donderdag 21.12.2017 20:30 #GNTCHA
Einde
(0-0)
Gele kaart
98'

EINDE
Meteen het laatste wapenfeit! Gent klopt Charleroi in de slotfase: 1-0!

Doelpunt
Gele kaart
97'

DOELPUNT
In 'Mazzu-Time' wordt het toch nog 1-0! Yaremchuk kopt een vrije trap van Milicevic tegen de netten! Dolle taferelen in de Ghelamco Arena!

Gele kaart
93'

Charleroi is toch nog eens dreigend in de blessuretijd. Op een vrije trap komt er een kopkans voor Baby, maar Kalinic komt gepast tussen.

90'

Gent probeert het nog met verre inworpen van Gigot richting Mitrovic. De verdediging van Charleroi haalt het echter voorlopig. We krijgen trouwens zeven minuten extra tijd, gezien de blessurebehandeling van Penneteau.

88'

Ei zo toch nog de 1-0! Na een hoekschop valt de afvallende bal op de slof van Dejaeghere. Penneteau komt met de schrik vrij, want de knal gaat centimeters naast.

86'

Zit het venijn hem in de staart? Scoren tegen Charleroi is niet makkelijk en dat ondervindt ook Gent vandaag. Nog vijf minuten!

In
In
81'

Nog een tiental minuten op de klok. De tijd begint toch wat te dringen voor beide ploegen, willen ze hier nog iets rapen. Voorlopig hangt een doelpunt van de thuisploeg iets meer in de lucht, maar met Charleroi ben je nooit klaar.

In
76'

Intussen zijn ook Yaremchuk aan de ene, en Fall aan de andere kant, ingevallen. Kunnen zij nog iets forceren in het slotkwartier?

74'

Aan de overkant dribbelt Kubo zich in schietpositie. Hij kan kiezen tussen twee ploegmaats, maar gaat toch zijn eigen kans. De Japanner ziet zijn schuiver voorlangs gaan.

In
72'

Charleroi kan aanvallend nog steeds niet veel tonen vanavond en dus probeert Lukebakio het dan maar eens vanop afstand. Zijn schot vliegt echter over de kooi van Kalinic, die vandaag nog maar zelden in actie moest komen.

In
69'

Ook Vanderhaeghe voert meteen een eerste wissel door. De voorzet van Simon was meteen zijn laatste wapenfeit, want hij mag gaan rusten. Saief is zijn vervanger op de linkerflank.

67'

In de tweede helft ontbreekt het wat aan doelkansen, maar nu krijgen we er toch nog eens ééntje. Simon zet goed voor op het hoofd van Sylla. Die viseert de verste hoek, maar Penneteau kan het leer plukken.

In
64'

En daar is de eerste wissel van de wedstrijd! Tainmont wordt naar de kant gehaald door Mazzu. Zijn vervanger heet Baby!

58'

We spelen terug nadat de wonde van Penneteau werd genaaid op het veld. Hij speelt het komende half uur met een tulband om het hoofd.

54'

Het spel ligt even stil nadat Penneteau en Sylla elkaar hebben geraakt na een luchtduel. Diezelfde Sylla kopte in de vorige fase trouwens nog in de handen van de doelman.

Gele kaart
50'

De thuisaanhang, vandaag toch redelijk stil, laat zich eens horen en voelt dat het de moment is om te scoren. Charleroi houdt de rangen echter nog goed gesloten achterin.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn vertrokken voor de volgende 45 minuten! Kan Gent zijn kansen nu wél omzetten of is het toch weer uitkijken voor die gevaarlijke tegenprikken van Charleroi?

Gele kaart
45'

RUST
De eerste helft zit erop! AA Gent was overduidelijk baas en had enkele uitstekende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Ook Charleroi kwam dicht bij de 0-1, maar meer dan dit lieten de Carolo's nog niet zien. Rusten bij een 0-0 stand dus!

45'

Net voor de rust krijgt Gent nog een derde grote kans! Kubo ziet Kalu voor doel, die eerst op Penneteau trapt en vervolgens op de paal. Alweer had Lardot echter gefloten voor buitenspel en alweer is dat correct!

Gele kaart
Gele kaart
42'

Vanuit het niets vallen er plots twee gele kaarten op rij. Eerst wordt Asare geboekt, die zo de match tegen Anderlecht aan zich zal moeten laten voorbijgaan. Aan de overkant verdwijnt Ilaimaharitra in het boekje van Lardot.

39'

En daar is toch bijna de 0-1! Esiti verliest veel te makkelijk het leer aan Benavente. Die spurt vanop links richting doel en legt dan breed voor de aanstormende Hendrickx. De kleine middenvelder trapt het leer net voorlangs. Ditmaal is het Gent dat bijzonder goed weg komt!

36'

Dejaeghere lijkt door de buitenspelval te glippen, neemt de bal aan met de borst en knalt vervolgens van kortbij hard op de lat. Scheidsrechter Lardot fluit uiteindelijk toch terecht voor buitenspel.

31'

De jongste vijf minuten kan Charleroi het leer wat beter in de eigen rangen houden. Daardoor is het tempo wat gaan liggen, want het doet er verder niets mee. Wordt er nog gescoord in het laatste kwartier van de eerste helft?

28'

We gaan stilaan richting het half uur! Wat de Zebra's voorlopig laten zien is redelijk bedroevend. Het neemt een afwachtende houding aan en kan ook niet zelf tegenprikken.

24'

Opnieuw een grote kans voor de Oost-Vlamingen! Kalu heeft een perfecte voorzet over de grond in huis op Sylla. Die raakt het leer helemaal verkeerd en krijgt het nog over doel. Ook dit had een doelpunt moeten zijn.

21'

Kubo komt vanuit een scherpe hoek in een schietpositie. De Japanner twijfelt niet, maar Penneteau kan wegboksen. Wanneer krijgen we eens iets te zien van de nummer twee in het klassement?

18'

Zonder gevaarlijk te zijn, komt Charleroi langzaam aan in de wedstrijd. Het probeert stilletjes wat op te schuiven, maar toch is het nog steeds Gent dat het balbezit opeist.

13'

Het openingskwartier levert voorlopig éénrichtingsverkeer op. Nu is het Simon die eens zijn kans gaat, Penneteau kan in hoekschop verwerken.

8'

Reuzekans voor AA Gent! Na een inworp wurmt Dejaeghere zich voorbij twee Carolo's. Hij kan van dichtbij hard aanleggen, maar zijn pegel spat uiteen op de paal! Daar komt Charleroi goed weg!

6'

Het initiatief komt van de Buffalo's in de openingsfase. Nu probeert Kalu het met een dribbel en een schot, maar zijn poging kan worden afgeblokt in hoekschop.

3'

De eerste doelpoging is voor Gent. Na een vrije trap gooit Dejaeghere het leer terug voor doel. Mitrovic klimt boven iedereen uit, maar kan zijn kopbal niet kadreren.

1'

AFTRAP
Belangrijke wedstrijd vandaag, zowel voor AA Gent als voor Charleroi! De Buffalo's kunnen een kloof slaan met de nummer 7 in het klassement. Charleroi wil leider Club Brugge niet uit het oog verliezen.

Wedstrijdstatistieken

GNT
CHA
56
Balbezit
44
6
Hoekschoppen
2
33
Inworpen
25
2
Reddingen
5
3
Buitenspel
1
15
Fouten
16
6
Schoten op doel
2
9
Doelman uittrappen
15
7
Schoten naast doel
3
17
Vrije trappen
18

Huidige vorm

GNT
CHA
-
-
+
+
+
-
+
+
+
+

Laatste 10 wedstrijden

GNT
CHA
11
Doelpunten
22
1
Tweede gele kaarten
0
15
Gele kaarten
16
3
Gewonnen wedstrijden
8
6
Verloren wedstrijden
1
0
Rode kaarten
1
14
Doelpunten tegen
6
1
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
19
Verloren
10

33

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
10
Verloren
19

Recente ontmoetingen