zaterdag 14.10.2017 20:30 #GNTWBE
Einde
(0-0)
93'

EINDE
Gent wint met 2-0. Lang hield de organisatie van Waasland-Beveren stand, maar met twee goals van Kalu halen de Buffalo's het toch.

Rode kaart
Gele kaart
88'

ROOD
Camacho haalt de doorgebroken Sylla neer. Aanvankelijk krijgt hij geel van Delferière, maar na controle van het beeld wordt het toch rood.

87'

De bezoekers geven zich nog niet gewonnen en opnieuw is het Seck die vrij kan koppen. Deze keer gaat de bal naast.

Doelpunt
85'

DOELPUNT
Gent lijkt de drie punten binnen te halen. Kalu verlangt een vrije trap met de schouder in doel. De invaller is goed op weg om matchwinnaar te worden.

84'

Gent probeert nog eens via Sylla. Zijn schot is veel te zwak om Roef te verrassen.

Gele kaart
79'

GEEL
Boljevic en Asare hangen in elkaar. De aanvaller van Waasland-Beveren krijgt de fout tegen. Dat zint hem niet en zijn protest levert hem geel op.

In
76'

Clement speelt zijn laatste troef uit. Mmaee komt in de plaats van Angban.

In
72'

Einde van de match voor Yaremchuk. De spits moet met krampen naar de kant. Sylla is zijn vervanger.

In
Doelpunt
69'

DOELPUNT
Daar is de 1-0 dan toch. Simon maakt zich knap vrij en schiet dan op de paal. De bal blijft via de rug van Roef voor doel hangen en Kalu kan binnen tikken.

In
66'

Vanderhaeghe grijpt in. Milicevic gaat naar de kant voor Kalu.

64'

Seck krijgt wat waarschijnlijk de beste match van heel de match is. Morioka vind de boomlange middenvelder helemaal vrij voor doel maar die kopt over.

59'

Roef kan zich nog eens onderscheiden. Yaremchuk schudt twee verdedigers van zich af en haalt uit vanaf 16 meter. Roef haalt de bal uit de benedenhoek. Milicevic kan niet genoeg bij de rebound om de score te openen.

In
58'

Eerste wissel van de match is er één bij de bezoekers. Dierckx komt Ampomah vervangen.

54'

Milicevic zet goed voor, Bronn kopt over. De thuisploeg heeft net als in de eerste helft het betere van het spel zonder echt veel kansen bij elkaar te voetballen.

52'

Daar zijn de bezoekers voor het eerst na de rust. Ampomah zet zich door op links maar zijn terug-legger raakt niet tot bij een ploegmaat.

Gele kaart
50'

GEEL
Ook Esiti krijgt geel. Hij raakt Angban stevig op de voet.

49'

Eerste bal tussen de palen in de tweede helft is van Moses Simon. Het flauwe schot kan Davy Roef niet bedreigen.

46'

AFTRAP TWEEDE HELFT
Gent en Waasland-Beveren zijn aan de tweede helft begonnen. Wie vindt het eerste de weg naar het doel?

45'

RUST
We gaan rusten bij 0-0. Gent had licht overwicht en versierde twee degelijke kansen. Kubo en Yaremchuk konden Roef niet verslaan. Waasland-Beveren speelde wel mee maar dat leverde nog geen echte kansen op.

Gele kaart
42'

GEEL
Seck krijgt de tweede gele kaart van het duel. Hij raakt Dejaeghere met de arm in het gezicht. Klagen mogen de bezoekers niet over deze beslissing.

41'

Gent reageert via Milicevic. De middenvelder komt naar binnen en knalt hard. Roef moet het schot met beide handen keren. Zonder te spreken over hoogstaand voetbal is het best een aangename match.

39'

Eindelijk schuift Waasland-Beveren nog eens op. Seck bedient centraal Morioka, maar die mist zijn controle en weg gevaar.

32'

Gent blijft de betere ploeg. Yaremchuk kan op een corner hard naar de hoek koppen. Roef heeft een knappe parade in huis. Na de volgende hoekschop schiet Simon hoog over.

23'

Kubo krijgt de eerste grote kans van dit duel. Yaremchuk vindt voor doel de volledig vrijstaande Kubo. De Japanner mist zijn schot helemaal en ziet de bal hoog over vliegen.

Gele kaart
21'

GEEL
De eerste gele kaart van de match is voor Brecht Dejaegere. Hij gaat iets te stevig door op Ampomah.

17'

Een minuut na Esiti is het Kubo die vanaf rechts naar binnen snijdt en uithaalt. Ook zijn poging mist het doel van Roef ruim.

16'

Lichte druk van Gent met enkele gevaarlijke voorzetten. Het is uiteindelijk Esiti die vanop afstand hoog over schiet.

12'

Fraaie run en dito voorzet van Asare. Buatu grijpt goed in voor een aanvaller van Gent gevaarlijk kan worden. Het gaat goed op en neer zonder dat één van beide ploegen echt gevaarlijk is.

7'

Pech voor de bezoekers. Clement moet al na amper 6 minuten Moren vervangen met een blessure. Buatu komt in zijn plaats zonder enige opwarming.

6'

Ook Gent is een eerste keer gevaarlijk. Bronn kapt twee bezoekers uit maar zijn schot strandt op het hoofd van Camacho.

3'

Waasland-Beveren steekt voor het eerst de neus aan het venster. Boljevic trekt voor van op rechts, de bal is net te hoog voor Morioka zodat de Japanner over kopt.

1'

Aftrap
Gent en Waasland-Beveren zijn begonnen aan hun opdracht van dit weekend.

0'

OPSTELLINGEN
Yves Vanderhaeghe zet meteen enkele opvallende namen in de basis bij zijn eerste thuismatch. Zo mogen Dylan Bronn en Roman Yaremchuk aan de match beginnen. Verstraete en Sylla zitten op de bank. Voor Marcq heeft de nieuwe coach zelfs geen plaats in de kern.

Bij de bezoekers maakt Jur Schryvers zijn debuut. Hij vervangt de geblesseerde Jans. Verder is het uitkijken wat het duo Morioka - Thelin vandaag kan forceren.

Wedstrijdstatistieken

GNT
WBE
7
Hoekschoppen
1

Huidige vorm

GNT
WBE
x
+
x
x
+
-
-
+
-
x

Laatste 10 wedstrijden

GNT
WBE
15
Doelpunten
17
1
Tweede gele kaarten
2
10
Gele kaarten
21
5
Gewonnen wedstrijden
4
4
Verloren wedstrijden
5
0
Rode kaarten
1
10
Doelpunten tegen
24
1
Gelijke spelen
1
10
Wedstrijden
10

Head to Head

Gewonnen
10
Verloren
1

12

Gespeeld
Gelijk

1

Gewonnen
1
Verloren
10

Recente ontmoetingen