vrijdag 03.11.2017 20:30 #GNTSTA
Einde
(0-0)
95'

EINDE
Wim Smet fluit de wedstrijd af. Gent wint van Standard met kleinste verschil: 1-0!

92'

Standard heeft nog een goede aanval in huis, maar de voorzet van Fai is onvoldoende. Daarop volgt een hoekschop, maar die levert niets op. De Gentse overwinning lijkt binnen.

In
89'

We krijgen er zometeen vijf minuten extra tijd bij! Valt er nog een doelpunt in de slotfase?

Gele kaart
In
85'

Mooi moment voor Thomas Foket. Hij mag de laatste vijf minuten invallen en zo zijn rentree maken in de eigen Ghelamco Arena. Hij komt Kalu vervangen en zo kiest Vanderhaeghe toch voor iets meer zekerheid.

In
81'

Drie kansen op rij voor AA Gent! De net ingevallen Milicevic knalt op Ochoa, nadien krijgen ook Asare en Dejaeghere de bal niet in doel. De 1-1 is misschien dichtbij, maar de 2-0 ook. Het kan nog steeds alle kanten op!

In
78'

Nieuw bloed aan beide zijden! Sylla en Milicevic komen Yaremchuk en Kubo vervangen. Aan de overzijde moet Emilson gaan rusten, Emond is zijn vervanger, waardoor Standard met twee diepe spitsen gaat spelen.

In
In
76'

Mpoku probeert het dan maar eens zelf met zijn gekende buskruit. Zijn pegel waait over de kooi van Kalinic. Nog een kwartier te gaan!

74'

Gent moet toch gaan oppassen voor de gelijkmaker. Mpoku komt steeds beter in de wedstrijd en heeft goede ideeën, maar zijn passen komen niet altijd aan. Nu wil hij ook Edmilson alleen voor doel zetten, maar hij geeft de bal iets te ver.

Gele kaart
72'

Opnieuw een reuzekans voor Standard! Marin bedient Orlando Sa op links, die legt achteruit op Mpoku, die vervolgens ook breed legt op Carlinhos. Hij heeft het leer maar in doel te verlengen, maar trapt onbegrijpelijk in het zijnet. Standard morst toch echt wel met de kansen!

70'

We zitten in een ietwat rommelige fase van de wedstrijd. Veel balverlies aan beide kanten, en het spel ligt ook geregeld stil door de vele fouten. Zo raakt het tempo natuurlijk wat uit de wedstrijd...

65'

Nog een klein half uurtje op de klok, die verder wegtikt in het voordeel van Gent. Standard speelt wel aardig mee, maar komt voorlopig niet tot scoren. Aan de overkant blijft ook Gent trouwens regelmatig gevaarlijk, dus het kan nog alle kanten op!

Gele kaart
62'

Cavanda probeert het dan maar eens met een knappe fopduik. Wim Smet, die trouwens uitstekend staat te fluiten, heeft het bij het rechte eind en trekt terecht geel voor de rechtsachter.

57'

En meteen terug naar de overkant! Kubo kan net niet bij een gevaarlijke voorzet vanop rechts, anders had dit de 2-0 kunnen betekenen.

55'

Reuzekans voor Standard! Marin en Edmilson zetten een prima actie op langs de rechterflank. Uiteindelijk valt het leer voor de voeten van Mpoku. Die heeft de kant maar uit te kiezen en besluit staalhard op doel. Via de benen van Bronn gaat de bal toch nog in hoekschop! Dit had altijd de gelijkmaker moeten zijn!

54'

Het doelpunt heeft voor vuur in de wedstrijd gezorgd! Kubo dribbelt zich bijna in schietpositie, maar Pocognoli kan hem het schieten belemmeren. In de herneming trapt Dejaeghere ver naast.

52'

Standard reageert meteen met een goede actie vanop links. Er kan echter net geen ploegmaat worden gevonden, waarna de Gentse defensie de bal kan wegkegelen.

Gele kaart
Doelpunt
50'

DOELPUNT
En daar is de 1-0! Dejaeghere bedient Machado. Die heeft een fantastische voorzet in huis en schildert het leer zo op het hoofd van Roman Yaremchuk. Hij kan niet meer missen en heeft zijn eerste Gentse doelpunt beet!

47'

Meteen gevaar vanwege de bezoekers! Carlinhos krijgt opnieuw veel tijd en ruimte om aan te leggen. Hij probeert het met een lage schuiver richting de verste paal, maar hij ziet het leer voorlangs rollen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen! Wie scoort het eerste doelpunt? Het lijkt zo een wedstrijd te gaan worden waarin de ploeg die het eerst weet te scoren, ook de partij zal winnen...

45'

RUST
We gaan rusten bij een 0-0 stand. Het verschil zal moeten worden gemaakt in de tweede helft!

41'

Nog vijf minuten op de klok! Het is een interessante wedstrijd om volgen, maar een doelpunt kregen we jammer genoeg nog niet te zien. Dat kon trouwens aan beide zijden gevallen zijn.

37'

Standard versiert nog een nieuwe kans. Mpoku bedient Marin, die viseert de verste hoek, maar Kalinic kan nog in hoekschop deviëren. De Luikenaars hebben het evenwicht hersteld!

33'

Opnieuw een kansje voor de bezoekers! Gent krijgt het leer niet weg achterin, uiteindelijk is het Laifis die met een omhaal op doel kan besluiten. Te zwak en te centraal echter om Kalinic echt te verrassen.

31'

En daar is de eerste goede kans voor Standard! Edmilson schildert een voorzet op het hoofd van Orlando Sa. Die kopt goed naar de grond, Kalinic kan het leer nog uit zijn doel houden.

28'

Nog een dik kwartier tot de rust. Gent heeft het meeste balbezit, maar Standard is iets beter in de wedstrijd gekomen. Geen man overboord trouwens voor de Rouches, want het Gentse overwicht werd nog niet verzilverd.

22'

Halfweg de eerste helft versiert Gent al zijn vijfde hoekschop. Ditmaal gaat Kalu eens zijn kans, Ochoa werkt in hoekschop. Die levert niets op, integendeel, Standard kan counteren met een fraaie pass van Edmilson, Kalinic is echter goed uit zijn doel gekomen en is zo eerder bij de bal dan Marin.

18'

Dan toch een schot op doel van de bezoekers! Carlinhos krijgt veel tijd en ruimte om op doel te besluiten, maar hij knalt over en naast. Kalinic beleeft voorlopig een rustige avond.

16'

Ook de derde mogelijkheid uit de wedstrijd is voor Gent! Dejaeghere controleert een afvallende bal, maakt vervolgens een pirouette en knalt dan het leer in één tijd richting doel. ZIjn poging wijkt nog net af en gaat centimeters naast de kooi van Ochoa. Wim Smet ziet er geen hoekschop in.

11'

Van de goede vorm van de laatste weken is bij Standard voorlopig nog niet veel te merken. Gent dicteert het tempo, terwijl de Rouches nog niet konden tegenprikken. Al kan één flits van Edmilson of Mpoku natuurlijk volstaan om de boel opnieuw in brand te steken.

8'

Sa Pinto laat zich weer van zijn beste kant zien. Na blijvend geschreeuw op de scheidsrechter en ruzie met de derde ref, moet hij worden gekalmeerd door de spelleiding. De volgende stap zal allicht weer de tribune worden...

6'

Opnieuw een grote kans voor de Buffalo's! Op een nieuwe hoekschop verlengt Dejaeghere het leer tot bij Gigot, die ditmaal op doel kan koppen. Cavanda kan het leer nog van de lijn keren. In de herneming probeert Kubo het met een hard afstandsschot, zijn poging gaat net over. Furieuze start van de Gentenaars.

4'

De eerste hoekschop is voor de thuisploeg. Gent krijgt een vrije trap vanop de linkerflank, Luyindama kan nog net in hoekschop koppen. Daarop kan Mitrovic vrij koppen, Ochoa heeft meteen een goede redding in huis! Leuk wedstrijdbegin!

1'

AFTRAP
Belangrijke wedstrijd vanavond in de Ghelamco Arena! Zowel Gent als Standard hebben hun start totaal gemist, maar trachten de laatste weken terug wat orde op zaken te krijgen. De partij is zonet op gang gefloten door Wim Smet, benieuwd naar wat we vandaag te zien zullen krijgen!

0'

PREVIEW SA PINTO

0'

PREVIEW MITROVIC

0'

PREVIEW VANDERHAEGHE

0'

SELECTIE STANDARD
Ochoa, Pocognoli, Laifis, Luyindama, Cavanda, Carlinhos, Edmilson, Marin, Agbo, Sa, Mpoku, Gillet, Scholz, Fai, Luchkevych, Djenepo, Cop, Ndongala, Miya. Geblesseerd: Bokadi.

0'

SELECTIE AA GENT
Andrijasevic, Asare, Bronn, Czekanowitz, Dejaegere, Dussenne, Esiti, Foket, Gigot, Horemans, Kalinic, Kalu, Kubo, Machado, Milicevic, Mitrovic, Simon, Sylla, Thoelen, B. Verstraete, Yaremchuk. Geblesseerd: Neto, Matton.

Wedstrijdstatistieken

GNT
STA
55
Balbezit
45
10
Hoekschoppen
5
28
Inworpen
23
3
Reddingen
4
6
Buitenspel
0
15
Fouten
18
5
Schoten op doel
3
9
Doelman uittrappen
10
5
Schoten naast doel
5
18
Vrije trappen
21

Huidige vorm

GNT
STA
x
+
+
-
-
+
+
+
x
x

Laatste 10 wedstrijden

GNT
STA
11
Doelpunten
17
1
Tweede gele kaarten
0
15
Gele kaarten
28
3
Gewonnen wedstrijden
4
6
Verloren wedstrijden
5
0
Rode kaarten
1
14
Doelpunten tegen
16
1
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
19
Verloren
13

38

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
13
Verloren
19

Recente ontmoetingen