woensdag 20.12.2017 20:30 #KVMBRU
Einde
(0-2)
93'

EINDE
Club Brugge wint met sprekend gemak op het veld van KV Mechelen: 0-3.

Tweede gele kaart
92'

RODE KAART
Het einde van deze match is helemaal niet fraai. Bandé zet zijn voet en krijgt rechtstreeks rood.

Gele kaart
Gele kaart
89'

Nu zit het spel helemaal op de wagen. De match is nochtans al een hele tijd gespeeld. Dit is overbodig. Bandé en Limbombe krijgen nog een geel karton achter hun naam.

87'

Jelle Vossen en El Messaoudi krijgen het met elkaar aan de stok; Laforge roept de spelers bij zich en geeft ze een uitbrander.

Gele kaart
84'

Vormer is opnieuw de man voor de corners. Die valt goed voor Denswil. Coosemans is geklopt, maar Claes redt de kopbal nog van de lijn.

83'

Denswil vindt Cools met een cross. Het is geen makkelijke bal maar hij haalt er nog een corner uit.

In
77'

AFGEKEURD DOELPUNT
Heel even wordt er gejuicht Achter de Kazerne. De netten achter Butelle trillen, maar Bandé staat zeker een meter buitenspel.

76'

Jelle Vossen zoekt nog altijd naar zijn eerste veldgoal. Hij kan een assist geven, maar kiest voor eigen succes. Zijn poging dwarrelt een metertje naast.

75'

De dominantie van Club Brugge blijft overduidelijk. Het duwt het gaspedaal al lang niet meer helemaal in en toch raakt de thuisploeg amper een bal.

In
72'

Leko gebruikt zijn derde wissel ruim een kwartier voor tijd op. Hans Vanaken mag gaan rusten. Hij krijgt van de bezoekende fans een open doekje.

63'

En toch toont KV Mechelen af en toe nog eens een teken van leven. Rits draait zijn vrijschop goed naar de benedenhoek, maar Butelle pakt uit met een knappe redding.

Doelpunt
62'

DOELPUNT
Coosemans moet zich opnieuw omdraaien na een mooie aanval van Club. Clasie vindt Cools en die schotelt Diaby de perfecte voorzet voor. De spits legt het leer rustig in doel.

In
59'

Clasie plukt een bal uit de lucht voor de neus van Kawaya. De supporters zien gevaarlijk spel, maar de scheidsrechter wuift het protest weg.

In
In
58'

DUBBELE WISSEL
Leko was toch niet helemaal overtuigd van het begin van deze tweede periode. Hij gooit twee nieuwe namen in zijn ploeg: Vossen en Clasie. Nakamba en Wesley mogen al gaan douchen.

56'

De bezoekers zijn weer wakker. Limbombe is de man die de kans krijgt op de 0-3, maar Coosemans is alert.

54'

KVM graaft zich met een mannetje minder toch niet in. Tomecak versiert een hoekschop na een prima run. De bal blijft heel lang hangen en zo kan Tomecak zelf eens trappen vanuit de tweede lijn. Butelle redt.

52'

Plots toch dreiging van de thuisploeg na een snelle tegenprik. Cobbaut met een voorzet voor Bandé, maar de Ajax-aanwinst kan niet besluiten.

50'

Club Brugge blijft ook na de pauze de dominante ploeg. Het tikt de bal rond op de vijandige helft. Wordt dit nog een afstraffing voor KVM?

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We voetballen opnieuw in Mechelen. Pedersen, die zich blesseerde op het einde van de eerste helft, is in de kleedkamer gebleven. Filipovic komt hem vervangen.

Rode kaart
45'

RUST
Club mag in Mechelen gaan rusten met een dubbele voorsprong. KV Mechelen had het niet onder de markt tegen de leider. Na een kwartier kwam Club helemaal onder stoom en scoorde het twee keer.

45'

RODE KAART
KV Mechelen zal de tweede helft met tien moeten spelen. Net voor de rust komt De Witte veel te laat. Hij plaatst zijn studs op het scheenbeen van Wesley. Laforge is onverbiddelijk.

43'

De thuisploeg bokst een aanval in elkaar. De bal blijft lang hangen net voor de zestien. Rits kiest uiteindelijk voor het schot, maar het leer rolt naast de kooi van Butelle.

41'

Voor de pauze kan KVM misschien nog eens dreigen met een vrijschop, maar de poging van Kawaya is bedroevend. De bal vliegt over alles en iedereen.

37'

De eerste hoekschop voor Club Brugge is uiteraard een klusje voor Vormer. Coosemans komt uit en grijpt eerst half naast de bal, maar lost het dan toch op.

35'

Bijna was de partij helemaal gespeeld want de bezoekers kwamen dicht bij de 0-3 na een goed balletje van Vanaken. Dit keer verdedigt Mechelen wel goed.

Doelpunt
34'

DOELPUNT
Daar is de tweede goal voor Club Brugge. Wesley krijgt ruimte in de zestien. Hij draait en schiet. De spits viert het doelpunt samen met zijn trainer.

29'

Mechelen krabbelt recht en laat zich niet meer de les spellen door Club. Het enige probleem? Als het gevaarlijk lijkt te gaan worden, verstuurt de thuisploeg een slechte pass.

25'

Club Brugge lijkt gelanceerd na de strafschopgoal. De bezoekers zetten nog wat hoger druk. Heeft KVM nog een antwoord in huis?

Penalty
22'

DOELPUNT
Vormer neemt Coosemans te grazen met een onhoudbare trap in de linkerbovenhoek. Een penalty volgens de regels van de kunst.

Gele kaart
20'

STRAFSCHOP
Diaby kan alleen op doel af na een prima pass van Poulain, maar Cocalic buffelt hem tegen de grond. De scheidsrechter wijst naar de stip.

18'

Even schrikken voor Wesley. Hij wil zich rekken om bij een pass van Cools te raken, maar glijdt weg in het natte gras. Hij is geen turner en dus doet zijn spreidstand toch geen deugd.

15'

Limbombe zorgt voor een bal tussen de palen, maar het schot is bijzonder zwak. Coosemans raapt makkelijk op.

11'

Club Brugge nestelt zich beter in deze match. Wesley versiert een eerste kans op aangeven van Cools, maar besluit naast.

11'

Het midweekvoetbal in deze eindejaarsperiode wordt wel gesmaakt in Mechelen. De tribunes zitten aardig vol.

10'

Een eerste keer dreiging van Club. Dion Cools slingert het leer de zestien in, maar Rits maakt onschadelijk/

7'

De thuisploeg is met positieve intenties aan deze partij begonnen. KVM laat zich niet wegdrummen door Club Brugge. De bezoekers zoeken nog naar hun beste spel.

Gele kaart
4'

Een stevige tackle van Denswil na amper enkele minuten voetballen. Hij gaat er iets te enthousiast in bij Kawaya en krijgt van Laforge een gele kaart.

2'

KV Mechelen begint aanvallend voor eigen publiek. Tomecak verstuurt een voorzet, maar Bandé kan er net niet goed bij. De hoekschop levert weinig op.

1'

AFTRAP
De bal rolt in het AFAS-stadion. Wat kan KV Mechelen thuis tegen leider Club Brugge?

0'

VOORAF
De 5-0-zege tegen Anderlecht van afgelopen zondag heeft de competitieleider nog wat extra vertrouwen gegeven. Trainer Ivan Leko kiest dan ook opnieuw voor dezelfde 11 Bruggelingen vanavond. Ook bij de thuisploeg wordt er nagenoeg niet gewisseld. Achterin bij KV Mechelen neemt Tomecak wel de plaats in van Paulussen.

0'

SELECTIE CLUB BRUGGE
Butelle, Poulain, Mechele, Denswil, Limbombe, Nakamba, Vanaken, Vormer, Cools, Diaby, Vossen, Hubert, Simons, Mera, Clasie, Wesley, Refaelov, Dennis en Vanlerberghe.

0'

SELECTIE KV MECHELEN
Coosemans, Paulussen, Cocalic, De Witte, Cobbaut, Kawaya, Rits, El Messaoudi, Claes, Pedersen, Bandé, Moris, Swolfs, Tomecak, Van Cleemput, Filipovic, Kolovos, Leal, Drazic en Ganvoula.

Wedstrijdstatistieken

KVM
BRU
40
Balbezit
60
3
Hoekschoppen
6
20
Inworpen
20
6
Reddingen
3
2
Buitenspel
3
13
Fouten
11
3
Schoten op doel
9
7
Doelman uittrappen
5
1
Schoten naast doel
2
14
Vrije trappen
15

Huidige vorm

KVM
BRU
x
+
+
+
+
-
-
+
x
+

Laatste 10 wedstrijden

KVM
BRU
14
Doelpunten
25
0
Tweede gele kaarten
0
0
Gele kaarten
12
4
Gewonnen wedstrijden
8
3
Verloren wedstrijden
1
0
Rode kaarten
1
12
Doelpunten tegen
9
3
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
5
Verloren
13

23

Gespeeld
Gelijk

5

Gewonnen
13
Verloren
5

Recente ontmoetingen