zondag 03.12.2017 20:00 #ZWAGNT
Einde
(0-1)
94'

EINDE
Gent kan nog snel counteren, maar doet dat niet erg goed. Meteen het sein voor Laforge om de wedstrijd af te fluiten. AA Gent wint met 0-1 bij Zulte Waregem!

93'

Een voorzetschot van Cordaro wordt nog verlengd door Iseka, maar gaat naast de kooi van Kalinic. Allicht het laatste wapenfeit in deze wedstrijd.

Tweede gele kaart
90'

RODE KAART
Gent moet de extra tijd nog even afwerken met een man minder. Esiti komt te laat en krijgt zo zijn tweede gele kaart. Nog een drietal minuten te gaan!

85'

De tijd begin stilaan te dringen voor Zulte Waregem! Essevee komt sporadisch eens piepen, maar vindt maar niet de juiste opening in de sterke Gentse defensie.

In
81'

De Pauw wil zich tonen bij zijn invalbeurt. Hij kapt zich vlotjes voorbij Mitrovic, maar trapt dan te zwak in de handen van Kalinic.

79'

Hamalainen mag een vrije trap voor zijn rekening nemen vanop een aardige plek. Ditmaal is zijn poging veel minder doelgericht dan zijn ongelooflijke knal in Nice!

77'

Met de inbreng van Doumbia en De Pauw hoopt Dury het tij nog te doen keren. Zulte Waregem heeft wel nog maar een kwartiertje om toch iets ui de brand te slepen.

In
In
In
75'

Gent krijgt twee reuzekansen op rij! Eerst kapt Dejaegher zich knap vrij, waarna hij op doel kan besluiten. Bossut is geklopt, maar Hamalainen kan het leer nog net van de lijn keren! In de daaropvolgende fase kopt Sylla een voorzet centimeters naast.

Gele kaart
72'

Zulte neemt wat meer risico's achterin en daardoor krijgt Gent geregeld wat ruimte om de voorsprong te verdubbelen. De Buffalo's laten echter na om de klus helemaal te klaren.

69'

Foket laat zich meteen opmerken met een goede voorzet richting Kubo. De Japanner kan koppen, maar Bossut houdt het leer uit zijn doel.

67'

Dan toch eens gevaar van Zulte Waregem! Een goede voorzet belandt voor de zware voet van Hamalainen. Die krijgt tot tweemaal toe de kans om aan te leggen, maar telkens wordt hij afgeblokt door Gigot.

In
65'

Ook Vanderhaeghe gaat een eerste keer wisselen. Kalu wordt, een beetje met tegenzin, naar de kant gehaald. Zijn vervanger is Foket, die ook voor wat meer defensie stabiliteit moet zorgen (al is dat voorlopig niet echt nodig).

Gele kaart
61'

Iseka kan eens aanleggen, maar hij krijgt zijn poging niet gekadreerd. De tweede helft heeft voorlopig niet veel om het lijf.

Gele kaart
57'

De duels zijn soms wel redelijk pittig vandaag. Scheidsrechter Laforge trok al zes maal geel. Elke ploeg heeft er voorlopig drie gekregen.

52'

Ook in de tweede helft is het vooral Gent dat het balbezit opeist. Zulte Waregem komt maar zeer weinig in het stuk voor.

48'

Net na de rust krijgt Gent meteen een kans op de geruststellende 0-2... Kubo mag een vrije trap nemen net buiten de zestien, maar hij knalt het leer pal in de muur.

Gele kaart
In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We gaan er terug aan beginnen! Bij Gent zijn er voorlopig geen wissels te bespeuren. Zulte Waregem grijpt wél in: Cordaro komt Walsh vervangen, waardoor Coopman centraal komt te staan.

45'

RUST
We gaan rusten bij een 0-1 voorsprong voor Gent! Zulte Waregem had één goede mogelijkheid via Kaya, maar de beste kansen waren toch voor de Buffalo's, die ook verdiend voor staan!

Gele kaart
40'

Saponjic probeert het dan maar eens vanop afstand. Kalinic moet niet in actie komen, want het schot vliegt over zijn kooi.

Gele kaart
38'

Nog een vijftal minuten tot de rust. Wil Essevee niet met de achterstand richting kleedkamer, dan zal het toch een tandje moeten bijsteken, want voorlopig kan het Gent niet aan het wankelen brengen.

34'

De 0-2 lijkt dichterbij dan de gelijkmaker. Zulte Waregem heeft het moeilijk tegen het aanvallend trio van Gent en kan zelf ook maar weinig doelgevaar creëren.

31'

Het antwoord van Esseveee blijft niet lang op zich wachten. Kaya heeft een prima schot in huis, maar Kalinic kan in hoekschop verwerken!

Doelpunt
29'

DOELPUNT
En daar is de Gentse voorsprong! Sylla doet het goed en houdt enkele verdedigers van Zulte Waregem aan de praat, waarna hij slim breed legt op de aanstormende Moses Simon. Die heeft de 0-1 maar binnen te leggen!

Gele kaart
26'

Even wat druk van Zulte Waregem nu, maar de juiste voorzet ontbreekt. Bovendien haalt de lengte en de kracht van Gent het achterin tegen de kleinere jongens van de thuisploeg.

22'

Na balverlies van Baudry kan Sylla op Bossut afstormen, maar hij knalt hoog over! Serieuze misser, voorlopig de grootste mogelijkheid!

17'

De eerste gele kaart komt op naam van Walsh. Hij vond het nodig om even de kwaliteit van het truitje van Kubo te testen en wordt terecht geboekt.

Gele kaart
14'

Even wat paniek bij Gent wanneer Kalinic een bal slecht wegwerkt. Het leer komt voor de voeten van Kaya, maar die trapt vanop afstand toch te zwak en te centraal om de Gentse doelman echt te verrassen.

10'

Goede mogelijkheid voor AA Gent! Opnieuw zet Simon zich door op de linkerflank, met een goede voorzet richting Kalu tot gevolg. Die kan zijn poging net niet kadreren. Daar was bijna de openingsgoal!

6'

Gent knutselt een aardige actie in mekaar langs de rechterflank. Kubo legt uiteindelijk slim achteruit op Sylla, maar die kan niet besluiten. De bezoekers eisen het balbezit op in de openingsfase.

3'

Bossut kan een slecht gemikte voorzet van Simon makkelijk klemmen en zo komt de thuisdoelman voor het eerst in actie. Benieuwd of we vanavond goed voetbal te zien zullen krijgen... De mat heeft blijkbaar toch wat geleden onder de zware bekerwedstrijd van donderdag tegen Club Brugge.

1'

AFTRAP
Zulte en Waregem sluiten speeldag 17 af! Kan Gent opnieuw een goede stap zetten richting Playoff 1, of worden ze verrast door Essevee?

Wedstrijdstatistieken

ZWA
GNT
6
Hoekschoppen
4

Huidige vorm

ZWA
GNT
x
+
x
+
x
+
+
x
x
+

Laatste 10 wedstrijden

ZWA
GNT
22
Doelpunten
11
1
Tweede gele kaarten
1
17
Gele kaarten
15
3
Gewonnen wedstrijden
3
3
Verloren wedstrijden
6
1
Rode kaarten
0
22
Doelpunten tegen
14
4
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
14
Verloren
13

31

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
13
Verloren
14

Recente ontmoetingen