tracht Van Crombrugge te lobben, maar de doelman kan nog net over doel tikken.

74'

Eupen kan bijna de 0-2 scoren vanuit hoekschop. Koné klimt hoog, maar kopt compleet naast de bal. Kans verkeken om de partij lam te leggen!

72'

Grange probeert het nog eens met een individuele actie. Hij zet nadien gevaarlijk voor, maar opnieuw is daar Van Crombrugge.

In
69'

Mazzu moet iets proberen en voert ook meteen een tweede wissel door. De onzichtbare Benavente wordt naar de kant gehaald voor Lukebakio. Kan hij nog iets forceren in de laatste twintig minuten?

67'

Nieuwe kans voor Eupen, dat stilaan terug in de wedstrijd komt! Martos verkijkt zich op een hoge bal, Raspentino viseert de verste hoek, maar schiet voorlangs. Charleroi moet toch ook gaan opletten...

66'

Tijd om te wisselen, denkt Mazzu. Hij haalt Ilaimaharitra naar de kant voor Saglik.

In
64'

Eupen komt nog eens opzetten vanop de rechterflank. Tirpan heeft een goede voorzet in huis, de kopbal van Ocansey die erop volgt gaat voorlangs. In de daaropvolgende fase knalt Lazare net naast. Bijna was de partij helemaal beslist.

60'

We zijn intussen een uur ver en de tijd tikt verder in het voordeel van de thuisploeg. Charleroi kon al een paar goede kansen bij elkaar voetballen, maar het mist de efficiëntie voor doel vandaag.

55'

Daar is Charleroi weer! Rezaei houdt zijn tegenstrever af en legt vervolgens slim achteruit. Fall kraakt zijn schot en schiet voorlangs. Die heeft toch al wat kansen gekregen intussen.

53'

Eupen toont veel inzet en wilskracht, maar het wordt toch teruggedrongen op de eigen helft. Het zal kwestie zijn van stand te houden achterin en te profiteren van de één of andere tegenaanval.

49'

Bijna de gelijkmaker! Na een vrije trap kan Fall, voor de tweede maal al vanavond, ongehinderd op doel koppen. Zijn kopbal strandt op het dak van het doel. Eupen komt met de schrik vrij.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Charleroi heeft iets goed te maken en zal dat moeten doen in deze tweede helft. De vraag is: slaagt het daarin tegen Eupen?

45'

RUST
Meteen ook het laatste wapenfeit uit de eerste helft! Charleroi nam wel de bovenhand, maar kijkt toch tegen een achterstand aan: 1-0!

Own Goal
44'

DOELPUNT
Net voor de rust komt Eupen op voorsprong! Koné legt goed breed op Ocansey, maar het is N'Ganga die het leer in eigen doel verwerkt: 1-0!

43'

Toch nog eens Eupen, dat wat was stilgevallen. Een goede combinatie leidt tot een schietkans voor Raspentino. Dessoleil kan nog net afblokken.

40'

Nieuwe reuzekans voor de Zebra's! Rezaei draait goed weg en komt zo oog in oog te staan met Van Crombrugge. Het is de doelman die het duel wint, met een geweldige save. Hij houdt Eupen voorlopig goed in de wedstrijd!

37'

Nog een kleine tien minuten tot de rust! Grange komt nog twee maal opzetten, maar telkens is het net niet. Charleroi verdient toch stilaan een doelpunt.

Gele kaart
34'

Charleroi komt opzetten! Via Rezaei en Benavente komt Fall in een goede schietpositie te staan, maar hij trapt half naast de bal. Hier zat meer in voor de bezoekers!

31'

Eupen komt goed weg bij nieuw gevaar via Grange! Hij krult een rechtstreekse vrije trap richting de winkelhaak, maar uiteindelijk gaat het leer net naast. Sommige supporters zagen er al een doelpunt in, want de netten trilden zowaar!

29'

Charleroi krijgt opnieuw een hoekschop. Grange schildert het leer op het hoofd van Rezaei, maar hij kan zijn kopbal niet kadreren.

Gele kaart
25'

Koné is de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. Ondanks wat duwen en trekken in de zestien, blijft de spits in balbezit en uiteindelijk kan hij ook nog op doel besluiten. Penneteau heeft nog een goede armreflex in huis om de 1-0 te verhinderen!

22'

We zijn halfweg de eerste helft intussen. Voorlopig is er nog niet veel te merken van het verschil in ranking in het klassement.

19'

Grange laat zich toch wel opmerken in zijn eerste wedstrijd. Ditmaal neemt hij een vrije trap voor zijn rekening, Van Crombrugge kan wegboksen met de beide vuisten.

16'

Charleroi neemt toch stilaan de bovenhand in het spel. De Carolo's versieren ook nog twee hoekschoppen, maar deze keer leveren die minder gevaar op.

13'

Ook Eupen krijgt meteen een reuzekans! Ocansey zet geweldig voor vanop de linkerflank, Koné moet enkel nog binnentikken, maar hij slaagt er in om het leer nog over doel te krijgen. Twee goede kansen op enkele minuten tijd!

10'

Ei zo na de 0-1! Op de eerste hoekschop van de wedstrijd kan Fall ongedekt op doel koppen. Doelman Van Crombrugge heeft een prima reflex in huis en kan het leer nog net uit doel houden.

8'

Goede actie op links vanwege nieuwkomer Grange. Hij zet ook gevaarlijk voor doel, maar de Eupense verdediging kan wegwerken.

7'

Het is voorlopig toch nog wat aftasten bij beide ploegen. Eupen laat wel zien dat het maar al te graag van die laatste plaats af wil, maar tegen de nummer 2 van het klassement is dat niet bepaald een sinecure.

4'

Het veld ligt er niet echt denderend bij aan de Kehrweg. Benieuwd of Eupen hier het meeste voordeel uit zal halen. In de openingsfase toont het alvast veel lef.

1'

AFTRAP
Eupen en Charleroi zijn er aan begonnen! Geeft Eupen na vanavond de rode lantaarn door aan KV Mechelen of blijft Charleroi bevestigen?

0'

VOORAF
Bij Eupen komen Nils Schouterden (na schorsing) en Mickaël Tirpan (na blessure) terug in de kern. Nieuwkomer Rémi Mulumba is nog niet speelgerechtigd. BIj Charleroi komen Javier Martos en Chris Bedia terug in de kern.

Head to Head

Gewonnen
4
Verloren
4

9

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
4
Verloren
4

Recente ontmoetingen