zondag 21.01.2018 20:00 #GNTLOK
Einde
(1-0)
93'

EINDE
De partij zit erop! Gent wint de Oostvlaamse derby van Lokeren makkelijk met 3-0, en doet alweer een goede zaak in het klassement!

91'

Yaremchuk wil er graag nog 4-0 van maken, maar ditmaal is hij net niet efficiënt genoeg.

Doelpunt
86'

DOELPUNT
Chakvetadze zorgt ook nog voor de 3-0! Janga, de andere invaller, gaf de assist, waarna het 18-jarige talent makkelijk zijn tegenstrever in de wind zette en lekker afwerkte. Knappe goal!

In
81'

Gezien Lokeren er maar niet door geraakt, probeert Terki het dan maar eens vanop afstand. Zijn schot mist echter de juiste richting...

In
In
75'

Peter Maes heeft intussen ook Benchaib en Hupperts in de strijd gegooid, maar de tijd tikt in het voordeel van AA Gent!

70'

Bij Lokeren komt Tom De Sutter de zwakke Söder vervangen. Die was allesbehalve trefzeker vandaag... Nog twintig minuten op de klok!

In
Gele kaart
67'

Lokeren krijgt een vrije trap van net buiten de zestien. Michel tracht het leer door de muur te trappen, maar de bal blijft hangen, waardoor Kalinic makkelijk kan klemmen.

Doelpunt
63'

DOELPUNT
De wedstrijd is gespeeld! Kubo zet zich door en tracht de bal voor doel te brengen, maar Verhulst zit er eerst nog goed tussen. In de herneming legt Andrijasevic slim achteruit op Yaremchuk, die koelbloedig de 2-0 tegen de netten werkt!

Gele kaart
59'

Lokeren komt nog maar weinig in het stuk voor, maar komt nu toch nog eens tot aan de overkant. Michel zet goed voor tot bij Söder, maar die verkwanselt alweer de kans.

Gele kaart
54'

Gent krijgt een vrije trap, vanop de punt van de zestien meter. Kubo zoekt de korte hoek, maar Verhulst is paraat!

49'

Ook in de tweede helft is er nog niet al te veel te beleven. Het is alweer Yaremchuk die zijn kans waagt, maar de aanvaller ziet zijn poging over en naast vliegen.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is op gang getrapt! Kan Lokeren nog iets doen aan de achterstand of is de partij al gespeeld? Bij Gent is trouwens ook Dejaeghere licht geblesseerd in de kleedkamer gebleven. Zijn vervanger is Andrija?evic.

45'

RUST
Meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft. AA Gent gaat de rust in met een 1-0 voorsprong tegen Lokeren!

Doelpunt
44'

DOELPUNT
Net voor de rust komt Gent nog op voorsprong! Invaller Chakvetadze zet een goede actie op, waarna ze bij Lokeren het leer niet goed wegkrijgen. Uiteindelijk valt de bal voor de voeten van Yaremchuk, die, via het lichaam van Filipovic, de 1-0 binnenknalt!

In
41'

Bij AA Gent moet nieuwkomer Christiansen al meteen naar de kant. Hij heeft een blessure opgelopen, wellicht een verrekking. Pech voor de Buffalo's, die al een waslijst aan geblesseerden hadden voor de wedstrijd.

37'

Lokeren krijgt een vrije trap vanop een zeer interessante plek! Het is Michel die de verantwoordelijkheid neemt, maar hij trapt, via de muur, voorlangs. De daaropvolgende hoekschop levert alweer niets op.

34'

Nog een tiental minuten tot de rust! Valt er nog een doelpunt uit de lucht of gaan we straks de kleedkamer in zonder goals?

29'

Toch nog eens een kans voor de thuisploeg! Dejaeghere, die een goede wedstrijd speelt, zet voor vanop links op de knikker van Yaremchuk. Verhulst kan zijn kopbal net van onder de lat duwen.

25'

Weinig te beleven in het jongste kwartier. Gent probeert wel, maar vindt geen openingen in de afweer van de bezoekers. Bovendien voetballen de Buffalo's te traag om echt te verrassen.

20'

Na een indirecte vrije trap voor AA Gent klimt Bronn boven de rest uit. Zijn kopbal gaat voorlangs. We zijn bijna halfweg de eerste helft inmiddels!

18'

De kansen blijven voorlopig terug even uit nu. Veel middenveldspel, maar het gaat wel goed over en weer. Lokeren voetbalt aardig mee tot nu toe!

13'

Gent is wakkergeschoten door de kansen van de bezoekers. Dejaeghere legt slim breed met het hoofd op Yaremchuk. Die kan er net niet genoeg bij, waarna Verhulst gepast kan tussenkomen.

11'

Aan de overkant snijdt Dejaeghere scherp naar binnen om vervolgens hard op de doel te trappen. Verhulst kan makkelijk klemmen.

8'

Opnieuw Lokeren! Ditmaal is het De Ridder die de Gentse zestien mag instormen. Hij talmt echter veel te lang met de bal aan de voet en loopt zich vast op de verdediging. Lokeren doet zichzelf de das om door de 2 grote kansen niet af te maken!

7'

De eerste grote kans is voor de bezoekers! Lokeren zet een prima aanval op met een knappe driehoek, waardoor Söder alleen voor Kalinic komt te staan. De aanvaller knalt echter onbegrijpelijk over.

6'

Sylla wordt, net buiten de zestien, helemaal niet aangevallen en krijgt alle tijd en ruimte om aan te leggen. De Gentse aanvaller mist echter helemaal zijn schot en ziet zijn poging meters naast gaan.

4'

Gent eist het balbezit op in de openingsfase. Het kon daaruit ook al een hoekschop versieren, maar veel gevaar leverde dat nog niet op. Lokeren zet een stevig blok om een vroege achterstand te vermijden.

1'

AFTRAP
AA Gent en Sporting Lokeren sluiten speeldag 22 af! Gaan de Buffalo's verder op hun elan, of komt Lokeren in de derby stokken in de wielen steken?

Wedstrijdstatistieken

GNT
LOK
53
Balbezit
47
6
Hoekschoppen
5
17
Inworpen
22
3
Reddingen
4
13
Fouten
11
7
Schoten op doel
3
8
Doelman uittrappen
15
10
Schoten naast doel
4
11
Vrije trappen
13

Huidige vorm

GNT
LOK
x
+
+
+
-
-
+
x
+
x

Laatste 10 wedstrijden

GNT
LOK
11
Doelpunten
11
1
Tweede gele kaarten
0
15
Gele kaarten
12
3
Gewonnen wedstrijden
2
6
Verloren wedstrijden
8
0
Rode kaarten
0
14
Doelpunten tegen
21
1
Gelijke spelen
0
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
18
Verloren
6

33

Gespeeld
Gelijk

9

Gewonnen
6
Verloren
18

Recente ontmoetingen