zaterdag 16.12.2017 18:00 #STAGNT
Einde
(0-0)
95'

EINDE
Het zit erop in Luik. Standard en AA Gent komen niet tot scoren. Eindstand: 0-0.

92'

Milicevic mag vrij aanleggen vanop de rand van de zestien. Hij plaatst zijn schot echter over het doel.

In
Gele kaart
Gele kaart
88'

Gigot kopt de 0-1 tegen de touwen, maar Laforge had al gefloten voor een overtreding. Het feestje van AA Gent gaat dus niet door.

85'

Kalinic houdt AA Gent overeind. Gigot kopt een vrije trap recht in de voeten van Lafais. De verdediger viseert de korte hoek, maar Kalinic brengt uitstekend redding.

Gele kaart
83'

AA Gent breekt nog eens snedig uit. Kalu kan afleggen naar de vrijstaande Verstraete, maar besluit zelf zijn kans te wagen. Zijn schot draait een metertje over de deklat.

Gele kaart
In
80'

De laatste tien minuten breken aan. Voorlopig ligt het spel vaak stil door de talrijke overtredingen.

Gele kaart
In
76'

Standard dwingt twee hoekschoppen op rij af, maar Marin vangt er tot tweemaal toe niets mee aan.

In
74'

Ook Vanderhaeghe grijpt een eerste keer in. Milicevic komt in de plaats van Kubo.

73'

Bronn legt Edmilson over zijn knie. De rechtsachter ontsnapt aan een uitsluiting, want hij heeft al een gele kaart achter zijn naam staan.

In
71'

De wedstrijd van Emond zit erop. Carlinhos moet voor de ommekeer trachten te zorgen.

In
68'

Marin jaagt zijn schot richting de tribunes. De doelmannen lijden voorlopig koud.

68'

Bij Standard gaat Mpoku met veel tegenzin naar de kant. Edmilson komt hem aflossen.

65'

Het is allemaal vrij slordig in deze tweede helft. We hebben voorlopig nog niet veel doelkansen gezien. De foutieve passes en duels daarentegen zijn wel talrijk aanwezig.

61'

De bal gaat over verschillende stationnetjes tot bij Pocognoli. De linksachter knalt de bal vervolgens een tweetal meter voorlangs.

56'

AA Gent laat de kans op de voorsprong liggen. Zowel Kubo als Sylla komt een teen te kort om een voorzet van Kalu binnen te duwen. Hier ontsnapt Standard.

54'

De thuisploeg knutselt een eerste goede aanval in elkaar. Emond zet laag voor richting Sa, maar Mitrovic glijdt de bal in extremis weg.

52'

Het wordt even warm achterin bij Standard. Eerst laat Fai zich bijna de kaas van het brood eten. Nadien moet Laifis de bal voor de neus van Kalu wegknallen.

50'

We zijn intussen al vijf minuten aan het voetballen, maar er is tot nu toe nog niets noemenswaardig gebeurd. Het tempo moet terug in de wedstrijd komen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
AA Gent brengt de bal opnieuw aan het rollen.

45'

RUST
Scheidsrechter Laforge fluit voor de rust. We gaan rusten zonder doelpunten.

Gele kaart
Gele kaart
44'

Plots verzamelt ook AA Gent twee gele kaarten. Eerst vliegt Bronn op de bon. Nadien krijgt ook Kalu de gele prent te zien.

43'

De hoekschop van Ndongala zoekt naar het hoofd van Luyindama. De voorzet is echter te hoog waardoor de verdediger onder de bal doorgaat.

40'

De jongste doelpogingen komen nu toch vooral van AA Gent. Bronn gaat op wandel en trapt richting de korte hoek. Ochoa vangt de bal rustig op.

37'

Een vrije trap botst door richting de verste hoek. Ochoa ontmijnt de situatie met enkele onorthodoxe tussenkomsten.

32'

Kubo waagt zijn kans vanop ruime afstand. Ochoa haalt zijn neus op voor de matige poging.

31'

AA Gent steekt nog eens de neus aan het venster. Een afgeweken voorzet van Simon zeilt richting de kruising. Ochoa zet alle zeilen bij en duwt in hoekschop.

Gele kaart
30'

Laforge grijpt opnieuw naar zijn gele kaart. Orlando Sa komt te laat bij Gigot en krijgt terecht geel. Het is al de derde kaart voor een Standard-speler.

Gele kaart
28'

Sylla troeft Laifis af op snelheid. De verdediger gaat aan de arm van zijn tegenstander hangen en krijgt een gele kaart.

23'

Kalinic redt de meubelen voor AA Gent. Ndongala schildert een voorzet op het hoofd van Sa. De spits kopt van dichtbij, maar Kalinic pakt uit met een uitstekende voetreflex.

15'

De thuisploeg lijkt helemaal wakker. Ndongala snelt de lijn af en zet voor richting Emond. De spits knikt de bal voorlangs.

14'

Standard breekt snel uit via Marin. De bal belandt tot bij Sa, maar hij jaagt de bal onbesuisd over.

Gele kaart
12'

Fai maakt zijn derde overtreding in twaalf minuten. Laforge bestraft de foutenlast met de eerste gele kaart van de wedstrijd.

12'

Bij AA Gent krijgen ze de bal niet goed weg op een hoekschop. Het leer valt voor de voet van Emond, maar de spits kraakt zijn schot.

9'

De bezoekers zijn uitstekend aan de wedstrijd begonnen. Bronn krijgt de bal op de rand van de zestien. Hij trapt in één tijd over de kooi van Ochoa.

6'

De daaropvolgende hoekschop is een ingestudeerd nummertje. De bal komt tot bij Kubo, maar hij knalt de bal in één tijd terug richting de cornervlag.

5'

Het eerste doelgevaar komt van Gentse zijde. Kalu trapt een vrije trap rechtstreeks op doel. Ochoa moet de bal onder zijn deklat wegduwen.

2'

Kalu verstuurt een eerste voorzet richting Sylla. De bal eindigt in de armen van Ochoa.

1'

AFTRAP
Axel Witsel kreeg de eer om de officieuze aftrap te geven. Intussen heeft Standard de partij definitief op gang getrapt. We zijn vertrokken.

Wedstrijdstatistieken

STA
GNT
8
Hoekschoppen
7

Huidige vorm

STA
GNT
x
+
-
+
+
+
-
+
x
+

Laatste 10 wedstrijden

STA
GNT
17
Doelpunten
11
0
Tweede gele kaarten
1
28
Gele kaarten
15
4
Gewonnen wedstrijden
3
5
Verloren wedstrijden
6
1
Rode kaarten
0
16
Doelpunten tegen
14
1
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
13
Verloren
20

39

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
20
Verloren
13

Recente ontmoetingen