zondag 22.10.2017 18:00 #ANDGNK
Einde
(0-0)
95'

EINDE
Vertenten maakt een einde aan de partij. Racing Genk neemt de drie punten mee uit Anderlecht: 0-1.

In
94'

Vukovic grabbelt nog eens een bal uit de lucht. Het is echt de seconden aftellen voor de bezoekers.

93'

Nog een ultieme wissel van Stuivenberg om een beetje tijd te rekken. Hij brengt een extra verdediger.

92'

Genk moet nog een paar minuten bibberen en beven. Kums probeert nog eens iets te forceren met een hoekschop. Bij Genk staat iedereen in de eigen zestien.

89'

Samatta schudt Trebel van zich af. Hij probeert wat tijd te winnen door de bal bij te houden aan de achterlijn.

In
87'

Pozuelo wordt nog naar de kant gehaald. Hij lijkt geblesseerd. Hij geeft zijn band door aan zijn vervanger: Thomas Buffel.

86'

Nog een mooie actie van de bezoekers. Na een goeie counter legt Samatta de bal met een hakje achteruit. Schrijvers trapt, maar zijn schot wordt afgeblokt.

In
Gele kaart
84'

Wat een misser van Anderlecht. Aidoo krijgt een voorzet niet weg en zo ligt de bal heel precies klaar voor de neus van Harbaoui, maar die mikt recht op de borst van Vukovic.

81'

De vrijschop van Kums wijkt af en belandt in hoekschop. Genk komt niet meer onder de druk uit nu.

Gele kaart
80'

Aidoo krijgt een gele kaart voor handspel. Bij Anderlecht willen ze een strafschop, maar het gebeurt toch echt buiten de zestien. Kums neemt dus de vrije trap.

78'

Genk speelt met vuur door de bal zo vaak onnodig weg te geven. Anderlecht voetbalt bijna uitsluitend op de vijandige helft.

In
77'

Hein Vanhaezebrouck gooit zijn laatste troef op tafel. Hij vervangt Gerkens door Bruno.

75'

Nog een kwartier op de klok. Anderlecht drukt door, maar Genk wil deze voorsprong vasthouden en probeert het telkens rustig op te lossen.

72'

Vukovic krijgt na de openingstreffer van zijn ploeg niet veel rust meer. Nu raapt hij een voorzet van Trebel op.

Gele kaart
70'

Vanhaezebrouck kiest voor een dubbele wissel. Hij haalt onder anderen Hanni naar de kant. Die geeft zijn kapiteinsband aan Dendoncker.

In
In
69'

De druk van de thuisploeg houdt nu even aan. Ook Gerkens waagt eens zijn kans, maar hij kan zijn schot niet kadreren.

67'

Onyekuru steekt opnieuw zijn neus aan het venster. Hij dwingt Vukovic tot een redding met een schuiver. Gerkens ligt op de loer voor de rebound, maar de doelman van Genk lost de bal niet.

65'

Onyekuru is zonder twijfel de gevaarlijkste man bij Anderlecht. Trebel lobt nu een balletje voor de voeten van de Nigeriaan, maar die aarzelt net te lang.

61'

Schrijvers moet nog een mislukt schot op zijn lijstje schrijven vandaag. Hij krult de bal van ver het publiek in.

57'

De frustratie bij de thuisploeg groeit. Deschacht gebruikt nu handen en voeten om Mata af te stoppen.

55'

De bezoekende supporters amuseren zich prima nu ze een voorsprong te pakken hebben. Het thuispubliek is erg stil.

53'

Deschacht wil opruimen achteraan, maar mikt de bal tegen de voet van Ingvartsen. Het leer hobbelt zo maar een meter naast doel. Bijna een schlemielige tweede tegentreffer voor Anderlecht.

Gele kaart
Doelpunt
50'

DOELPUNT
Anderlecht verliest de kleine Aidoo uit het oog bij de hoekschop. Hij glipt tussen Kara en Appiah door en kopt Genk op voorsprong.

50'

Schrijvers wil zijn ploeg aan de voorsprong helpen met een uithaal. Hij versiert er een hoekschop mee.

46'

Meteen een huizenhoge kans voor de thuisploeg. De pass van Hanni is goed, de knal van Onyekuru spat uiteen op de paal. Colley wil opruimen en tikt de bal opnieuw tegen de paal.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De bal rolt opnieuw. Komt er nog een winnaar uit de bus?

45'

RUST
Scheidsrechter Vertenten doet er geen minuut extra bij. De brilscore staat nog op bord in Anderlecht. Genk moet winnen en probeert ook te voetballen. Het zet hoog druk, maar echt grote kansen blijven uit voor de bezoekers. De thuisploeg begon nog wel goed, maar liet het tempo snel zakken. Anderlecht pakte ook uit met enkele gemene overtredingen.

44'

Veel hebben de supporters van paars-wit nog niet te zien gekregen, maar ze blijven hun team op slag van rust wel aanmoedigen. Valt er nog een doelpunt uit de kast?

Gele kaart
39'

Teodorczyk is gefrustreerd. Hij trapt gemeen na richting Aidoo. De spits mag blij zijn dat hij maar geel krijgt voor deze overtreding. Anderlecht is nog met elf.

38'

Ingvartsen krijgt uiteindelijk de bal in de zestien. Hij draait en schiet, maar een echte doelpoging kunnen we het nauwelijks noemen.

37'

Een optimistisch schot van Schrijvers wordt afgeblokt en Genk krijgt een tweede hoekschop. Anderlecht krijgt de bal na de corner niet helemaal weg.

35'

Hanni vraagt een nieuwe bal. De Anderlecht-kapitein oordeelt dat de wedstrijdbal niet goed opgepompt is.

34'

Trebel neemt een vrijschop voor zijn rekening. Vukovic plukt het leer uit de lucht.

31'

Genk voetbalt goed mee op het veld van Anderlecht. Het slingert een bal de zestien in, maar Dendoncker wint het duel met Schrijvers.

28'

Vertenten moet een klein brandje blussen tussen Trebel en Ingvartsen. De scheidsrechter lost het op met een strenge blik.

Gele kaart
24'

GELE KAART
Hanni krijgt de eerste gele kaart uit de partij achter zijn naam. Hij verliest de bal en neemt dan wraak door zijn voet op die van Colley te planten.

22'

Anderlecht voert de druk op de bezoekers stilaan op. De ploeg van Stuivenberg heeft al een hele tijd geen aanval meer kunnen opzetten.

20'

Genk laat te vaak een steekje vallen achterin. De verdedigers springen slordig om met de bal en Anderlecht is klaar om toe te slaan bij balverlies.

17'

Het spel gaat prima op en neer. Een slimme pass van Gerkens krijgt de handen van het paarse publiek op elkaar, maar Teodorczyk staat opnieuw buitenspel.

14'

Teodorczyk glipt weg uit de rug van zijn bewaker. Hij kan op de doelman af, maar de vlag van de lijnrechter wappert.

11'

Clinton Mata dringt de zestien in met een dribbel. Deschacht schuift zijn voorzet in hoekschop. Die levert niets op voor Genk.

8'

Hanni stuurt Teodorczyk diep. Vukovic komt zonder vrees uit zijn kooi en kopt net voor de neus van de spits de bal weg.

4'

De eerste doelpoging is er een van Siebe Schrijvers. De voorzet van Samatta is goed. Schrijvers wil het leer in een keer op de slof nemen, maar raakt de bal niet goed. De bal schiet ver over.

3'

Het is een relatief rustig begin van de partij. De twee doelmannen hebben nog geen werk moeten opknappen.

1'

AFTRAP
De bal rolt in Anderlecht. Kan Genk-coach Stuivenberg zijn vel redden met een zege? Of pakt Hein Vanhaezebrouck 6 op 6 in de competitie?

0'

VOORAF
In de competitie kiest Anderlecht-trainer Vanhaezebrouck opnieuw voor Frank Boeckx in doel. Het is zijn enige wissel ten opzichte van het elftal dat in de Champions League onderuit ging tegen PSG. Sven Kums is dus op tijd fit geraakt. Aan de overkant kiest Albert Stuivenberg opnieuw voor dezelfde elf als vorig weekend.

Wedstrijdstatistieken

AND
GNK
58
Balbezit
42
8
Hoekschoppen
4
23
Inworpen
19
0
Reddingen
2
1
Buitenspel
1
15
Fouten
15
2
Schoten op doel
1
9
Doelman uittrappen
2
2
Schoten naast doel
4
16
Vrije trappen
16

Huidige vorm

AND
GNK
+
-
+
-
+
-
-
x
+
-

Laatste 10 wedstrijden

AND
GNK
20
Doelpunten
27
0
Tweede gele kaarten
1
16
Gele kaarten
14
6
Gewonnen wedstrijden
9
3
Verloren wedstrijden
0
1
Rode kaarten
0
12
Doelpunten tegen
11
1
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
25
Verloren
8

40

Gespeeld
Gelijk

7

Gewonnen
8
Verloren
25

Recente ontmoetingen