zondag 10.12.2017 20:00 #STVZWA
Einde
(0-1)
94'

EINDE
Meteen ook het laatste wapenfeit van deze partij! 1-1 is de einduitslag en daar schieten beide ploegen weinig mee op.

93'

Nog even een heet staandje voor doel na de laatste vrije trap! Niemand krijgt het leer meteen weg, maar uiteindelijk is het toch een verdediger van STVV die kan wegkegelen!

92'

Zulte Waregem krijgt nog twee hoekschoppen op rij en bij de laatste is het bijna prijs! De bal blijft even hangen, waarna Baudry van kortbij in de draai over doel knalt! Dit had de 1-2 moeten zijn!

89'

We krijgen er zodadelijk nog drie minuten extra tijd bij! Valt de beslissing nog in de slotfase?

In
85'

Krijgen we nog een winnaar te zien op Stayen of stevenen we af op een gelijkspel? Zulte Waregem speelt al een uur tegen tien Kanaries, maar kunnen het verschil toch niet maken. Integendeel, bij de tegenprikken van STVV kwam Essevee goed weg.

80'

Zulte Waregem moet toch ook uitkijken achterin, want de aanvallen van STVV zijn steeds zeer gevaarlijk. Boli tracht Vetokele andermaal voor Bossut te zetten, maar de doelman was goed uitgekomen om de pass te intercepteren.

In
Gele kaart
76'

Reuzekans voor STVV!! Kitsiou zet zich goed door op rechts en geeft mee aan Botaka. Die legt slim breed op invaller Vetokele. Vanop een paar meter heeft die de hoek maar voor het uitkiezen, maar hij trapt op Bossut, die uitstekend redt met de voet! Dé kans op de winninggoal!

In
70'

Nog een twintigtal minuten op de klok! De stand is nog steeds in evenwicht, maar een doelpunt hangt toch in de lucht. Degene die nu nog één maal weet te scoren, lijkt de partij te gaan winnen.

Gele kaart
66'

Bij de bezoekers moet het komen van de voorzetten van Kaya. Opnieuw schildert hij het leer op het hoofd van Iseka. Die zijn kopbal is ditmaal te zwak én recht in de handen van Pirard. Zulte Waregem dringt aan!

64'

Vanuit een scherpe hoek viseert Hamalainen, die een prima schot in de benen heeft, de korte hoek! Pirard heeft nog een goede beenreflex in huis!

In
60'

Zulte Waregem krijgt, met een man meer uiteraard, wat meer ruimte, maar kan nog niet profiteren van de counters. Toch is het voor Essevee ook oppassen geblazen, want ook STVV komt al een paar keer gevaarlijk opzetten na de mentale opsteker van de gelijkmaker!

56'

De gelijkmaker brengt terug wat meer animo in de wedstrijd! Het spel gaat goed op en af nu, beide ploegen gaan op zoek naar een tweede treffer!

Doelpunt
52'

DOELPUNT
De bordjes hangen weer in evenwicht! Legear schildert een vrije trap op het hoofd van Jorge Teixeira en die kopt het leer knap in de verste hoek voorbij een kansloze Bossut: 1-1!

50'

De eerste dreiging na de pauze komt ook van de bezoekers. Kaya vindt het hoofd van de mee opgerukte Walsh aan de tweede paal. Die kan zijn kopbal niet kadreren, waardoor de tweede treffer nog uitblijft.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan! Wat kan Sint-Truiden nog na de rust met zijn tienen?

45'

RUST
Coopman moet inderdaad worden vervangen door Doumbia en zo eindigt ook de eerste helft. Zulte Waregem staat verdiend 0-1 voor en kan nog 45 minuten tegen 10 Kanaries aantreden.

44'

Nu blijft ook Coopman liggen. Hij heeft zonet zijn voet omgeslagen en lijkt niet meer verder te kunnen. Dat wordt allicht een vervanging straks!

40'

Nog een vijftal minuten tot de rust! Kan Sint-Truiden er toch nog voor zorgen om met een goed gevoel de kleedkamer in te trekken?

37'

Zulte Waregem wil de partij liefst zo snel mogelijk in een definitieve plooi leggen. Van dichtbij tracht Coopman voor de 0-2 te zorgen, maar Pirard zit er goed tussen.

33'

RODE KAART
De beelden zijn duidelijk volgens de ref... Bezus wordt uitgesloten na de trap op Baudry. Met zijn tienen moet STVV nog een uurtje proberen om de bakens te verzetten.

Rode kaart
31'

Het spel ligt even stil na een zwaar duel tussen Bezus en Baudry. Beiden blijven kermend van de pijn op de mat liggen. Lardot moet even naar de videoref voor overleg.

Gele kaart
26'

Aan inzet geen gebrek bij Sint-Truiden, maar het raakt toch maar moeilijk in de wedstrijd. Zulte Waregem domineert en heeft de volledige controle.

Doelpunt
22'

DOELPUNT
Amper een minuut later is het wél raak! Iseka wint het duel van zijn verdediger en stift het leer dan heerlijk over Pirard in doel: 0-1! Op dat gebied doet hij het uiteraard wel wat beter dan verdediger Walsh zonet. STVV op achtervolgen aangewezen!

21'

Meteen het stevige antwoord van Essevee! Walsh komt plots oog in oog te staan met Pirard, die wil de doelman lobben, maar trapt het leer gewoon in zijn handen! Wat een gemiste kans!

19'

Legear snijdt naar binnen op het gladde veld, kapt zijn belager uit en viseert dan de verste paal. Hij ziet het leer net voorlangs gaan. Beste mogelijkheid voorlopig!

14'

STVV wil een strafschop nadat een hoge bal op de armen van zowel Walsh als Botaka terechtkwam. Scheidsrechter Lardot, vanavond geholpen door de videoref, ziet er geen graten in.

10'

Zonder echt gevaarlijk te zijn is Zulte Waregem de betere ploeg in de openingsfase. Voor de troepen van Dury wordt het ook nog eens tijd om de driepunter te pakken, wil het stilaan terug wat naar boven kunnen kijken.

6'

De eerste goede aanval komt van de bezoekers. Hamalainen zijn voorzet richting de tweede paal is net iets te hard voor zijn ploegmaats.

4'

Weinig volk hier vanavond op Stayen vanwege de ijskoude temperaturen. Hopelijk kunnen we ons straks verwarmen aan een pot mooi voetbal!

1'

AFTRAP
STVV en Zulte Waregem sluiten speeldag 18 af! Beide ploegen hebben nood aan een overwinning in de strijd om een ticket voor Play-Off I. Wie pakt de volle buit vanavond?

0'

SELECTIE ZULTE WAREGEM
Bossut, Hamalainen, Heylen, De fauw, Baudry, Walsh, Coopman, De Sart, Kaya, De Pauw, Leya Iseka, Bostyn, Severin, Madu, Kastanos, Cordaro, Bala, Saponjic. Geblesseerd: Derijck, De Mets, Jensen, Olayinka.

0'

SELECTIE STVV
Pirard, Kitsiou, Teixeira, Goutas, De Norre, Charisis, Asamoah, De Sart, Botaka, Boli, Gueye, Steppe, Schevenels, Ayala, Antunes, Dussaut, Bezus, Vetokele, Legear, Acolatse. Geblesserd: Ceballos, Kotysch, De Petter.

Wedstrijdstatistieken

STV
ZWA
44
Balbezit
56
2
Hoekschoppen
7
16
Inworpen
15
2
Reddingen
0
7
Buitenspel
4
8
Fouten
21
2
Schoten op doel
3
13
Doelman uittrappen
6
3
Schoten naast doel
5
25
Vrije trappen
15

Huidige vorm

STV
ZWA
-
x
-
x
x
x
-
x
x
+

Laatste 10 wedstrijden

STV
ZWA
17
Doelpunten
13
1
Tweede gele kaarten
0
13
Gele kaarten
18
5
Gewonnen wedstrijden
2
2
Verloren wedstrijden
7
1
Rode kaarten
1
11
Doelpunten tegen
26
3
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
6
Verloren
11

19

Gespeeld
Gelijk

2

Gewonnen
11
Verloren
6

Recente ontmoetingen