95'

EINDE
De wedstrijd is ten einde. Charleroi wint met 1-3 en verstevigt zo zijn tweede plaats in het klassement. Antwerp blijft voorlopig op de zesde plaats staan.

89'

Lukebakio verstuurt nog eens een schot richting Bolat. De bal gaat echter huizenhoog over.

88'

Het geloof in een goede afloop slinkt zienderogen bij Antwerp. De thuisploeg kan ook in de slotminuten geen vuist maken.

In
83'

Ardaiz komt met enig geluk in balbezit. De spits kapt naar zijn rechtervoet en schiet vervolgens te onbesuisd over.

In
81'

Bij Charleroi verlaat doelpuntenmaker Benavente het terrein. Diandy komt hem vervangen.

80'

De laatste tien minuten breken aan voor Antwerp. De thuisploeg kan Penneteau amper aan het werk zetten, maar een eventuele aansluitingstreffer zou natuurlijk wonderen kunnen doen.

In
77'

Mazzu haalt Ilaimaharitra naar de kant. Zajkov moet helpen bij het verdedigen van de voorsprong.

Doelpunt
71'

DOELPUNT
Antwerp moet vol aan de bak en dus krijgt Charleroi veel ruimte om te counteren. Rezaei gaat met de bal aan de haal en brengt laag voor tot aan de tweede paal. Daar schiet Lukebakio de 1-3 tegen de netten.

In
69'

Bölöni legt zijn laatste troefkaart op tafel: Jaadi komt in de plaats van N'Diaye.

68'

Baby had de wedstrijd op slot kunnen doen, maar de middenvelder mist van dichtbij. Ilaimaharitra brengt de bal perfect voor tot bij Baby, maar hij trapt van dichtbij over.

67'

Rodrigues probeert Van Damme te bereiken, maar de doorsteekbal is te hard. We zitten intussen halverwege de tweede helft en de gelijkmaker van Antwerp lijkt niet bepaald in de lucht te hangen.

62'

Van Damme knalt de bal tegen een ploegmaat waardoor Lukebakio het leer cadeau krijgt. Hij trapt in één tijd naast de kooi van Bolat.

57'

Antwerp heeft toch moeite om het blok van Charleroi uit verband te spelen. De eerste poging richting het doel van Penneteau komt van Owusu, maar het schot gaat ongevaarlijk naast.

52'

De eerste kans na de pauze is wel voor Charleroi. Lukebakio snijdt vanop zijn flank naar binnen. Hij haalt uiteindelijk ook de trekker over, maar Bolat bokst zijn schot in hoekschop.

50'

Het initiatief in deze openingsminuten van de tweede helft komt van Antwerp. De thuisploeg heeft uiteraard weinig andere opties bij een 1-2 achterstand.

In
In
46'

Bölöni heeft zijn tactisch plannetje bijgestuurd tijdens de rust. Corryn en Hairemans hebben plaats moeten ruimen voor Yatabaré en Rodrigues.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start.

45'

RUST
Scheidsrechter Lardot fluit voor de rust. Charleroi leidt met 1-2 met dank aan twee doelpunten van Benavente.

45'

Het spel ligt regelmatig stil door talrijke overtredingen. De rust zal welkom zijn om alle gemoederen even te bedaren.

42'

Een afvallende bal valt voor de voet van N'Diaye. De rechtsachter trapt de bal in één tijd over.

36'

Penneteau vergeet even dat hij de bal ook met zijn handen mag oprapen. De doelman brengt zijn verdediging ei zo na in de problemen met een vreemde tussenkomst, maar gelukkig voor de bezoekers lopen ze geen schade op.

33'

Lukebakio ziet een voorzet uitnodigend zijn richting uitwaaien. Hij waagt zijn kans met een omhaal, maar zijn poging gaat enkele meters over.

31'

De supporters van Antwerp laten zich vlak na het doelpunt van Benavente van hun kleinste kant zien. Ze bekogelen de doelpuntenmaker met bier en zelfs een ijzeren pot. Lardot gaat alles even melden aan de zijlijn.

Doelpunt
28'

DOELPUNT
Charleroi klimt voor de tweede keer deze match op voorsprong. Lukebakio bedient Benavente door het hart van de Antwerpse defensie. De middenvelder stift de bal over Bolat in doel: 1-2.

25'

Hairemans zoekt met zijn hoekschop opnieuw het hoofd van Van Damme. Ditmaal kopt de linksachter - met wederom enige vrijheid - zelf enkele meters naast.

23'

Het meeste initiatief komt ook na de gelijkmaker van Antwerp. De bezoekers presenteren zich echter als een stug blok.

Doelpunt
18'

DOELPUNT
Martos vergist zich van maand en deelt nu al een cadeautje uit aan Antwerp. Hij verkijkt zich volledig op een lange bal. Tot overmaat van ramp devieert hij de bal ook nog tot bij Ardaiz, die het geschenk met veel plezier in ontvangst neemt: 1-1.

14'

Bij Charleroi zijn ze Van Damme uit het oog verloren op een hoekschop. Hij kopt de bal vanuit de tweede zone terug tot bij Owusu. Hij kan de bal echter enkel schampen. Zijn poging hobbelt enkele meters naast.

12'

Ardaiz zoekt en vindt een gaatje om op doel te kunnen besluiten. Zijn afstandsschot is echter te centraal om Penneteau in moeilijkheden te brengen.

Doelpunt
10'

DOELPUNT
Ditmaal is het wel raak voor Benavente. Baby schudt N'Diaye van zijn lijf en brengt prima voor tot bij Benavente. De middenvelder duwt de bal in de verste hoek voorbij Bolat: 0-1.

8'

De steekpass van Rezaie gaat eigenlijk de mist in, maar valt plots toch nog goed voor de inlopende Benavente. Bolat komt echter goed uit zijn doel en grijpt op tijd in.

5'

We spelen vijf minuten en de studieronde is nog volop aan de gang. Er viel tot nu toe nog geen doelkans te noteren.

1'

AFTRAP
Het Bosuilstadion neemt met een pakkend eerbetoon afscheid van de overleden jeugdspeler Joël Lobanzo. Intussen is ook de wedstrijd van start gegaan.

Wedstrijdstatistieken

ANT
CHA
51
Balbezit
49
7
Hoekschoppen
2
19
Inworpen
41
1
Reddingen
2
2
Buitenspel
1
17
Fouten
7
3
Schoten op doel
4
9
Doelman uittrappen
10
4
Schoten naast doel
4
8
Vrije trappen
19

Huidige vorm

ANT
CHA
-
+
-
x
x
-
+
-
x
+

Laatste 10 wedstrijden

ANT
CHA
16
Doelpunten
14
0
Tweede gele kaarten
0
24
Gele kaarten
17
5
Gewonnen wedstrijden
4
2
Verloren wedstrijden
4
1
Rode kaarten
2
12
Doelpunten tegen
14
3
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
3
Verloren
1

5

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
1
Verloren
3

Recente ontmoetingen