zaterdag 21.10.2017 20:30 #KVKGNT
Einde
(0-0)
93'

EINDE
De wedstrijd zit erop! Gent en Kortrijk houden elkaar in evenwicht, en daar schieten beiden weinig of niets mee op.

92'

AA Gent krijgt nog een vrije trap vanop de rechterflank, waarna de hele Gentse ploeg mee komt oprukken. Kaminski kan het leer plukken.

89'

Sylla is even uit het oog verloren en kan vanuit een scherpe hoek op doel afstormen. De thuisploeg komt goed weg, want de Gentse aanvaller trapt in het zijnet. Dé kans om nog de zege te pakken!

88'

Bij Gent blijft ook verdediger Bronn zeer dreigend. Ditmaal probeert hij het met een harde knal uit de tweede lijn. Kaminski kan in twee keer klemmen.

Gele kaart
In
85'

Reuzekans voor Gent alweer, dat nu echt wel de goal verdient. Sylla doet alles perfect en legt dan slim breed op Milicevic. Die trapt van dichtbij over doel. Dat kan een dure misser worden voor de Buffalo's!

In
83'

Opnieuw Simon! Verboom kan ontzetten, in de herneming wordt de poging van Gigot nog net voor de lijn gekeerd. Nu is het weer de beurt aan Gent!

82'

Simon wint het duel van Attal en kan gevaarlijk voorzetten. Hij kan echter geen ploegmaat vinden die het leer in doel kan verlengen. Nog tien miinuten op de klok en het kan nog alle kanten uit!

80'

Opnieuw Kortrijk! Ditmaal wordt een aangesneden voorzet van Chevalier ei zo na in eigen doel gekopt. Plots lijkt de 2-1 dichterbij dan de 1-2. Wat een wending in de match!

78'

Kortrijk heeft plots bloed geroken na de gelijkmaker. Vooral Kage zorgt voor veel dreiging. Nu ligt hij na een knappe combinatie aan de basis van een goede mogelijkheid. Chevalier trapt ze van kortbij net over. Hier had meer ingezeten voor de Kerels.

75'

DOELPUNT
1-1, en wat voor een beauty! Chevalier verstuurt een verre bal naar invaller Kage. Bij zijn eerste baltoets knalt hij het leer in één tijd in de verste winkelhaak. Schitterend doelpunt!

Doelpunt
In
In
72'

Twee kansen op rij voor Gent. Eerst is Kaminski bij de pinken na een ongelukkige baltoets van Kumordzi. Nadien kan Milicevic net niet scoren.

71'

Kage en Boedkovski worden in de strijd gegooid bij Kortrijk! Zij hebben nog twintig minuten om nog iets uit de brand te slepen!

66'

Kortrijk vindt geen antwoord tegen dit Gent. Bronn mag voor de tweede keer deze wedstrijd vrij koppen op een hoekschop. Opnieuw is zijn kopbal niet gekadreerd.

In
64'

Twee minuten later mag ook Kubo gaan rusten. Zijn vervanger is Kalu. Kan hij, net als vorige week, nog iets extra brengen bij de Buffalo's?

In
62'

Kort na de voorsprong voert Vanderhaeghe toch zijn eerste wissel door. De onzichtbare Yaremchuk wordt naar de kant gehaald voor Sylla. Kortrijk heeft nog een half uur om het tij te keren.

Doelpunt
60'

DOELPUNT
Op het uur dan toch de 0-1! Na een goede aanval op de rechterflank vindt Gigot de vrijstaande Moses Simon aan de tweede paal. Die blijft ijzig kalm en trapt het leer knap overhoeks tegen de netten!

56'

Het tempo is opnieuw gezakt en zo blijven de kansen ook uit. Veel balverlies aan beide zijden, waardoor er nog steeds bijzonder weinig te beleven valt. Bij de bezoekers lijkt Kalu er straks wel in te gaan komen.

51'

Het begin van de tweede helft is toch iets hoopgevender voor Kortrijk. Het kan al wat meer op de Gentse helft spelen en het krijgt ook de eerste kans! Na slecht wegwerken van Dejaeghere, wordt het schot van Perbet afgeblokt.

Gele kaart
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
We zijn er terug aan begonnen in het Guldensporenstadion! Voorlopig zijn er nog geen wissels te bespeuren. Wie trekt aan het langste eind in deze tweede helft?

45'

RUST
Meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft. Een mooie pot voetbal kregen we nog niet te zien voorlopig. Gent was de betere ploeg, maar de beste kans van de partij was wel voor Kortrijk. Hopelijk krijgen we beterschap na de rust!

45'

Net voor de rust nog dé kans voor Kortrijk om op voorsprong te komen! Een kopbal van Kovacevic wordt van de lijn gekeerd en in de herneming trapt ook D'Haene onbegrijpelijk naast. Dit had altijd de 1-0 moeten zijn!

44'

Moses Simon dribbelt zich nogmaals voorbij zijn tegenstander. Ditmaal staat Van der Bruggen goed gepositioneerd om zijn pass te onderscheppen. We krijgen er zometeen één minuutje extra tijd bij!

42'

Nog een paar minuten tot de rust. Kortrijk is de jongste minuten wat beter in de wedstrijd gekomen, maar dat is het dan ook. Anderzijds kan ook Gent toch niet echt overtuigen. Een logische 0-0 staat voorlopig dus nog op het bord.

Gele kaart
39'

Een eerste goede kans voor Kortrijk! Na balverlies bij Gent kan Chevalier de ruimte induiken. Met een korte doorsteekpass zet hij Perbet voor doel, maar hij kan nog net worden afgeblokt.

Gele kaart
36'

Diezelfde corner levert nu wel een goede doelkans op! Dylan Bronn komt goed ingelopen, maar buffelt het leer over de kooi van Kaminski. Het zal van dit soort fases moeten komen voorlopig!

Gele kaart
34'

Even gevaar nu vanop de linkerflank van Gent. Kubo zet voor tot bij de aanstormende Yaremchuk, Rougeaux kan nog net in hoekschop werken.

32'

Dan toch nog eens een kansje in deze zoutloze wedstrijd! Simon, de bedrijvigste vandaag, zet een counter op, waarna het leer voor de voeten van Esiti komt. Die legt aan, maar kan zijn schot helemaal niet kadereren.

26'

Milicevic krijgt plots veel ruimte buiten de zestien. Hij probeert het dan ook maar eens vanop afstand, maar ziet zijn pegel meters over doel waaien. Zowel Kaminski als Kalinic hebben voorlopig nog geen werk gehad!

22'

Halfweg de eerste helft kunnen we zeggen dat deze wedstrijd zwaar teleurstelt. Weinig tempo, praktisch geen kansen... Hopelijk moet het beste straks nog komen!

18'

Een gevaarlijke voorzet vanop de Kortrijkse rechterflank zorgt even voor dreiging. Bronn verslikt zich wat en kan de bal in extremis nog keren. Gelukkig voor hem was er geen aanvaller van de thuisploeg in de buurt.

15'

We zijn een kwartier weg en het is nog steeds wachten op de eerste goede aanval van Kortrijk. De thuisploeg raakt met moeite over de helft en kan de bal ook niet in de eigen rangen houden.

11'

De eerste goede mogelijkheid is ook voor Gent! Simon wordt aangespeeld, dribbelt zich vervolgens in schietpositie en gaat dan zijn kans. Hij ziet zijn poging centimeters naast de verste paal voorlangs gaan. Daar komt Kortrijk goed weg!

9'

De openingsfase is toch voor Gent. De Buffalo's eisen steevast de bal op, maar kunnen daar voorlopig nog niet echt van profiteren.

6'

De eerste hoekschop is voor Gent. Milicevic trapt deze echter te kort, waardoor de bal meteen kan worden weggekopt aan de eerste paal. Weg kans!

3'

Meteen wat dreiging vanwege AA Gent. Een verre bal komt voor de voeten van Kubo. Die aarzelt even omdat het leer wat te hoog opspringt, vervolgens wordt zijn poging afgeweerd door de thuisdefensie.

1'

AFTRAP
Kortrijk mag de wedstrijd tegen AA Gent op gang trappen. Bij de thuisploeg staat Perbet meteen in de basis. Kan hij vandaag iets forceren tegen zijn voormalige werkgever?

0'

SELECTIE AA GENT
Simon, Yaremchuk, Milicevic, Esiti, Kalu, Dejaegere, Asare, Mitrovic, Verstraete, Gigot, Kalinic, Bronn, Czekanowitz, Dusenne, Foket, Kubo, Machado, Marcq, Matton, Sylla, Thoelen.

0'

SELECTIE KV KORTRIJK
Kaminski, Atal, Rougeaux, Kovacevic, Verboom, D'Haene, Van der Bruggen, Kumordzi, Chevalier, Ajagun, Bruzzese, Galens, Makarenko, Kage, Van Eenoo, Budkivskyi, Pupe, Ouali.

Wedstrijdstatistieken

KVK
GNT
3
Hoekschoppen
11

Huidige vorm

KVK
GNT
x
+
x
x
x
x
-
+
-
-

Laatste 10 wedstrijden

KVK
GNT
24
Doelpunten
11
0
Tweede gele kaarten
1
16
Gele kaarten
15
7
Gewonnen wedstrijden
3
3
Verloren wedstrijden
6
0
Rode kaarten
0
13
Doelpunten tegen
14
0
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
7
Verloren
15

26

Gespeeld
Gelijk

4

Gewonnen
15
Verloren
7

Recente ontmoetingen