Gele kaart
94'

EINDE
Het zit erop! Mechelen maakte het nog bijzonder spannend na de rust, maar het kwam één doelpuntje te kort. Anderlecht met 3-4 en zo heeft Vanhaezebrouck zijn debuut niet gemist!

In
92'

Teodorczyk mag nog alleen op Coosemans afstormen. De doelman houdt de 3-5 echter uit zijn doel. Het blijft nog even spannend!

Doelpunt
91'

DOELPUNT
Het wordt zowaar nog 3-4! Bandé schiet overhoeks de aansluitingstreffer binnen... KV Mechelen heeft nog twee minuten de tijd om er nog ééntje binnen te tikken.

88'

El Messaoudi probeert het nog eens vanop afstand! Zijn harde knal gaat net over de kooi van Boeckx. Bij Anderlecht lijkt Chipciu er nog in te komen straks.

In
84'

Malinois blijft de druk naar voor leggen. Anderlecht houdt echter stand achterin en lijkt de schaapjes op het droge te hebben.

Gele kaart
Gele kaart
79'

Mechelen krijgt een vrije trap op een zeer interessante plek. De plaatsbal van Matthys wijkt af in hoekschop. De thuisploeg kan voorlopig niet verder profiteren van het overwicht.

76'

We zijn in de laatste rechte lijn van de wedstrijd. Misschien moet Ferrera straks het geheim wapen Coosemans nog eens mee naar voor sturen?

In
74'

Ook Anderlecht gaat een eerste keer wisselen. Hanni wordt naar de kant gehaald, het is Stanciu die nog een kwartier speeltijd krijgt.

In
72'

De laatste wissel bij de thuisploeg. Croizet, zeer bedrijvig vandaag, vraagt om de wissel en krijgt die ook. Het is Tim Matthys, vorig seizoen de boeman van Anderlecht, die de laatste twintig minuten mag vol maken.

Gele kaart
69'

De tweede helft verloopt helemaal anders dan de eerste! Mechelen is baas en gaat naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Anderlecht probeert in balbezit het tempo wat uit de wedstrijd te halen.

64'

Plots gelooft de thuisploeg er terug wat in! Mechelen valt aan en probeert met enkele voorzetten voor gevaar te zorgen. Jammer genoeg voor de thuisploeg zijn ze niet op maat. Anderlecht wordt even weggedrukt op de eigen helft nu!

Doelpunt
60'

DOELPUNT
Na de gemiste kans op de 1-5, valt het doelpunt plots aan de overkant! Een voorzet vanop rechts wordt al duikend door invaller Nicklas Pedersen overhoeks in doel gekopt! 2-4, zit er toch nog iets in voor Mechelen?

59'

Ei zo na de 1-5! Onyekuru bedient Teodorczyk, maar geeft de pass eigenlijk iets te ver. Die klopt Coosemans wel, maar Cocalic kan het leer letterlijk op de lijn keren.

56'

Tweede wissel bij Malinois! Ganvoula mag gaan rusten, Pedersen krijgt nog een dik half uur om zich te tonen.

In
54'

Toch nog eens een goede aanval van KV Mechelen. Uiteindelijk valt het leer voor de voeten van Croizet, die viseert de verste winkelhaak, maar trapt ver over en naast.

Gele kaart
50'

Schoofs neemt een vrije trap voor zijn rekening, maar hij ziet zijn knal hoog over gaan. Het is nochtans van dit soort mogelijkheden dat Mechelen het zal moeten hebben, wil het toch nog iets rapen...

In
46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Ferrera grijpt tactisch in en gaat met zijn vieren achterin spelen. El Messaoudi komt in de ploeg voor Vitas. Kan Mechelen nog een vuist maken of wordt de afgang compleet?

45'

RUST
De eerste helft zit erop. We kregen een compleet ander Anderlecht te zien onder Vanhaezebrouck. De Brusselaars mogen gaan rusten met een makkelijke 1-4 voorsprong. Bij Mechelen zal het allicht stuiven in de kleedkamer...

Doelpunt
43'

DOELPUNT
Anderlecht maakt KV Mechelen nog voor de rust helemaal in. Ditmaal is het Teodorczyk die de 1-4 mag binnenglijden. De 'Kakkers' zullen moeten trachten om de schade te beperken...

38'

DOELPUNT
Wat gaat het hier snel vanavond! Onyekuru wordt niet aangevallen, knijpt vervolgens naar binnen en knalt op kousenvoeten de 1-3 in de rechterbovenhoek. Op die manier gaan we nog veel doelpunten te zien krijgen!

Doelpunt
36'

Ongelooflijk maar waar, KV Mechelen wordt opnieuw in de rug gepakt. Ditmaal verslikt Hanni zich helemaal in de pass op Teodorczyk, waardoor de reuzekans verkeken is. De thuisdefensie is aan het klungelen en Anderlecht maakt er zeer dankbaar gebruik van.

Doelpunt
34'

DOELPUNT
Mechelen antwoordt meteen met een snelle tegengoal! Bandé werkt hard en bedient Rob Schoofs. Hij knalt, via de voet van Kara, de 1-2 binnen! We hebben terug een wedstrijd!

31'

DOELPUNT
Hanni zorgt met zijn tweede assist van de avond voor de 0-2! Mechelen laat zich pakken in de rug, waardoor zowel Teodorczyk als Onyekuru op doel kunnen afstormen. Het is Onyekuru die uiteindelijk het initiatief neemt en Anderlecht de comfortabele 0-2 voorsprong bezorgt.

Doelpunt
28'

Na een ingooi bedient Hanni Gerkens. Die raakt het leer nog net af om de aanstormende Kums in schietpositie te brengen. Zijn vlam gaat net naast. Dit had de dubbele voorsprong kunnen zijn voor Anderlecht!

26'

Cocalic wint het luchtduel op een hoekschop, maar hij kan zijn kopbal niet kadreren. Ondanks de nieuwe hoekschop is Anderlecht nu wel de betere ploeg geworden.

22'

Kums stuurt Onyekuru het straatje in en die is sneller dan de thuisdefensie. Net als Boeckx aan de overkant is nu ook Coosemans goed uit zijn doel gekomen om de aanval onschadelijk te maken.

Doelpunt
18'

DOELPUNT
Een sublieme pass van Hanni zet Pieter Gerkens plots alleen voor doel. Die blijft ijzig kalm en plaatst het leer naast Coosemans in doel: 0-1!

16'

Ook Anderlecht krijgt nu zijn eerste grote kans! Kums bedient Hanni, die plots heel veel ruimte heeft. Hij dribbelt zich nog in een schietpositie, maar knalt dan hard over. Daar was toch ietwat meer mee te doen!

14'

Na een hoekschop van Anderlecht kan KV Mechelen snel tegenaanvallen. Croizet neemt al het voorbereidende werk voor zijn rekening en tracht dan Ganvoula te bereiken. Boeckx is goed uit zijn doel gekomen om het gevaar te keren.

11'

De partij is opnieuw wat in evenwicht. Anderlecht houdt de bal wat beter in het team, maar kan nog niet echt voor dreiging zorgen. Coosemans beleeft voorlopig een rustige avond, maar het is nog lang uiteraard.

7'

Ganvoula is sneller dan Kara en lijkt op Boeckx te kunnen gaan afstormen. Dendoncker, vandaag centraal in de verdediging, kan nog net opruimen in hoekschop. Ditmaal trapt Schoofs die te ver, waardoor ook deze niets oplevert.

5'

Mechelen is iets beter uit de kleedkamer gekomen en versiert ook de eerste hoekschop. Die wordt in de eerste zone meteen weggekopt door Kums.

3'

Meteen een eerste goede aanval van KV Mechelen. Tomecak zet zich goed door op de linkerflank, maar zijn voorzet is net iets te veel naar achter gegeven om de Mechelse spitsen te bereiken. Het gestrekt been van Ganvoula is net niet lang genoeg.

1'

AFTRAP
KV Mechelen en RSC Anderlecht hebben speeldag 10 op gang getrapt. Pakt Vanhaezebrouck meteen zijn eerste driepunter of worden ze verrast door Malinois?

0'

SELECTIE ANDERLECHT
Boeckx, Deschacht, Kara, Dendoncker, Obradovic, Trebel, Hanni, Kums, Chipciu, Onyekuru, Harbaoui, Sels, Josue, Appiah, Gerkens, Stanciu, Teodorczyk enBeric.

0'

SELECTIE KV MECHELEN
Coosemans, Rherras, Vitas, Cocalic, Cobbaut, Matthys, Rits, Schoofs, Bandé, Croizet, Ganvoula, Moris, Swolfs, Smolders, El Messaouidi, Kawaya, Leal, Tomecak, Kolovos, Pedersen.

Wedstrijdstatistieken

KVM
AND
47
Balbezit
53
6
Hoekschoppen
3
20
Inworpen
19
1
Reddingen
1
3
Buitenspel
3
9
Fouten
18
4
Schoten op doel
5
4
Doelman uittrappen
9
5
Schoten naast doel
2
21
Vrije trappen
12

Huidige vorm

KVM
AND
-
+
+
+
x
-
-
+
x
-

Laatste 10 wedstrijden

KVM
AND
12
Doelpunten
20
0
Tweede gele kaarten
0
0
Gele kaarten
14
3
Gewonnen wedstrijden
5
3
Verloren wedstrijden
3
0
Rode kaarten
1
12
Doelpunten tegen
13
4
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
6
Verloren
15

22

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
15
Verloren
6

Recente ontmoetingen