dinsdag 26.12.2017 14:30 #EUPWBE
Einde
(0-0)
94'

EINDE
Scheidsrechter Laforge fluit de wedstrijd af. Waasland-Beveren kwam niet meer in de buurt van Van Crombrugge. Het doelpunt van Raspentino bezorgt Eupen drie belangrijke punten.

Gele kaart
90'

Er komen drie minuten bij.

Doelpunt
88'

DOELPUNT
Met nog twee minuten te spelen komt Eupen op voorsprong. Het schot van Loties wordt afgeblokt, maar de bal valt wel perfect voor Raspentino. De spits duwt de bal in de korte hoek binnen.

84'

De tijd begint stilaan te dringen voor beide ploegen. Eupen ondervindt voorlopig weinig last van de rode kaart voor Schouterden.

In
In
81'

Garcia draait een vrije trap richting de bovenhoek. Zijn schot is een meter te hoog gemikt.

78'

RODE KAART
Dierckx gaat neer in duel met Schouterden, maar er lijkt niets aan de hand. Toch duwt Laforge een gele kaart onder de neus van Schouterden, die daardoor met twee keer geel moet vertrekken.

Tweede gele kaart
76'

Van Crombrugge moet opnieuw alle zeilen bijzetten. Cools trapt een voorzet in één tijd richting de korte hoek, maar de doelman brengt uitstekend redding met de voet.

75'

Dierckx wordt prima in het straatje gestuurd. Hij stormt het strafschopgebied in, maar Van Crombrugge duikt uitstekend in zijn voeten en voorkomt het gevaar.

In
73'

Ook de wedstrijd van Morioka zit erop. De Schutter komt hem aflossen.

Gele kaart
In
71'

Van Rumst ziet dat zijn ploeg amper in de buurt van Van Crombrugge geraakt. Hij brengt Dierckx in de plaats van Ampomah.

Gele kaart
69'

Schouterden schoffelt zijn tegenstander onderuit. Het levert de linksachter een gele kaart op.

67'

Daar is Eupen opnieuw. Raspentino legt opzij tot bij Leye, maar de spits botst op het been van Jans.

66'

Garcia hoopt de Beverse defensie te verrassen met een snelle vrije trap. Ocansey glijdt op het moment van de waarheid echter onderuit.

63'

Lazare ontdoet zich van Seck en mikt zijn schot richting de korte hoek. De bal gaat rakelings naast.

In
59'

De wedstrijd van Tirpan wordt vroegtijdig beëindigd door een blessure. Raspentino komt hem vervangen.

56'

De daaropvolgende vrijschop is een kolfje naar de hand van Morioka. De Japanner plaatst zijn schot richting de vrije hoek, maar het schot ketst tegen de paal. Pech voor Waasland-Beveren.

Gele kaart
Gele kaart
55'

Blondelle komt stevig ingegleden bij Ampomah. Het levert de verdediger een gele kaart op. Ook Lazare vliegt op de bon na zijn hevig protest.

50'

Eupen trekt haar elan van de slotfase van de eerste helft door. De thuisploeg neemt het initiatief, maar dat leidt niet tot grote doelkansen.

Gele kaart
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
We gaan rusten na een eerste helft zonder doelpunten. Er waren nochtans kansen om te scoren, maar onder meer de deklat stond in de weg van een doelpunt.

45'

In de toegevoegde tijd van de eerste helft komen de bezoekers nog eens opzetten. Cools mikt zijn kopbal enkele meters naast het doel.

Gele kaart
43'

Bij Waasland-Beveren laat iedereen een hoekschop zomaar doorgaan. Blondelle kan bijna profiteren aan de tweede paal, maar ook de verdediger wordt verrast door het matige verdedigen.

42'

De bal botst uitnodigend voor Garcia. De Spanjaard haalt de trekker meteen over. Zijn schot zeilt een metertje over de kruising.

40'

Eupen loopt vaak over van de goede intenties, maar te vaak laat de uitvoering te wensen over. Tirpan illustreert met een voorzet die over de achterlijn waait.

38'

Tirpan zet laag voor richting Leye. De spits kan net niet bij de bal. Ook in de tweede zone belandt het leer niet tot bij Ocansey.

36'

Thelin laat zijn ongenoegen blijken na een slechte voorzet van Boljevic. De aanval zag er veelbelovend uit, maar de laatste pass was (opnieuw) niet op maat.

33'

De daaropvolgende vrije trap levert bijna de openingsgoal op. Valiente komt prima inlopen, maar zijn kopbal spat uiteen tegen de deklat.

Gele kaart
32'

De eerste gele kaart komt op naam van Caufriez. De verdediger van Waasland-Beveren ging te stevig in de tackle bij Leye.

31'

Thelin neemt een voorzet meteen op de slof. Zijn halve volley strandt enkele meters naast het doel van Van Crombrugge.

28'

Ampomah zet Van Crombrugge nu toch eens aan het werk. Zijn gekraakt schot vormt echter geen probleem voor de Eupense doelman.

27'

Schouterden wurmt zich voorbij Jans. Zijn voorzet is vervolgens niet op maat voor Leye. De laatste doelpoging dateert inmiddels van bijna een kwartier geleden.

25'

Het veld lag er al voor de wedstrijd slecht bij en dat betert naarmate de wedstrijd vordert uiteraard niet. Goed voetbal wordt daardoor niet altijd mogelijk gemaakt.

22'

Valiente glijdt weg op het moment dat Thelin zijn dribbel inzet. Gelukkig voor de verdediger krijgt hij de bal toch nog tegen zijn lichaam, want anders had Thelin de vrije baan richting doel.

15'

Van Crombrugge heeft te veel tijd nodig om een terugspeelbal te verwerken. Gelukkig voor de doelman kan Thelin het foutje niet afstraffen.

14'

Roef redt de meubelen voor Waasland-Beveren. Loties krijgt zijn voet tegen een hoekschop, maar Roef duwt de bal van dichtbij over zijn deklat.

11'

Morioka lift de bal tot bij Boljevic, die helemaal alleen voor Van Crombrugge staat. De flankspits jaagt de bal echter onbesuisd over. Dit was de beste kans van de wedstrijd tot nu toe.

10'

De thuisploeg drukt Waasland-Beveren achteruit. Het dwingt twee hoekschoppen op rij af, maar de corners leveren geen gevaar op.

8'

Leye legt goed af tot bij Garcia. De Spanjaard kan trappen, maar legt toch nog opzij tot bij Ocansey. Uiteindelijk sterft de aanval een stille dood.

4'

Beide ploegen maken er een leuk wedstrijdbegin van. Leye zet voor tot bij Ocansey, maar hij krijgt de bal niet binnen het doelkader.

1'

Thelin vat de koe meteen bij de horens. Zijn eerste schot gaat wel ruim voorlangs.

1'

AFTRAP
De kerstkalkoen is (hopelijk) verteerd. De partij is van start gegaan.

0'

SELECTIE WAASLAND-BEVEREN
Roef, Demir, Camacho, Caufriez, Jans, Seck, COols, Ampomah, Morioka, Dierckx, Thelin, De Schutter, Buatu, Goblet, Nys, Myny, Janssens, Boljevic, Schryvers, Ndiaye. Geblesseerd: Moren. Geschorst: Angban.

0'

SELECTIE EUPEN
Van Crombrugge, Tirpan, Lotiès, Valiente, Blondelle, Schouterden, Lazare, Luis Garcia, Ocansey, Leye, Raspentino, Niasse, Nurudeen, Aw, Castro Montes, Diagne, M. Diallo, George, Gnaka, Mouchamps. Geblesseerd: I. Diallo, Verdier, Wague.

Wedstrijdstatistieken

EUP
WBE
10
Hoekschoppen
2

Huidige vorm

EUP
WBE
x
x
-
-
-
+
-
x
x
x

Laatste 10 wedstrijden

EUP
WBE
9
Doelpunten
17
1
Tweede gele kaarten
2
19
Gele kaarten
21
3
Gewonnen wedstrijden
4
5
Verloren wedstrijden
5
0
Rode kaarten
1
15
Doelpunten tegen
24
2
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
0
Verloren
7

7

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
7
Verloren
0

Recente ontmoetingen