woensdag 25.10.2017 20:30 #GNKBRU
Einde
(1-0)
In
93'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Club Brugge schoot pas wakker na de rust, maar dat bleek te weinig. Al bij al een verdiende zege voor Genk, dat met 2-0 wint en terug een sprong in het klassement kan maken.

Doelpunt
89'

DOELPUNT
Over & out voor Club! Zoals altijd heeft Mbwana Samatta zijn doelpuntje tegen Club beet. Zijn afgeweken schot eindigt in doel en zo is de wedstrijd helemaal beslist: 2-0!

In
85'

Leko zet alles op en alles en gooit ook Refaelov nog in de strijd. In de laatste vijf minuten komt hij Nakamba vervangen.

In
83'

Met Dennis op links en Limbombe op rechts, en voorin het duo Diaby-Vossen gaat Club verder op zoek naar de gelijkmaker. De Genkies verdedigen echter stug en geven geen duimbreed toe. De tijd tikt dan ook verder in het voordeel van de thuisploeg.

80'

De partij is iets bitsiger geworden. Ingvartsen kwam even goed weg na een elleboog. Nadien hakt ook Mechele nog even in op Schrijvers. Beiden komen er goed van af!

Gele kaart
75'

Opnieuw een goede kans voor Club! Denswil heeft een prima voorzet in huis vanop links. Diaby kan er nog net bij met de voet, maar verlengt het leer over doel. Blauwzwart morst nu toch wel wat met de kansen.

In
72'

Fluitconcert in de Luminus Arena, want bij de bezoekers komt Jelle Vossen in de ploeg. Hij komt Cools vervangen. Leko gaat er vol tegenaan en neemt risico's.

71'

Genk wordt omsingeld en probeert te overleven. Club vindt voorlopig echter niet het juiste gaatje.

68'

Club dringt aan voor de gelijkmaker! Vormer bedient Diaby, die plots vrij uithalen vanop een interessante plek. Hij knalt te centraal op de vuisten van Vukovic. Daar was toch meer mee te doen, denk ik...

Gele kaart
61'

De Bruggelingen zitten beter in de wedstrijd. Nu bedient Denswil zijn landgenoot Vormer met een subtiel passje, maar Vukovic heeft het goed doorzien en zit er gepast tussen.

Gele kaart
59'

Op het uur nog eens Club! Nakamba probeert het met buitenkantje voet naar de verste hoek, maar hij ziet zijn poging voorlangs gaan.

55'

Genk kan nog eens een goede combinatie op de mat leggen, waarna Samatta kan inflitreren. Decarli heeft een goede tackle in huis om hem de weg te versperren.

52'

Ook al speelt Club nog niet echt in zijn gekende stijl, het is toch iets beter uit de kleedkamer gekomen. De duels worden al iets meer gewonnen, al is dat voorlopig niet genoeg om op gelijke hoogte te komen.

48'

De inbreng van Dennis lijkt voor wat meer gevaar te gaan zorgen. Club kan ditmaal wél een goede aanval in mekaar knutselen via Diaby en Vanaken. Uiteindelijk kan Dennis op doel besluiten, maar Vukovic kan de bal uit zijn doel houden.

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft is van start gegaan. Leko kiest voor twee vinninge jongens voorin. Wesley ruimt plaats voor Dennis. Kan hij iets forceren in de tweede helft?

45'

RUST
We gaan rusten bij een 1-0 stand! De Genkse voorsprong had heel wat groter kunnen zijn, want Club Brugge was helemaal nergens.

Doelpunt
43'

DOELPUNT
Daar is dan toch de verdiende Genkse voorsprong! Malinovskiy mag een vrije trap nemen van op de flank. Hij knalt het leer rechtstreeks in de verste hoek binnen. Toch weer een misrekening van doelman Horvath! 1-0, net voor de rust!

41'

De eerste kaart komt op naam van Uronen. Hij komt te laat in op Diaby en wordt terecht geelgeboekt. Voor de rest is dit een zeer faire wedstrijd trouwens!

Gele kaart
39'

Club reageert meteen met een snelle counter via Diaby. Die ziet Limbombe, maar zijn voorzet is niet op maat.

38'

Opnieuw dreiging voor het Brugse goal! Het leer valt echter niet voor de Genkse voeten, waarna Cools de bal kan ontzetten.

35'

Ditmaal is het Schrijvers die eens zijn kans mag gaan. Ook zijn vizier staat nog niet echt op scherp, want hij knalt over en naast. Nog tien minuten tot de rust!

33'

Ingvartsen wint het luchtduel van Mechele én Denswil, maar hij kopt het leer net voorlangs. Ook deze had er in gemoeten.

31'

Het is een wonder dat Genk hier nog niet op voorsprong staat. Het heeft doorlopend balbezit en drukt Club constant op de eigen helft. Bovendien kan Brugge de bal absoluut niet in de eigen rangen houden.

29'

Horvath doet het vandaag weer op zijn gekende stijl. Zeer sterk op de lijn, maar vol twijfel in de lucht. Nu gaat hij onder een hoekschop door, maar gelukkig voor de Amerikaan kan Aidoo niet goed koppen. Hij kopt loodrecht naar de grond, waarna de bal op de lat valt.

27'

Opnieuw krijgt Pozuelo heel veel ruimte om rustig een hoek uit te kiezen. Hij krult het leer richting de verste hoek, maar Horvath heeft een geweldige reflex in huis.

25'

Even twijfel in de Genkse defensie. Diaby lijkt bijna te kunnen profiteren, maar Aidoo zet zich goed breed, waardoor het gevaar kan worden geweken.

23'

Pozuelo krijgt heel wat tijd en ruimte om te infiltreren richting het Brugse doel. Hij mag zelfs vrij aanleggen, maar kan zijn poging niet kadreren.

In
19'

Pech voor Racing Genk, want Stuivenberg moet al een eerste keer wisselen. Berge lijkt een verrekking te hebben opgelopen en kan niet meer verder. Zijn vervanger is Heynen.

18'

En daar is de eerste kans voor Club Brugge! Limbombe legt slim achteruit voor doel op Diaby, die schiet te zwak binnen het bereik van Vukovic.

16'

Na balverlies van Vormer kan de thuisploeg snel counteren. Vervolgens wil Genk een penalty na een vermeend duel tussen Mata en Vanaken. Lardot heeft het bij het rechte eind en laat zich niet vangen aan de schwalbe van de Genkse rechtsachter.

14'

Malinovskiy probeert het eens vanop afstand. Hij ziet zijn poging echter meters naast de kooi van Horvath rollen. Wanneer krijgen we eens iets te zien van de Bruggelingen?

11'

De openingsfase is helemaal voor Racing Genk. Club zakt diep in op de eigen helft en moet het spel ondergaan.

7'

Club probeerde het al twee maal met een diepe bal van Cools op Diaby, maar zijn passing is vandaag voorlopig niet echt zuiver. Telkens ging de pass naar niemandsland.

5'

De eerste hoekschop is wel voor Club Brugge. Vukovic is goed uitgekomen om de trap van Vormer uit de lucht te plukken. Leuk wedstrijdbegin alvast!

3'

Meteen gevaar vanwege Genk. Horvath trapt een terugspeelbal recht in de voeten van Ingvartsen. Die legt achteruit, maar kan geen ploegmaat vinden. Ook in de daaropvolgende fase lijdt Club balverlies, maar opnieuw kan de thuisploeg er niet van profiteren.

1'

AFTRAP
Jonathan Lardot is de scheidsrechter vanavond in de Luminus Arena. Hij heeft zonet de partij op gang gefloten! Kan Genk, na de winst tegen Anderlecht, ook de scalp pakken van Club Brugge? Of gaat de leider door op het elan? De jongste jaren had Blauwzwart het alvast niet makkelijk in Limburg.

Wedstrijdstatistieken

GNK
BRU
54
Balbezit
46
3
Hoekschoppen
3
17
Inworpen
26
4
Reddingen
1
0
Buitenspel
3
12
Fouten
21
3
Schoten op doel
4
6
Doelman uittrappen
12
6
Schoten naast doel
2
24
Vrije trappen
12

Huidige vorm

GNK
BRU
+
+
-
+
-
+
-
+
x
+

Laatste 10 wedstrijden

GNK
BRU
12
Doelpunten
18
0
Tweede gele kaarten
1
16
Gele kaarten
27
3
Gewonnen wedstrijden
5
3
Verloren wedstrijden
2
0
Rode kaarten
1
14
Doelpunten tegen
14
4
Gelijke spelen
3
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
17
Verloren
17

40

Gespeeld
Gelijk

6

Gewonnen
17
Verloren
17

Recente ontmoetingen