93'

EINDE
Boterberg fluit voor het einde van de wedstrijd. Waasland-Beveren wint met 3-1 van Standard. De thuisploeg kwam vroeg op achterstand, maar met knap voetbal ging de ploeg van Clement alsnog voorbij Standard.

92'

Orlando Sa demonstreert nog even de Luikse onmondigheid. Hij knalt de bal bijna het stadion uit.

90'

Er komen drie minuten tijd bij. De wedstrijd sleept zich naar het einde.

In
In
84'

Ndongala zet een knap nummertje op. Hij brengt de bal tot bij Orlando Sa, die hoog over kopt.

In
82'

Morioka zet Carlinhos te kijk met een knap hakje. De Braziliaan schoffelt de Japanner onderuit. Hij komt weg zonder kaart, maar wordt wel meteen gewisseld voor Emond.

77'

Carlinhos trapt de aansluitingstreffer tegen de touwen, maar er was al gevlagd voor buitenspel van Orlando Sa. De bezoekers hebben niet meteen een reactie in huis na de 3-1.

In
75'

Meteen na zijn doelpunt kreeg Ampomah een pijnscheut. Myny komt hem aflossen.

Doelpunt
72'

DOELPUNT
Luchkevych treuzelt te lang waardoor Ampomah met de bal aan de haal gaat. De middenvelder komt alleen voor Ochoa en legt de bal proper binnen: 3-1.

70'

Orlando Sa wordt in het straatje gestuurd en stuit vervolgens op Roef. Inmiddels ging ook de vlag voor buitenspel - onterecht - de lucht in.

68'

Luchkevych neemt het doel van Roef onder vuur. De doelman duwt de bal met een zweefsprong over de achterlijn.

66'

De bezoekers laten nog eens van zich horen. Orlando Sa duikt op aan de eerste paal, maar Camacho is goed gevolgd en glijdt in hoekschop.

64'

Ditmaal staat Morioka aan het kanon. Ook hij krijgt zijn schot niet tussen het kader gemikt.

63'

De paniek slaat de Luikse defensie opnieuw om het hart. De afvallende bal valt voor de voet van Ampomah. De flankspits jaagt de bal huizenhoog over.

In
62'

Bij Standard gaat Cavanda naar de kant. Ndongala moet de bakens komen verzetten.

59'

Opnieuw moet Ochoa ingrijpen op een poging van Thelin. De spits kruist zijn schot richting de verste hoek, maar de doelman gaat goed plat.

58'

Het is enkel nog Waasland-Beveren dat de klok slaat. Ampomah zet voor tot bij Thelin. Ochoa moet zich helemaal strekken om de kopbal van de Zweed uit zijn doelvlak te duwen.

54'

De thuisploeg heeft vertrouwen getankt na de voorsprong. Jans waagt optimistisch zijn kans. Zijn schot gaat enkele meters over.

Gele kaart
52'

Marin schopt Dierckx onderuit. De middenvelder vliegt terecht op de bon.

50'

Dierckx zoekt opnieuw naar zijn spits. Ditmaal kan Thelin niet bij een voorzet.

Doelpunt
49'

DOELPUNT
Dierckx zet Thelin met een prachtige pass alleen voor Ochoa. De spits trapt eerst nog op de doelman, maar in de herneming zorgt hij toch voor de 2-1 voorsprong. Knap doelpunt van Waasland-Beveren.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Standard brengt de tweede helft op gang.

45'

RUST
Scheidsrechter Boterberg fluit voor de rust. Beide teams duiken de kleedkamers in met een 1-1 tussenstand.

45'

Ampomah heeft tijd en ruimte om aan te leggen. Hij trapt met de binnenkant van de voet, maar daar heeft Ochoa geen problemen mee.

43'

Waasland-Beveren knutselt een knappe combinatie in elkaar op de rechterflank. Jans levert de voorzet af, maar Luyindama heerst in zijn strafschopgebied en kopt weg.

37'

Standard schiet meteen wakker. Carlinhos trapt op doel, maar zijn schot wijkt nog lichtjes af. Het levert de bezoekers een hoekschop op, maar die corner zorgt niet voor gevaar.

Doelpunt
36'

DOELPUNT
Morioka dikt zijn assistentotaal verder aan. Hij schildert een hoekschop op het hoofd van Seck. De middenvelder buffelt de bal onhoudbaar in de verste hoek binnen.

32'

Morioka waagt zijn kans vanop ruime afstand. Zijn plaatsbal eindigt recht in de handen van Ochoa.

29'

Luyindama probeert een hoekschop te ontzetten, maar hij kopt de bal een half metertje naast zijn eigen doel. De verdediger haalt opgelucht adem en kopt de daaropvolgende corner wel proper weg.

23'

Morioka lepelt de bal tot bij Ampomah. Hij wil de bal in één tijd tot bij een ploegmaat brengen, maar zijn poging gaat volledig de mist in. Voorlopig is Ochoa nog niet op de proef gesteld.

In
20'

Bij Waasland-Beveren moet Clement noodgedwongen ingrijpen. Moren moet met een blessure naar de kant en wordt vervangen door Caufriez.

18'

De sneeuwvlokjes dwarrelen intussen door de Freethiel.

Doelpunt
15'

DOELPUNT
Standard klimt op voorsprong dankzij Marin. Carlinhos legt prima achteruit tot bij de middenvelder. Roef lijkt het schot van Marin te kunnen pakken, maar laat de bal alsnog onder zich door glippen: 0-1.

Gele kaart
12'

Ditmaal vliegt Angban op de bon. Hij trapt over de bal en komt vol op het scheenbeen van Agbo terecht. Met een gele kaart mag Angban niet mopperen.

Gele kaart
9'

Cavanda trapt Ampomah aan op zijn voet. De rechtsachter ontvangt de eerste gele kaart van de wedstrijd.

5'

De bezoekers dicteren de wet in deze openingsfase. Het schot van Carlinhos is wel te zwak om Roef in de problemen te brengen.

3'

Standard laat een eerste keer van zich horen. De kopbal van Laifis vindt geen ploeggenoot. Even later trapt de verdediger recht in de handen van Roef.

1'

AFTRAP
De wedstrijd gaat van start. Waasland-Beveren en Standard openen speeldag 18 van de Jupiler Pro League.

0'

SELECTIE STANDARD
Ochoa, Pocognoli, Laifis, Luyindama, Cavanda, Marin, Agbo, Edmilson, Carlinhos, Mpoku, Sa, Gillet, Fai, Scholz, Miya, Badibanga, Luchkevych, Emond, Ndongala. Geblesseerd: Fiore, Cop, Bokadi.

0'

SELECTIE WAASLAND-BEVEREN
Demir, De Schutter, Moren, Boljevic, Mmaee, Seck, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Thelin en Janssens. Geblesseerd: Vanzo, Schwartz, Cools. Geschorst: Buatu.

Wedstrijdstatistieken

WBE
STA
49
Balbezit
51
4
Hoekschoppen
6
19
Inworpen
18
2
Reddingen
5
3
Buitenspel
6
17
Fouten
21
8
Schoten op doel
3
6
Doelman uittrappen
11
4
Schoten naast doel
3
27
Vrije trappen
20

Huidige vorm

WBE
STA
x
-
x
+
x
-
+
x
x
+

Laatste 10 wedstrijden

WBE
STA
11
Doelpunten
15
0
Tweede gele kaarten
1
26
Gele kaarten
15
1
Gewonnen wedstrijden
4
4
Verloren wedstrijden
4
0
Rode kaarten
0
14
Doelpunten tegen
16
5
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
2
Verloren
12

15

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
12
Verloren
2

Recente ontmoetingen