94'

EINDE
Laforge fluit voor het einde van de partij. Club Brugge grist in extremis de drie punten mee na de late treffer van Limbombe. KV Oostende blijft verslagen achter.

Doelpunt
Tweede gele kaart
93'

DOELPUNT
Club Brugge pakt in extremis toch de drie punten. Limbombe schiet op doel. Zijn schot wijkt nog af op een verdediger waardoor Vanhamel kansloos is.

92'

Vormer draait een vrije trap in één tijd richting de bovenhoek. Vanhamel brengt met een knappe reflex redding.

90'

Club Brugge ontwikkelt druk in de zoektocht naar het winnende doelpunt. De verdediging van KV Oostende kreunt onder de voorzetten, maar breekt voorlopig niet.

Gele kaart
Gele kaart
86'

Limbombe glijdt door en steekt op het einde nog even zijn been in de lucht bij Akpala. Het komt de middenvelder op een gele kaart te staan.

In
Gele kaart
84'

De laatste wissel van KV Oostende komt eraan. Musona mag gaan rusten. Akpala krijgt nog zes minuten tegen zijn ex-ploeg.

84'

Ozkan vloert Vormer en krijgt meteen een gele kaart.

In
In
In
78'

Custovic voert een dubbele vervanging door. Saini en Berrier ruimen plaats voor Vandendriessche en Ozkan. Bij Club Brugge gaat Wesley naar de kant voor Diaby.

76'

Er vallen toch meer en meer ruimtes. Vossen staat een eerste keer aan het kanon. Zijn schot wijkt nog even af op Wesley waardoor Vanhamel vol aan de bak moet. De vlag ging echter ook al de hoogte in omdat Wesley buitenspel stond.

In
72'

Leko haalt Dennis naar de kant. In zijn plaats mag Vossen voor gevaar komen zorgen.

69'

De vermoeidheid begint bij sommige spelers toch al door te wegen. De slordigheden sluipen mondjesmaat in het spel van beide ploegen.

65'

Vormer kapt Siani vlot uit. Hij plaatst de bal vervolgens een metertje over het doel van Vanhamel.

Gele kaart
64'

Nu grijpt ook Siani naar de noodrem. Laforge toont ook de kapitein van KV Oostende de gele prent.

Gele kaart
63'

Dennis wurmt zich met een versnelling voorbij Milic. De verdediger grijpt de spits bij zijn nekvel en krijgt daarvoor de gele kaart.

62'

Vanaken waagt zijn kans vanop ruime afstand. Zijn lage schuiver gaat ongevaarlijk naast het doel van Vanhamel.

61'

Het is intussen al enige tijd windstil voor het doel van Vanhamel. Cools gooit de bal nog eens voor de pot, maar de aanval wordt afgeslagen omdat Wesley een overtreding beging.

56'

Nu dringt KV Oostende weer even aan. Berrier legt achteruit tot bij Musona. De spits staat net buiten het strafschopgebied en trapt in één tijd. Hij leunt echter te veel achterover waardoor zijn schot te veel hoogte neemt.

55'

Berrier tikt de bal opzij zodat Milic kan trappen. Zijn schot wijkt af en eindigt in hoekschop. Die corner wordt door Gano over gekopt.

53'

Horvath wil de bal uitwerpen, maar bedenkt zich op het laatste moment. Daardoor gooit hij de bal in de lucht, maar vangt hij het leer ook terug. We krijgen een onrechtstreekse vrije trap voor KV Oostende.

52'

Ditmaal zorgt Capon voor gevaar aan de overkant. Hij snijdt naar binnen en viseert de verste hoek. Zijn schot vliegt een dikke meter naast de kruising.

51'

Cools zwiept zijn voorzet richting de tweede paal. Daar komt Vanaken opduiken. De middenvelder wordt net voldoende gehinderd door Capon waardoor Vanaken de 2-3 niet tegen de touwen krijgt.

50'

Horvath komt als eerste doelman in actie, al was zijn tussenkomst niet nodig. Gano stond immers twee meter buitenspel waardoor zijn schot afgevlagd werd.

In
46'

Bij Club Brugge heeft Leko noodgedwongen moeten ingrijpen tijdens de rust. Mera komt de geblesseerde Denswil aflossen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
De tweede helft gaat van start. Hopelijk zien we evenveel spektakel als voor de rust.

45'

RUST
Scheidsrechter Laforge maakt een einde aan deze vermakelijke eerste helft. KV Oostende en Club Brugge duiken met een 2-2 ruststand de kleedkamers in.

42'

Gano wordt prima in het straatje gestuurd door Jaali. De spits haalt in één tijd uit, maar hij schiet in het zijnet. Hier zat meer in voor de thuisploeg.

40'

Berrier loopt nog over van vertrouwen en trapt ook een vrije trap vol risico richting de kooi van Horvath. Ditmaal vliegt zijn schot wel enkele meters over.

Doelpunt
37'

DOELPUNT
En opnieuw hangen de bordjes gelijk. Berrier haalt uit van buiten het strafschopgebied. Hij trapt de bal overhoeks in de bovenhoek binnen. Opnieuw een beeldschoon doelpunt voor de thuisploeg.

32'

Vanaken brengt Club Brugge ei zo na op 1-3. De middenvelder neemt een afvallende bal meteen op de slof. Hij ziet zijn schot echter tegen de binnenkant van de paal stranden.

Gele kaart
26'

Wesley komt te laat bij Saini. De doelpuntenmaker van Club vliegt als eerste speler op de bon.

Doelpunt
24'

DOELPUNT
Club Brugge klimt opnieuw op voorsprong. Vormer schildert een hoekschop perfect op het hoofd van Wesley. De spits mag helemaal vrij de 1-2 op het scorebord koppen.

22'

Opnieuw slingert Dennis zich als een slang voorbij zijn tegenstander. Hij houdt overzicht en legt achteruit tot bij Vanaken. Hij heeft veel ruimte om uit te halen, maar moet eerst naar zijn linkervoet zoeken. Daardoor verliest Vanaken tijd en strandt zijn schot tegen een verdediger.

18'

Bij KV Oostende geven ze Denswil de gelegenheid om uit te halen. De verdediger schudt een stevige knal uit zijn slof, maar Vanhamel bokst het gevaar naar veiligere oorden.

17'

Dennis houdt vier tegenstander aan de praat. Hij dribbelt zich knap vrij en brengt strak voor. Wesley had die voorzet echter niet verwacht waardoor de bal in niemandsland belandt.

13'

Het publiek vermaakt zich kostelijk, want het spel gaat goed op en neer. Beide ploegen staan met open vizier aan te vallen.

Doelpunt
9'

DOELPUNT
KV Oostende hangt de bordjes gelijk met een prachtig doelpunt van Siani. Een ingestudeerde hoekschop belandt tot bij de Kameroener. Hij knalt van net buiten het strafschopgebied aan 129km/u raak. Horvath was kansloos.

8'

Het eerste schot van KV Oostende komt van de voet van Bjelica. Hij krult de bal echter recht in de armen van Horvath.

7'

Dennis staat helemaal vrij op de rand van het strafschopgebied. Hij pikt de pass van Vormer goed mee, maar op het moment van het schot gooit Jali zijn lichaam in de baan van de bal.

5'

De thuisploeg moet toch even bekomen van het vroege tegendoelpunt. Gano krijgt de bal, maar staat vrij geïsoleerd. Zijn poging is iets tussen een voorzet en een schot in, maar het levert niets op.

Doelpunt
1'

DOELPUNT
We spelen amper 27 seconden en Club Brugge klimt al op voorsprong. Wesley legt de bal af met de hak tot bij Vormer. De Nederlander knalt hard rechtdoor en verschalkt Vanhamel tussen zijn benen. De doelman gaat wel niet vrijuit bij dit vroege tegendoelpunt.

1'

AFTRAP
De wedstrijd tussen KV Oostende en Club Brugge gaat van start.

0'

OPSTELLINGEN
KV Oostende pakte op de vorige speeldag de eerste overwinning van het seizoen. Coach ad-interim Custovic wijzigt zijn ploeg slechts op één plaats. Berrier verschijnt opnieuw aan de aftrap ten nadele van Vandendriessche.

Bij tegenstander Club Brugge loopt dit seizoen alles op wieltjes. De Bruggelingen wonnen acht van de voorbije negen wedstrijden. Trainer Leko brengt voor deze wedstrijd één nieuwe naam in de ploeg. Poulain wordt vervangen door Decarli.

Wedstrijdstatistieken

KVO
BRU
4
Hoekschoppen
4

Huidige vorm

KVO
BRU
+
+
-
+
x
+
-
x
x
+

Laatste 10 wedstrijden

KVO
BRU
17
Doelpunten
21
0
Tweede gele kaarten
0
20
Gele kaarten
9
5
Gewonnen wedstrijden
7
4
Verloren wedstrijden
1
0
Rode kaarten
1
13
Doelpunten tegen
9
1
Gelijke spelen
2
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
3
Verloren
13

16

Gespeeld
Gelijk

0

Gewonnen
13
Verloren
3

Recente ontmoetingen